Sindbad

07 kwietnia 2016 08:10
Nie wiem na jakich liniach jeździcie, ale nie spotkałam się jeszcze z chamską obsługą, raczej to klienci zachowywali się skandalicznie. Zawsze dostaję miejsce na życzenie, bez problemu. Jedyna wada to wąskie przestrzenie między siedzeniami, ale jadę na 2 więc się wysypiam. Za busa podziękowałam, jedzie dłużej, drożej, ciasnota i brak toalety. No ale może mam więcej szczęścia niż rozumu
07 kwietnia 2016 08:38
Ja cały czas nie mogę pojąć, skąd ?? Sindbad wziął tak niewygodne autokary. Te siedzenia, ta odległość - skąd to jest ?!! Na tak dalekie trasy to skandal.

07 kwietnia 2016 11:04 / 1 osobie podoba się ten post
Mycha

Ja cały czas nie mogę pojąć, skąd ?? Sindbad wziął tak niewygodne autokary. Te siedzenia, ta odległość - skąd to jest ?!! Na tak dalekie trasy to skandal.

Mówią że Sindbad dokłada siedzenia czy coś :) Teraz to już w ogóle będzie się panosił :) Zamiast dbać o pasażera i jakość obsługi to dbają o ilość, jak najwięcej upchać :)
07 kwietnia 2016 11:11 / 2 osobom podoba się ten post
Mycha

Skąd ? np Mascus Polska.
Autokary Sindbada i wiekszosci przewoznikow nie sa nowe.
Jakos,ilosc siedzen jest okreslona w przepisach dla poszczegolnego modelu autobusu.
Firma chce zarabiac wiec wybiera autokary posiadajace duza ilosc miejsc
My tez wybieramy sztele gdzie nam lepiej placa i mamy wygodniej
Takie zycie
07 kwietnia 2016 11:24 / 1 osobie podoba się ten post
ORIM

Skąd ? np Mascus Polska.
Autokary Sindbada i wiekszosci przewoznikow nie sa nowe.
Jakos,ilosc siedzen jest okreslona w przepisach dla poszczegolnego modelu autobusu.
Firma chce zarabiac wiec wybiera autokary posiadajace duza ilosc miejsc
My tez wybieramy sztele gdzie nam lepiej placa i mamy wygodniej
Takie zycie

Zawsze wydawało mi się, że są jakieś normy, przepisy regulujace takowe przewozy. Ale skoro się myliłam, to tacy przewoźnicy jak Sindbad będą nas wiązać w snopki i wrzucać do kabiny bagażowej. No bo tam np. mogą być "luzy". Dobra niech będzie, że takie życie ale ja z ich usług nie będę korzystała. To też "takie życie" działające w dwie strony. 
07 kwietnia 2016 11:39
Mycha

Zawsze wydawało mi się, że są jakieś normy, przepisy regulujace takowe przewozy. Ale skoro się myliłam, to tacy przewoźnicy jak Sindbad będą nas wiązać w snopki i wrzucać do kabiny bagażowej. No bo tam np. mogą być "luzy". Dobra niech będzie, że takie życie ale ja z ich usług nie będę korzystała. To też "takie życie" działające w dwie strony. 

no wlasnie sa przepisy Okreslaja dokladnie ilosc miejsc dla danego autokaru.
Nie musisz kozystac z ich uslug.Ja nie kozystam
07 kwietnia 2016 11:52
ORIM

no wlasnie sa przepisy Okreslaja dokladnie ilosc miejsc dla danego autokaru.
Nie musisz kozystac z ich uslug.Ja nie kozystam

To co ?? przepisy pozwalają wozic ludzi jak upchane snopki ?? Coś mi się w to nie chce wierzyć. Kurcze, mam kłopoty z "wiarą"   
07 kwietnia 2016 12:00
Mycha

