Co dzisiaj gotujesz na obiad ? #7

19 lutego 2016 21:53 / 1 osobie podoba się ten post
Tina to ja100 pierogow mam na 3 osoby na 3 obiady moze temu ze u mnie same kobity w domu hehee tu mnie nauczyli dzielenia jedzenia hahaa
19 lutego 2016 22:07
Barbara niepowtarzalna

Kiedyś też tak potrafiłam , jeszcze nie tak dawno , ale jak Pani profesorowa mlaskając zjadła 5 to i mi nie wypadało więcej jak 7 zjeść . Później w ramach " podwieczorku " zjadłam ze 4 , ale już mi jakoś nie teges się zaczynało robić to musiałam łyknąć " wątrobówki " :-).... polane tłuszczem z przysmażoną cebulką to dla mojej wątroby , szczególnie dla pęcherzyka żółciowego wypełnionego materiałami budowlanymi to trochę nie za zdrowe , lepiej go nie budzić , niech se jeszcze trochę pośpi biedulek .......Po sylimarolu i no-spie jest okey ......ale dobre zarazy jedne , ciasto cieniuchne jak skórka na tym , no ? no zapomniałam jak się nazywa , bo dawno w rękach nie miałam a co tam nie miałam ! nawet pooglądać na żywo se nie mogę, bo ciągle tylko praca i praca :-):-):-) 

Baśka, rozwalilas mnie dokumentnie tą skórką od,, pierogów "
19 lutego 2016 22:14 / 3 osobom podoba się ten post
teresadd

Daj przepis.Robisz z parówkami?

Tereniu przepis dostalam od Knorra, tak jak naszą grochowke, tylko soczewice na koniec bo jest mieciutka. Ja dalam biała kiełbasę niemiecka i boczek wrodzony.
20 lutego 2016 09:57
U mnie dzis resztki z poprzednich obiadow dwudniowych trzeba to powyjadac!!Nie gotuje
20 lutego 2016 10:11
Sznycelki kartofelki brukselki
20 lutego 2016 10:32
dzisaj : ziemniaki + jajko sadzone + szpinak *+ krem z quarku z czekolada i polany galaretka agrestową

szpinak wykopałam lisciasty i pierwszy raz go zrobie. Zawsze miałam gotowca. Co i jak zrobie niestety, musze to potem jeść

Krem zrobiłam tak jak Anerik podała z roztopioną czekoladą. Smieta byłaby za tłusta dla moich pdp.
20 lutego 2016 11:27
Bofrost rządzi - Fruhlingsrollen słodko kwaśne
20 lutego 2016 11:57 / 3 osobom podoba się ten post
Wczoraj upiekłam karkówkę pokrojoną w grube plastry, a w połowie pieczenia dodałam małych pieczarek. Dziś z tego w czym się piekła zrobię sos, a do niego pyzy + sałatka z białej kapusty i papryka konserwowa... i czekam na moje dzieci (córka na pewno będzie ze swoim ochroniarzem, czyli narzeczonym) Lecę robić pyzy
20 lutego 2016 12:23 / 2 osobom podoba się ten post
Ja dziś robię karkówkę, kapustę do tego i ziemniaki :) Całą stertę, ale nie tylko dla mnie :)
20 lutego 2016 12:41 / 2 osobom podoba się ten post
Dzisiaj był kurczak z rożna .Raz na cztery tygodnie syn kupuje i przywozi nam.Dogotowałam ziemniaki i mizerię zrobiłam.Babcia całe udo bez skóry zjadła.
20 lutego 2016 12:54 / 2 osobom podoba się ten post
Ziemniaki, jajka sadzone, sałata i groszek.
20 lutego 2016 12:58 / 2 osobom podoba się ten post
Ja jadłam frytki z piekarnika z kiełbaską i do tego ogórek kiszony z Polski przywieziony ,a dziadkowie kiełbaskę i sałatkę ziemniaczana kupną.Na popołudniu będą trójkąty orzechowe ,które razem z PDP piekłam do południa .
20 lutego 2016 13:00 / 1 osobie podoba się ten post
Udka z kurczaka zapiekane z warzywami kluski białe(swojej roboty) sałatka owocowa
20 lutego 2016 13:15 / 2 osobom podoba się ten post
Się nie wysilałam,gotowy rybny filet,tylko podsmamzyłam,sosbeszamelowy do niego i dazu warzywa:marchewka,groszek i kukurydza ale to już lekko zaklepałam mąką i doprawiłam po swojemu,a do picia pyszny,naturalny sok,bardzo mi smakowało,że nie wspomnę o moich Seniorach.Najpierw był krzyk,-Beate,zu viele!A potem zastanawiałam się,czy tależe do zmywarki czy tylko wytrzeć do sucha .Obiadzjedzony-dzień zaliczony,a jutro Córeczka przywozi Roulladen i ja nie gotuję,huuuurrra
Bosze-talerz przez rz!!!
20 lutego 2016 13:18
wiga

Kruszynka - jeżeli jeszcze nie ugotowałaś fenkułu ,to podaje przepis . Fenkuł przekroić wzdłuż na 2 połówki i włożyc do garnka z gotującą sie , lekko posoloną wodą ,fenkuł ma być tylko przykryty wodą -dusić 15 -20 minut . Odcedzić fenkuł i wyłożyć do formy do pieczenia ( posmarowanej oliwą ) . Fenkuł posypać solą ,pieprzem ,gałką muszkatołową .Na każdą połówke wyłożyc mały "kopczyk" sera pleśniowego wymieszanego za śmietaną albo z woda ,posypać czerwoną papryka i sezamem .Zapiekać w nagrzanym piekarniku , 15 minut w 200stopniach . My jedliśmy to z ryżem naturalnym i było naprawde pyszne .Fenkuł po ugotowaniu stracił swój intensywny anyżkowy smak .

Bardzo dziękuję,ale nie mogłam się wykazać zbytnio,ale Twój przepiswypróbuję napewno w domu.