03 września 2016 23:37 / 1 osobie podoba się ten post
AniakPonieważ czas zabrać się do pracy jakiejś :) napisze tylko : oszustwa i oszustów na rynku pracy niekiedy sami sobie hodujemy . Może trzeba najpierw przeczytać umowę , jak czegoś się nie rozumie to zapytać tych co się znają / oczywiście porada prawna kosztuje ale fachowej porady za darmo nikt nie da / , jak już wszystko zrozumiemy i warunki umowy są dla nas do przyjęcia , podpisujemy ja i jedziemy do pracy . Uniknęłoby się w ten sposób płaczu - bo mnie oszukali , niekiedy tez uniknęłoby się bezsensownych dyskusji - także na tym forum a oszuści wobec zmniejszającej się liczby kandydatek do pracy - zniknęli by z rynku .
Dodam, że bywa i tak..... nie słuchamy ludzi którzy nam dobrze doradzają, bo każdy uważa , że wie najlepiej....
Znajoma szukała pracy....poleciłam firmę.....w której pracowałam, ale ona nie......... Pojechała w nieznane, bo ktoś za coś , a potem dzwoni, że nie może wytrzymać i i jak to ogarnąć.....jak ona sama nie wie do kogo ma się zgłosić.......ze swoim problemem...
.
Albo jedzie TAKA..... no fajna kobietka....zna język....do pracy, bo jej znajoma załatwiła....za 700E....i jeszcze ją chwali.....
Mówisz kobiecie, że są firmy, że znam, że pracowałam, że lepiej płacą.....a ......ona patrzy jak na głupka......