Opiekunka czy niewolnica?

26 lutego 2015 19:37 / 2 osobom podoba się ten post
Zofija

Lawenda ta babuleńka na Twoim awatarze to fotoprojekcja na przyszłość???

a twoj awatar to ..............pokuta na przyszłosc ?
26 lutego 2015 19:39 / 3 osobom podoba się ten post
ania52

jakby mialo,tobym je kopnela...nieraz....szczegolnie tu w de

dlatego zycie sie przed toba broni ha ha
26 lutego 2015 19:42 / 1 osobie podoba się ten post
nesca_nebesca

Lawenda raz,dwa wyłaż z doła...widzę Cię...no już..hop na górę...
Zniewolone to śmiem podejrzewać,że czuje się 90 %opiekunowa, nie jestes odosobniony przypadek a powiem nawet więcej z tego  się wychodzi...to tylko na chwilke i z własnej nie przymuszonej woli jest :) Jesteś wolnym człowiekiem i zawsze możesz zrezygnować jak już sił zabraknie:) , ale myślę że az tak zle nie będzie.Lawenda jutro będzie nowy , piękny dzień , ponieważ o jeden dzień krócej w pracy :) Trzymaj się !

:)
Wyjdę, wyjdę, tylko mnie ból istnienia dopadł. Każdego dopada czasami. I własciwie bez powodu, bo mam teraz super czas - żadnych poważnych problemów, kasa jakaś jest, żyć nie umierać, tylko żeby się jeszcze chciało....
Oj,żeby mi się tak chciało, jak mi się nie chce....
Dzięki za dobre słowo , neska i ania.
26 lutego 2015 19:50 / 1 osobie podoba się ten post
Lawenda

Wyjdę, wyjdę, tylko mnie ból istnienia dopadł. Każdego dopada czasami. I własciwie bez powodu, bo mam teraz super czas - żadnych poważnych problemów, kasa jakaś jest, żyć nie umierać, tylko żeby się jeszcze chciało....

Kasa jest,problemów nie ma ............wiec chyba ten wyzej wspomniany gwałt gdzies sie zapodział ha ha
Bedzie dobrze nie martw sie.Wiecej checi tylko trzeba do zycia no i do gwałtu tez hihi
26 lutego 2015 19:57 / 2 osobom podoba się ten post
Lawenda

Uśmiałam się.
Może i takie by się przydały, kto wie...
Duszę się -  i , żeby trzymać sie tematu, czuję się zniewolona przez cały świat i samą siebie. :)
Ja jestem człowiek otwartych przestrzeni, do bólu niezależny, mnie nosi, a ta robota....no same wiecie, co ja wam będę mówić. Uśmiechy na siłę,aż szczękościsku można dostać, ciamkanie na siłę, całe to fanzolone życie jest na siłę.
A do d...py to wszystko.

no, moze i by sie przydalo, ale mysle, ze na takiego "maszkarona" to nawet i gwalciciel nie poleci.
Lawenda, zdejmij te chuste, rozpusc wlosy i napal w kominku, aby nos przybladl nieco, bo zsinial biedaczysko )
26 lutego 2015 20:10 / 2 osobom podoba się ten post
Lawenda

jakze ja znam ten bol istnienia.wtedy wyje dusza ma,a leku na to brak....wlasnie wykrylam Malenczuka na festiwalu w Opolu i jego utwor "Cyganska dusza"...moje klimaty.i gorzkie zale nadchodza w zwiazku z utracona czasowo wolnoscia...a wszystko to "dla chleba,Panie,dla chleba...."
26 lutego 2015 20:39 / 3 osobom podoba się ten post
ORIM

a twoj awatar to ..............pokuta na przyszłosc ?

Nie, mój drogi za przeszłość  :):) i za grzechy całego świata
26 lutego 2015 20:46 / 1 osobie podoba się ten post
ania52

jakze ja znam ten bol istnienia.wtedy wyje dusza ma,a leku na to brak....wlasnie wykrylam Malenczuka na festiwalu w Opolu i jego utwor "Cyganska dusza"...moje klimaty.i gorzkie zale nadchodza w zwiazku z utracona czasowo wolnoscia...a wszystko to "dla chleba,Panie,dla chleba...."

jasne dla chleba ha ha chleb w super markecie kosztuje 0,99 zł hihi
26 lutego 2015 20:51 / 1 osobie podoba się ten post
Lawenda

Lawenda, no juz lepiej.
Piekny on lecz oczeta smutne ma )
26 lutego 2015 20:56 / 2 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

E tam ! Po co Ci urlop , szkoda - gwałt to rach ciach i po zawodach !.... Chyba , że chodzi o takie dłuższe , długoterminowe gwałty .....musi Ci o takie chodzi i dlatego ten urlop :-)))))))))

