...w wyniku tych wszelkich czynnosci krowa dala mleko a z mleka byl serek ktory poduszony ze smietanka cebulka i tez czasem rzodkiewka nazwano w wielkopolsce gzikiem:D
...w wyniku tych wszelkich czynnosci krowa dala mleko a z mleka byl serek ktory poduszony ze smietanka cebulka i tez czasem rzodkiewka nazwano w wielkopolsce gzikiem:D
Południowa Polska nie zna (chyba?) tej potrawy (mam na myśli gzik solo), jako dania obiadowego z ziemniakami.
U mnie to albo twarożek na śniadanie albo kolację. Do tego chleb, nigdy ziemniaki.
Na pewno nie zna. Jestem z poudnia Polski i nie slyszalem o gziku z ziemniakami.
U mnie takze gzik z chlebem. Ciekawe jak smakuje z ziemniakami.
Nie pisze polskich znakow, bo tu nie ma. Kolezanka mi pokazala, to postanowilem wlaczyc sie do dialogow tutaj. Dzisiaj spie z kolezanka. Niestety, Ona na pietrze a ja na parterze.
Południowa Polska nie zna (chyba?) tej potrawy (mam na myśli gzik solo), jako dania obiadowego z ziemniakami.
U mnie to albo twarożek na śniadanie albo kolację. Do tego chleb, nigdy ziemniaki.
Współczuję odosobnienia :D.
Skąd jesteś? o jakim południu mówimy?
No włąśni dzisiaj zrobiłąm taki obiad
udalo mi sie zacytowac.
Ciekaw jestem czy to nie za bardzo sucha potrawa?
No włąśni dzisiaj zrobiłąm taki obiad
Zofijo, z całym szacunkiem, okolice Wrocławia to raczej Polska zachodnia :D.
Skoro coś gzikopodobnego jest znane w De, to obecność tej potrawy w okolicach Wrocławia dużo tłumaczy ;).
Ale to nie ja Cię pytałam o które południe chodzi:-)
Zofijo, z całym szacunkiem, okolice Wrocławia to raczej Polska zachodnia :D.
Skoro coś gzikopodobnego jest znane w De, to obecność tej potrawy w okolicach Wrocławia dużo tłumaczy ;).