Zofija - Ty taka katoliczka zagorzała, słowa papieża i naszego arcybiskupa nie trafiają do Ciebie?
Zofija - Ty taka katoliczka zagorzała, słowa papieża i naszego arcybiskupa nie trafiają do Ciebie?
Chyba lepsza Wyborcza, niż czerpanie z wiedzy z linków pochodzących nie wiadomo skąd, a masowo powielanych przez ludzi w Internecie.
Nie mówię tutaj o Tobie, ale mam wrażenie, ze część dyskutantów w tym temacie właśnie z tych linków swoją wiedzę czerpie.
Bardzo ładnie i dokładnie udokumentowałaś swoje zdanie i zgadzam się z Tobą w niektórych punktach, ale po prostu mi się już nie chce pisać o tym, a na pewno już nie chce mi się rozwlekle pisać, co bym musiała zrobić w odpowiedzi na Twój post:)
Mam dosyć, bo gdzie nie otworzę jakiejś strony, to ten temat jest ciągle wałkowany, a wzbudza we mnie emocje i nie mam już ochoty na przysłowiowe bicie piany. Nawet na spotkaniu z koleżankami bardzo głośno się przez ten temat zrobiło, co ktoś w dom mi przyjdzie, to się zaczyna.
Jak Orim napisał - i tak nie mamy wpływu na to, co się wydarzy, pożyjemy - zobaczymy.
Wichura a Ty skąd czerpiesz wiedzę na temat tego co się dzieje? Oświeć mnie proszę. Nie możemy zmienić? Jakoś chociażby Węgry czy Słowacja nie uginaja karku tak nisko jak my... A z ręką na sercu kto z Was był w Polsce i wziął udział w ostatnim referendum?
No to nie wiem Wstenga - ja mam zupełnie inne doświadczenia z muzułmanami.
Owszem - na wakacjach byłam zaczepiana, ale po to, żeby coś kupić. Z paroma mężczyznami przeprowadziłam rozmowy o islamie - na tyle, na ile pozwalał mój ograniczony angielski - i nikt mi nie próbował na siłę czegoś narzucić, nie było agresji w tych rozmowach.
Dziwię się też, że w tej Częstochowie jest tylu Arabów - w większych polskich miastach ich niemal nie widać, a u Ciebie takie skupisko.
No to nie wiem Wstenga - ja mam zupełnie inne doświadczenia z muzułmanami.
Owszem - na wakacjach byłam zaczepiana, ale po to, żeby coś kupić. Z paroma mężczyznami przeprowadziłam rozmowy o islamie - na tyle, na ile pozwalał mój ograniczony angielski - i nikt mi nie próbował na siłę czegoś narzucić, nie było agresji w tych rozmowach.
Dziwię się też, że w tej Częstochowie jest tylu Arabów - w większych polskich miastach ich niemal nie widać, a u Ciebie takie skupisko.
A no tak - młoda, to i głupia jeszcze.
Pewnie już gdzieś czytałaś, ale według sondaży osoby będące za przyjęciem tych 12 tys. uchodźców w Polsce są przeważnie kobietami, przeważnie wykształconymi i przeważnie z większych miast. Mówisz, że one wszystkie żyją w iluzji?
Na pewno nie z tych głupich linków.
Z Wyborczej, z Rzeczpospolitej i ze stron Polityki w internecie. Z innych też, ale wchodzę tylko na strony poważnych tygodników.
Aha rozumiem i dlatego my tez powinnyśmy uważać tak samo? Dla mnie śmieszny argument, z całym szacunkiem dla Ciebie Wichuro.
Czyli wszędzie tam gdzie obowiązuje poprawność polityczna:)
Nie. To była odpowiedź na Twoją bezsensowną w tej dyskusii uwagę, że ja jestem oderwana od rzeczywistości, wychowana na murzynku Bambo i nie mam instynktu samozachowawczego. Nie wkładaj nie moich słów w moje usta.
Wszędzie tam, gdzie dostaniesz rzetelną informację.