Basia-ale takie długoterminowe gwałty też mogą być jak się jest na stelli ;). Niemcy są bardzo punktlich więc wystarczy się z jakimś pod marketem umówić i jak w zegraku-gwałt będzie w wybranym dniu/dniach tygodnia- Ordnung muss sein!
Lawenda-ja się ciebie miałam właśnie pytać skąd gorsze samopoczucie, a przeczytałam, że to głęboki powód jakim jest ból istnienia. Czy nie jest tak, że "ból istnienia" jest nagromadzeniem się wielu drobnych smutków, które razem tak bolą? Nie pytam tylko ciebie, ale i innych forumowiczów, bo dla mnie to taki mglisty termin i nie wiem do końca czym to ugryż. No nie lubię określenia "ból istnienia" bo mam wrażenie, że mówi on o czymś bliżej nieokreślonym z czym, z powodu nieokreślenia, trudno cokolwiek począć. Ale propo wolności, zniewolenia, wyborów i okazji zsyłanych przez życie, oglądałam dzisiaj bardzo dobry film, który mnie pocieszył, ale dał mi też "materiał" do wielu przemyśleń-"Pod toskańskim niebem". Jest w nim polski akcent (zaskoczona byłam!) i jest tam nawet akcent z moim imieniem (jeszcze bardziej zaskoczona byłam, no i tak fajnie mi było- chciałam się pochwalić:), nawet jak to film fikcyjny tylko).
Lawenda ty już na stelli, niem?
26 lutego 2015 21:43 / 1 osobie podoba się ten post
ORIM

jasne dla chleba ha ha chleb w super markecie kosztuje 0,99 zł hihi

Już chyba aż tak taniego chleba nie ma:(
26 lutego 2015 22:46 / 1 osobie podoba się ten post
amelka

Lawenda, no juz lepiej.
Piekny on lecz oczeta smutne ma :-))

Amelka-bo tak wygląda opiekunka po nieprzespanych 3 nocach z rzędu jak się do niej mówi o konieczności by nie spać kolejną, a jej już wszystko jedno :D :D.

27 lutego 2015 12:28 / 1 osobie podoba się ten post
slonecznie

Basia-ale takie długoterminowe gwałty też mogą być jak się jest na stelli ;). Niemcy są bardzo punktlich więc wystarczy się z jakimś pod marketem umówić i jak w zegraku-gwałt będzie w wybranym dniu/dniach tygodnia- Ordnung muss sein!
Lawenda-ja się ciebie miałam właśnie pytać skąd gorsze samopoczucie, a przeczytałam, że to głęboki powód jakim jest ból istnienia. Czy nie jest tak, że "ból istnienia" jest nagromadzeniem się wielu drobnych smutków, które razem tak bolą? Nie pytam tylko ciebie, ale i innych forumowiczów, bo dla mnie to taki mglisty termin i nie wiem do końca czym to ugryż. No nie lubię określenia "ból istnienia" bo mam wrażenie, że mówi on o czymś bliżej nieokreślonym z czym, z powodu nieokreślenia, trudno cokolwiek począć. Ale propo wolności, zniewolenia, wyborów i okazji zsyłanych przez życie, oglądałam dzisiaj bardzo dobry film, który mnie pocieszył, ale dał mi też "materiał" do wielu przemyśleń-"Pod toskańskim niebem". Jest w nim polski akcent (zaskoczona byłam!) i jest tam nawet akcent z moim imieniem (jeszcze bardziej zaskoczona byłam, no i tak fajnie mi było- chciałam się pochwalić:), nawet jak to film fikcyjny tylko).
Lawenda ty już na stelli, niem?

Na ostatnie pytanie odpowiedź brzmi : tak.
Słonecznie, na pozostałe zagadnienia nie odpowiem, bo to albo się czuje, albo nie. To tak, jakby próbować tłumaczyć, czym jest miłość.
Nie da się. :)
Ta piosenka poniżej śpiewana przez artystkę, której zapewne nie znasz ( ale twoja mama na pewno tak) trochę to tłumaczy. Warto wsłuchać się w słowa.
https://www.youtube.com/watch?v=A6rrG5R6sUM

27 lutego 2015 12:38 / 2 osobom podoba się ten post
Lawenda

Na ostatnie pytanie odpowiedź brzmi : tak.
Słonecznie, na pozostałe zagadnienia nie odpowiem, bo to albo się czuje, albo nie. To tak, jakby próbować tłumaczyć, czym jest miłość.
Nie da się. :)
Ta piosenka poniżej śpiewana przez artystkę, której zapewne nie znasz ( ale twoja mama na pewno tak) trochę to tłumaczy. Warto wsłuchać się w słowa.
https://www.youtube.com/watch?v=A6rrG5R6sUM

Dziękuję, Lawenda. Chwila wspomnień. moja nastoletnia młodość.
A to piosenka mojej pierwszej miłości:

I moja ukochana:

Ale się rozmarzyłam. 
Już kończę przynudzać.
27 lutego 2015 13:18 / 2 osobom podoba się ten post
Benita, teraz ja dziekuję - za dziewczynę o perłowych włosach. Ech, ta nasza młodość....piękna była. I muzyka tez jakaś inna, o czymś przynajmniej to było, a nie o tym,że "będę brał cię w aucie".
No, ja juz też nie przynudzam i tak  niezły off-topik tu wszyscy zrobiliśmy.