To co ?? przepisy pozwalają wozic ludzi jak upchane snopki ?? Coś mi się w to nie chce wierzyć. Kurcze, mam kłopoty z "wiarą" :lol2:  :lol3:

ja z wiara tez mam klopoty
Sindbad nie moze wstawic wiecej siedzen niz to jest przewidziane dla danego autobusu.Nie dostali by koncesji na przewoz ludzi i autobus nie przeszedl by przegladu technicznego.O konsekwencjach w przypadku wypadku i ofiar juz nie wspomne.
Widac tak mozna
07 kwietnia 2016 15:27 / 4 osobom podoba się ten post
ORIM

ja z wiara tez mam klopoty
Sindbad nie moze wstawic wiecej siedzen niz to jest przewidziane dla danego autobusu.Nie dostali by koncesji na przewoz ludzi i autobus nie przeszedl by przegladu technicznego.O konsekwencjach w przypadku wypadku i ofiar juz nie wspomne.
Widac tak mozna

Widocznie Sindbad wybral taki model autokarów by wlazło jak najwięcej ludu ale na wygodę już nie patrzą, niech się cisną jak sardynki w puszce, no cóż dba o siebie a nie o ludzi, o wypadkach już nie wspomnę :/ do tej pory jeżdziłam Eurobusem i autokary mieli wygodne, czasami byłam zdziwiona że tyle miejsca na nogi, widocznie zalezy od modelu autobusu :) No teraz czeka mnie jazda Sindbadem zobaczymy i ocenimy :)
07 kwietnia 2016 19:17
Nie mogę zrozumieć dlaczego w Sindbadzie mogę mieć bagaż 30 kg + 10KG na Kartę Stałego klienta,a w Eurobusie tylko i wyłącznie 25 kg.Mam na oba autokary karty Stałego Klienta .
07 kwietnia 2016 19:42
ivetta

Nie mogę zrozumieć dlaczego w Sindbadzie mogę mieć bagaż 30 kg + 10KG na Kartę Stałego klienta,a w Eurobusie tylko i wyłącznie 25 kg.Mam na oba autokary karty Stałego Klienta .

Od maja będziesz miała tylko 30 kg itp, przecież teraz będzie jedność :) A ja się zastanawiam w Eurobusie miałam 5 euro za nadbagaż, a w Sindbadzie jest już 10 euro, cenią się nie ma co :/
09 kwietnia 2016 14:32
Znalazłam bliższe informacje o fuzji Sindbada z Eurobusem -praktycznie to żadna fuzja, Sindbad pożera Eurobus i dalej wszystko na warunkach Sindbada:

https://carework.pl/dojazd-do-pracy-w-niemczech/
09 kwietnia 2016 20:43 / 2 osobom podoba się ten post
Kolezanki jade Eurobusem i bede wracac sinbadem pytalam to jaki bilet musze kupic pani poinformowala z smiechem ze mam tansza opcja wziasc hihii
10 kwietnia 2016 08:38
A ja mogę Wam polecić busiki firmy Jantur, i nie jest to kryptoreklama. Tylko z autopsji, po raz pierwszy z nimi jechałam ostatnio i teraz też będę wracać bo było spokojnie i miło. Bus nie przepełniony, kierowcy doświadczeni i opanowani, przerwy na życzenie, wszystko sprawnie i tak jak trzeba, pod same drzwi. Nie słyszałam wcześniej o nich, ale już ich dodałam do ulubionych :)
10 kwietnia 2016 09:22
serce78

Kolezanki jade Eurobusem i bede wracac sinbadem pytalam to jaki bilet musze kupic pani poinformowala z smiechem ze mam tansza opcja wziasc hihii

To koleżanka mojej mamy jedzie Eurobusem na same południe Niemiec i ok tak jak zawsze :) Ale wracać będzie już Sindbadem i mało tego powiedzieli jej że będzie miala przesiadkę w Monachium, a potem gdzieś na granicy i w Warszawie :) Zmiana na gorsze moim zdaniem no ale coż :(