U mojej PDP to sie placki ziemniaczane smazy na oleju lnianym(obowiazek), do tego qwark jak najbardziej i jeszcze ten nieszczesny apfelmus,wiekszych udziwnien nie bylo jak dotad :)
U mojej PDP to sie placki ziemniaczane smazy na oleju lnianym(obowiazek), do tego qwark jak najbardziej i jeszcze ten nieszczesny apfelmus,wiekszych udziwnien nie bylo jak dotad :)
Tu w Luksemburgu zrobiłam naleśniki z apfelmusem , bo takowy znalazłam w spiżarni, a nie miałam białego sera:))Były smaczne i babcia się zajadała:)
niemcy wsuwaja Quarg z ziemniakami.Widzialas na 100%.Robi sie to z czosnkiem lub z kminkiem
Orim, ja nie widziałam ani w Pl, ani w De, a już trochę lat żyję na świecie i "trochę" też jeżdżę..
Wytłumaczeniem może jest fakt, że i tu i tam okupuję południe ;).