No to przyjmij Gabrysiu moje kondolencje. Nic, tylko się załamać.
:palka:
No to przyjmij Gabrysiu moje kondolencje. Nic, tylko się załamać.
:palka:
Lawndo, jak robisz mleko kokosowe? Przepis na naleśniki poproszę również.
Jam całe życie bezmleczna, a z dietą bezglutenową poszłam po najmniejszej linii oporu - czyli odstawiłam pieczywo i nie szukałam zamienników. Pokochałam za to kaszę jaglną, gryczaną kocham od zawsze. Łatwo mi, bo lubię warzywa i np, na kolację gotowany brokuł, kalafior czy młoda kapusta - to to co lubię i jadam. Odkryłam też ciecierzycę i soczewicę, jadam to z warzywami - i chleb do tego nie jest mi potrzebny.
Przez cały zeszły rok schudłam 16 kg. Od stycznia jestem na nowej stelli - często robię odstępstwa od zasad - i wprawdzie nie przytyłam, ale też nie chudnę - a chciałabym.
Tapioki na oczy nie widziałam. Znalazłam teraz na Allegro - myślisz, że się nada? Na coś szczególnego trzeba zwrócić uwagę?
http://allegro.pl/tapioka-maka-400g-z-tapioki-bezglutenowa-i4864382134.html
Dziewczyny, czesto korzystam z jej przepisów , robiłam np mleko kokosowe, sojowe, pasta ze słonecznika - odkryłam ją jekieś 3 miesiące temu moim zdaniem jest świetna, co prawda ja często robię na swój własny smak....
http://www.olgasmile.com/przepisy/diety/dieta-bezglutenowa
http://www.olgasmile.com/przepisy/dieta-warzywa-owoce-przepisy-wege
Jeju, Lawenda, dobra jesteś, właśnie takich praktycznych, domowych informacji oczekiwałam. Dziękuję Ci bardzo i proszę o jeszcze.