Myślę , że o tej samej :-)...Nie czytałam książki , tylko oglądałam film wTV gdzieś przed dwoma laty w D. ..Wiem , że to brzmi strasznie , ale film był na robiony na faktach . Wiem , że ma się to nijak do tego wątku , ale .......to chyba nie była macica ( nie napisałam ) , prędzej jajniki , brudna , stara baba to robiła ile bylo w tym fikcji ? nie wiem . Babcia tej modelki jakimś cudem załatwiła jej paszport , zgadza się pracowała jako służąca nielegalnie , musiała się ukrywać ........film był straszny , wyłam na nim razem z moją Babciunią ........a w Somalii ? słyszałaś chyba o niebezpiecznych napadach na statki przez somalijskich piratów ? i nie tam kiedyś przed Japońską Wojną , ale w teraźniejszych czasach ....Jeszcze dużo rzeczy może nas zaskoczyć , nie mieści nam się w głowach , ale jednak :-(((((
A , jeszcze mi się przypomniało : robiono to dziewczynkom w wieku 3-4 lat !!!!! Okaleczali , żeby były bezpłodne , żeby mogły uprawiac prostytucję.....nieeeee , straszne to wszystko , wróciły wspomnienia , widzę jak matka ( bezradna ) wędruje z nią na bosaka do tej baby , jak ją tuli , zabawia a póżniej przeraźliwy krzyk dzicka , krążące nad nimi jakieś ogromne ptaszyska czekające na " mięso " , jak już ucieka nocą , kaleczy stopy o kamienie , żeby się dostać do babci do której dociera wyczerpana , głodna .........Czy to książka , czy film warte do czytania , oglądania ......niestety , podobno jeszcze " dziś " się to tam praktykuje .....