Och, jak ja bym chciala, zeby moj Pdp sie we mnie zakochal.......
Ale niestety, nie zwraca na mnie uwagi.
Wniosek? Nie mam juz zadnych szans. Nawet u 80 latka.
Och, jak ja bym chciala, zeby moj Pdp sie we mnie zakochal.......
Ale niestety, nie zwraca na mnie uwagi.
Wniosek? Nie mam juz zadnych szans. Nawet u 80 latka.
Masz racje. W normalnych warunkach i normalnych zakładach pracy nikt nie zażąda dźwigania ponad siły. Jeżeli już to z pomocą innych osón.Tak tylko teoretycznie napisałam o umowie o prace. A takowe opiekunki w domach opieki mają i nikt od nich takich rzeczy nie żąda. Są od tego przepisy BHPTaką ciekawostkę znalażłam:
http://www.bhp.abc.com.pl/czytaj/-/artykul/kobiety-nie-moga-podnosic-ciezarow-o-masie-przekraczajacej-20-kg
Próbuj z młodszymi :-)
Pewnie i tak, ale kiedy i mnie sie nie chce innego szukac.
Po co mam szukac gdzies, wiadomo to gdzie, jak tu mam tego pod reka.:-)
Powiem wam ciezko z tym transferem, nie moge go zrobic tak jak sie uczylam, babcia ma lewa strone sparalizowana, najgorzej mi idzie jej zalozyc majtki i spodnie jak ona stoi, bede cos kombinowac, zeby mi wygodnie bylo, musze dac rade to troche ponad miesiac, mam pryiorytety i nie moge wczesniej wrocic.
Powiem wam ciezko z tym transferem, nie moge go zrobic tak jak sie uczylam, babcia ma lewa strone sparalizowana, najgorzej mi idzie jej zalozyc majtki i spodnie jak ona stoi, bede cos kombinowac, zeby mi wygodnie bylo, musze dac rade to troche ponad miesiac, mam pryiorytety i nie moge wczesniej wrocic.
Muszisz na stojąco ją ubierac,nie mogłabyś podciągnac np.do kolan jej te rzeczyjak siedzi,a potem pomóc jej wstac? Przecież musi stanąc raz na jednej,a raz na drugiej nodze,to fizycznie niemozliwe.
Jest tak , jak napisalaś, inaczej nie da rady:-)
Na siedząco naciagamy pdp ubranie, zakladamy butki, czy kapcie, żeby stabilnie stała i dopiero potem pdp powinna wstać, przytrzymac się czegoś, no i wtedy mozna kontynuowac ubieranie.
No patrz Tinka,a mówią żem blondi :lol3:
Ty to chyba taka blondi jak ja, z ciemnymi odrostami :-).
Ale musisz przyznać, ze ten element zaskoczenia jest przyjemny- dla nas :-)
No taaaak,jako pesymistka zawsze zakładam najgorsze,a tu taaakie zaskoczenieeee fiu,fiu