Uważaj na nieuczciwych pośredników!

27 sierpnia 2013 17:30 / 1 osobie podoba się ten post
Arbeit

To naprawde szokujace, jak moga tak robic??!!!!!!

O czy Ty piszesz?? przeciez wszystkie Firmy tez biora kase nam daja koncowke a Oni biora 1000euro To nie jest to samo????? to tak jakby za mieisce pracy brali tak duzo, siedzac wygodnie w swoich fotelach a my musimy ciezko pracowac!!!!!!!

DOKŁADNIE!!!
mało tego ich umowy skonstrułowane są tak że są na nich same kary umowne aż czasami nie chce się pisać co oni wyprawiaja polki ciężko pracuja a oni biarą drugie tyle za siedzenie a ty się męcz,lecz to powoli im się skończy ponieważ rodziny NIEMECKIE mogą zatrudniać POLKI na minijob płacą małe składki, nie jeseśmy oszukiwane ani poniżane,trzeba tylko znaleść dobrą rodzinę a z tym nie łatwo
27 sierpnia 2013 19:17 / 2 osobom podoba się ten post
W 100% prywatnie ,np.jeżeli masz działalność gospodarczą to agencja jest w ogóle niepotrzebna ,bo po co? żeby okraść opiekunkę z zarobku(marnego) i jeszcze co niektóre zgadzają się na rozliczanie z podatku przez agencję,bo same nie potrafią i agencje zagarniają jeszcze zwrotu podatku ?? dlaczego ..minijob jest ok :)
27 sierpnia 2013 19:55 / 1 osobie podoba się ten post
Ja też jestem za minijob ja tak pracuję i jest ok:))) A z rodziną zawsze dogaduję sie na ewentalne premie i prezenty:)))
27 sierpnia 2013 22:16
kasia6763

W 100% prywatnie ,np.jeżeli masz działalność gospodarczą to agencja jest w ogóle niepotrzebna ,bo po co? żeby okraść opiekunkę z zarobku(marnego) i jeszcze co niektóre zgadzają się na rozliczanie z podatku przez agencję,bo same nie potrafią i agencje zagarniają jeszcze zwrotu podatku ?? dlaczego ..minijob jest ok :)

Pracowalam i naprawde jest OK:)
27 sierpnia 2013 22:21
Też pracowałam na minijob i jest ok... jedynym minusem jest to, ze nie miałam składek emerytalnych...
27 sierpnia 2013 22:26
Tali

Też pracowałam na minijob i jest ok... jedynym minusem jest to, ze nie miałam składek emerytalnych...

Jak bardzo chcesz,mozna oplacac samemu,z tym nie ma problemu.Ja szczerze bardzo chcialabym tak pracowac,powaznie.Jak mi sie nadarzy taka okazja,nie bede sie zastanawiala:)
27 sierpnia 2013 22:34
Wiem Hogata, że można płacić, ale nie mogłam sobie na to pozwolić niestety, a rodzinka chciała na tym oszczędzić...
ważne, aby trafić na fajną rodzinę...
27 sierpnia 2013 22:37
No tego nigdy nie wiemy ,gdzie trafimy,niestety:(Mimo wszystko praca na Minijob jest ok:)
29 sierpnia 2013 17:24
Niestety firmy zaczynają węszyć i wyczuwać pracę polek na minijob,wczoraj dzwoniła do Mojej teściowej firma która zatrudnia polki właśnie na minijob, tylko wiecie co jest w tym najśmieszniejsze, zarobki są jeszcze niższe niż przez umowy śmieciowe,śmiech na sali !!!
29 sierpnia 2013 19:11
fiona

Ja też jestem za minijob ja tak pracuję i jest ok:))) A z rodziną zawsze dogaduję sie na ewentalne premie i prezenty:)))

Czy mogę się dowiedzieć, które firmy na minijob zatrudniają?Chyba bym to wolała , jak umowę zlecenie
29 sierpnia 2013 19:16
daisy_44

Czy mogę się dowiedzieć, które firmy na minijob zatrudniają?Chyba bym to wolała , jak umowę zlecenie

Mnie zatrudnila na minijob podopieczna,przypuszczam ,ze te ,ktore byly tak zatrudnione-mialy podobnie.
16 września 2013 22:31 / 1 osobie podoba się ten post
giunta - no nie odważyłabym się jechać do pracy na czarno zagranicę, z ogłoszenia i to bez sprawdzenia pracodawcy. Szukajac pracy w Polsce zawsze sprawdzałam czy firma, do której składam papiery to uczciwa firma a co dopiero zagranicą.
16 września 2013 22:35
Ewa_E

giunta - no nie odważyłabym się jechać do pracy na czarno zagranicę, z ogłoszenia i to bez sprawdzenia pracodawcy. Szukajac pracy w Polsce zawsze sprawdzałam czy firma, do której składam papiery to uczciwa firma a co dopiero zagranicą.

Przyznam, że po części był to akt desperacji... a wpakowałam się w związku z tym, w jeszcze gorsze tarapaty finansowe. Cóż, człowiek się uczy na błędach. Jakoś sobie poradziłam i teraz jestem dużo ostrożniejsza :)
16 września 2013 22:44
Paolincia

Niestety firmy zaczynają węszyć i wyczuwać pracę polek na minijob,wczoraj dzwoniła do Mojej teściowej firma która zatrudnia polki właśnie na minijob, tylko wiecie co jest w tym najśmieszniejsze, zarobki są jeszcze niższe niż przez umowy śmieciowe,śmiech na sali !!!

Minijob tj minium i niewiecej niz 450 euro. Jezeli pracodawca decyduje sie na opodatkowanie tj od tego koszt okolo 70 euro mamy dostep do niemieckiej sluzby zdrowia i liczy sie to nam tutaj w niemczech do lat pracy .
22 września 2013 00:46 / 4 osobom podoba się ten post
Muszę wam koleżanki napisać że pracując przez Polską Firmę nikomu nie musialam plaćić haraczu,a w dodatku jestem ubezpeczona dostaję gotowe wytyczne na wyjazd,a bilet na autobus jest zakupiony przez Firmę i to mi się podoba,to nieważne ile Firma zarobi,ale ja jestem bezpieczna i niczego nie muszę się bać z pozdrowieniami dla wszystkich dużo ,dużo uśmiechu.