Proszę kontynuować tutaj.
Proszę kontynuować tutaj.
Dokładnie! "Kobiety prowokowały napastników" - takie stwierdzenia są po prostu żałosne. Niedługo w niemczech trzeba będzie chustki na głowę zakładać żeby nie prowkować seksualnie "uchodźców".
Za tydzień wyjeżdżam do Niemiec i ... paraliżuje mnie strach przed uchodźcami, mam mieszkać sama z pdp. Dziś, siostra mojego partnera, która też jest opiekunką, opowiadała, że w miasteczku, w którym obecnie pracuje, uchodźcy wchodzą do domów i gwałcą. Jestem przerażona.
A fala uchodźców płynie i płynie, a politycy dyskutują i dyskutują. Niby PiS miał nie przyjąć zadeklarowanej ilości uchodźców do Polski, a jednak przyjmie. Czuję się oszukana.
Dzisiaj w TV widziałam fragment z wydarzeń w Kolonii. Jakiś młody Syryjczyk krzyczał ( nie wiem na kogo) "Jestem Syryjczykiem, macie być przyjaźni, Angela Merkel mnie zaprosiła". Bez słów.
Przerasta to Niemcow,sam fakt tego,ze chcieli ukryc te incydenty,dopiero glosno sie zrobilo kilka dni po zajsciu.?Dla mnie nie zmierza to w dobrym kierunku,bardzo bym jednak chciala,aby ten rok byl rokiem spokojnym,jednak to tylko moje marzenia ciche :-(