Na wyjeździe #26

25 czerwca 2015 23:07
ewa1966

Mam pytanko:czy 100 mg pelperonu jednorazowo to nie jest za dużo?.Moja PDP tak właśnie dostaje wieczorem i na nastepnego dnia jest jak "śnieta ryba".Poprzednio żaden z moich podopiecznych nie dostawał tego leku.Więc nie mam pojecia jakie dawki są ok.

Moja 1/2 tabletki 100 dostaje zaraz po kolacji(ok 18:30-19),drugą połówkę ok 20:45. O 21:30 idziemy na górę.
Czasami,jak np dziś hasa jeszcze do późna....
25 czerwca 2015 23:13
Ja zjeżdżam,zmienniczka idzie z nią do lekarza 29.Niech lekarz decyduje.
26 czerwca 2015 08:00 / 7 osobom podoba się ten post

Dzisiaj witam wszystkich polskim kwiatkiem - tak po polsku - serdecznie.Pogoda piekna juz jest  21 st.C - zanosi sie cięzki dzień dla mnie.Upały mnie dobijają.Wczoraj wieczorem posiedziałam na tarasie przy tych  nie pozornych kwiatkach.Zapach przeniosł mnie do domu.To namiastka naszego ogrodu gdzie wśród zapachów zioł, macieka  roztacza czarodziejski aromat.Tak mało a tak wiele.

Dobrego dnia dla wszystkich.
26 czerwca 2015 10:05 / 6 osobom podoba się ten post
Pierwszą ofertę dotyczącą zmienniczki PDP już dostał. Radość moja nie zna granic
26 czerwca 2015 13:53 / 17 osobom podoba się ten post
To moje szczęście , właśnie skończyło pierwszą klasę Liceum .Jestem z niego bardzo dumna.
26 czerwca 2015 13:57 / 1 osobie podoba się ten post
mamusia

To moje szczęście , właśnie skończyło pierwszą klasę Liceum .Jestem z niego bardzo dumna.

Gratuluje,jakie to szczescie do mamusi podobne:)
26 czerwca 2015 15:52 / 2 osobom podoba się ten post
mamusia

Gratuluje szczescia,moja tez dzis ukonczyla pierwsza klase Liceum,nawet dostala nagrode za drugie miejsce w klasie ze srednia,mimo kilogramow unosze sie do sufitu,tak mnie duma rozpiera  
Chyba musimy zacisnac kontakty ,moze mlodym trzeba pomoc ??? ,moze jakos przypadkiem sie poznaja ,oj zarty mnie sie dzis trzymaja.
Jeszcze raz gratuluje DUMY Pozdrawiam 
26 czerwca 2015 16:04
kasia63

Albo sie cewnik poluzował i jest jakis stan zapalny cewki/jesli nie jest całkowiecie "wyłączona"/, albo co gorsza zrobiła sie przetoka w pęcherzu.Jak cewnik jest załozony własciwie, pampers nie ma prawa byc mokry.Poza tym cewnik   nie zakłada się "na zawsze" -powinien byc wymieniany,ew.kontrolowany co jakis czas,w PL cewnik prowadzony przez powłoki brzuszne,z pominieciem cewki, a bezposrednio z pecherza zwykle kontroluje sie max co 3 mce,a przynajmniej tak sie kiedys robiło.Jak to jest  w D nie mam wiedzy.Tak jak jest teraz na pewno byc nie powinno

Nie wiem czy taki stan zapalny jest groźny ale córka powiedziała ze jak chcę to mogę iśc w takim razie z mamą do lekarza.
To niedaleko to mozemy na piechotkę sobie isć. I podała mi tylko nazwisko lekarza.
Taaaaa.....i okazało sie ze p. Dr. juz ma wochenende.
26 czerwca 2015 17:45 / 14 osobom podoba się ten post

Wczoraj zaczęłam mieć taki smętek że mnie nie ma na zakończenie roku szkolnego moich dzieci... Jeden wczoraj skończył gimnazjum a drugi dziś pierwszą Technikum.  
I tak myślę że tracimy tak wiele tych zwyczajnych chwil, których nic nie wróci... Łezka mi się zakręciła w oku ze wzruszenia jak dostałam zdjęcia, ale jestem dumna. Bo dają sobie radę...
Świadectwo starszego, a mój młodszy to ten w środku ;)

26 czerwca 2015 17:54 / 5 osobom podoba się ten post
Lilusiu-bo dzieci zaskakują nas także pozytywnie:)Fajne ,ułożone, rozsądne dzieciaki to połowa sukcesu życiowego:)Gratuluję:)
26 czerwca 2015 17:56
Gosia 1234

Nie wiem czy taki stan zapalny jest groźny ale córka powiedziała ze jak chcę to mogę iśc w takim razie z mamą do lekarza.
To niedaleko to mozemy na piechotkę sobie isć. I podała mi tylko nazwisko lekarza.
Taaaaa.....i okazało sie ze p. Dr. juz ma wochenende.

Może dojść do poważnego stanu. Ale jak się jeszcze pdp żle nie czuje, nie gorączkuje np., to do tego poniedziałku doczekasz.

Wygląda na to, że  rodzince pdp nie bardzo się chce do lekarza biegać;).
26 czerwca 2015 18:14 / 4 osobom podoba się ten post
kasia63

Lilusiu-bo dzieci zaskakują nas także pozytywnie:)Fajne ,ułożone, rozsądne dzieciaki to połowa sukcesu życiowego:)Gratuluję:)

Kasia 63 masz racje mądre , ułożone, i rozsądne dzieci to połowa sukcesu życiowego.,dlatego gratulacje dla Lili i mamusi . Jak patrze na ten czerwony pasek to łezka mi się w oku kręci, napewno Lili tez otarła swoje oczka , ale są to łzy szczęścia Uśmiechnięte buzie naszych dzieci to jest to co nas najbardziej cieszy
26 czerwca 2015 18:22
tina 100%

Może dojść do poważnego stanu. Ale jak się jeszcze pdp żle nie czuje, nie gorączkuje np., to do tego poniedziałku doczekasz.

Wygląda na to, że  rodzince pdp nie bardzo się chce do lekarza biegać;).

Ile muszę wcisnać w nia wody...jest problem bo nie chce pić.
Tina tylko  taka minimalną ilośc :)

Jak raz jeszcze wezme sobie pacjentke z kateda to kopnijcie mnie w d.....
26 czerwca 2015 18:32
Gosia 1234

Ile muszę wcisnać w nia wody...jest problem bo nie chce pić.
Tina tylko  taka minimalną ilośc :)

Jak raz jeszcze wezme sobie pacjentke z kateda to kopnijcie mnie w d.....

No tak, przy cewniku trza, a nie zawsze to jest takie proste. Twoja pdp dementywna jest?
26 czerwca 2015 18:35
tina 100%

No tak, przy cewniku trza, a nie zawsze to jest takie proste. Twoja pdp dementywna jest?

Tak moja pacjentka ma demencje, przypominam na okrągło i bierze szklanke z wodą  do ust ale tylko buzie moczy. Pół szklanki to na 4 razy bierze.