Dziekuje Ci Myszko droga ,że podtrzymałas mnie na duchu. Bo Polacy to by jeszcze pomogli Niemca bić a powod sie zawsze znajdzie. :-) :-) :-)
Dziekuje Ci Myszko droga ,że podtrzymałas mnie na duchu. Bo Polacy to by jeszcze pomogli Niemca bić a powod sie zawsze znajdzie. :-) :-) :-)
Jak nastąpi eskalacja takich zachowań, to i Niemca w końcu "ruszy". Noo, z emocji to chyba tak całkowicie nie są wyprani- tak mi się gdzieś nieśmialo, taka nadzieja kołacze :)).
Nie o to chodzi. My jesteśmy w takich sytuacjach baardzo emocjonalni. Niemcy nie.
Nie tylko my inne narody też :-) tylko my uważamy,że nam wolno duzo więcej niz innym . Mamy takiego swojego czy oswojonego konika :-)
Z asymilacją problem mają uchodźcy. Bo Niemcy się już "naumieli" asymilować i idzie im to bardzo dobrze. Kraje arabskie są zbyt odległe mentalnie, to nie da się tak szybko przeprowadzić. Przyzwalanie na takie ekscesy tylko pogarsza sprawę. Cokolwiek by ta policja w Koln nie zrobiła byłby wrzask.
A tu nowy artykuł http://wiadomosci.onet.pl/prasa/tu-jest-pieklo/23e4mm
Myślę, że ten problem przerośnie Unię. Owszem po czasie wszystko się załatwi, ludzi rozlokuje ale to będzie już całkiem inna Europa. Niektórym bardzo na tym zależy i nie myślę tutaj o uchodźcach.
Dlatego w Kanadzie pilnują,by zachowana została równowaga płci wśród imigrantów.Nie przyjmuje się samotnych młodych,heteroseksualnych mężczyzn i młodych chłopców bez opieki.
Zauważcie że tylko nowoczesna Europa otworzyła swoje granice w pełnym tego słowa znaczeniu. W USA - owszem przyjmą, ale na swoich zasadach, Kanada, Australia, Rosja - to samo. A za całą Europę i przyjmowanie terrorystów odpowiada moim zdaniem Merkel.