Nie chce zasmiecac blogu renatki.Moze zaloze osobny :-)Zaczynalam jako opiekunka 24.Walczylam z tym wszystkim o czym pisza dziewczyny na forum.Dokonalam wyboru i zostalam.Udalo sie ulozylo,ktos pomogl tam z gory.
Nie chce zasmiecac blogu renatki.Moze zaloze osobny :-)Zaczynalam jako opiekunka 24.Walczylam z tym wszystkim o czym pisza dziewczyny na forum.Dokonalam wyboru i zostalam.Udalo sie ulozylo,ktos pomogl tam z gory.
Njpierw napisze skad wziela sie sama mysl pracy stalej-w Niwmczech a w tym przypadku w Haim-
A wiec-juz slysze swojego srogiego poloniste renata nie zaczynamy zdania od ,,a wiec...
We wrzesniu dopiero minie 4 lata jak zaczelam swoje wyjazdy do opieki-
nie jest to duzy okres czasu porownujac co niektorych kolezanek doswiadczenie i lata pracy w tej profesji.
Po roku swojego debiutu w De z ,,franc glupoty,, wyslalam swoje cvna pewne ogloszenie-byla to praca w Haim w Monachium-juz wtedy proponowano mi niezle warunki zatrudnienia i placy.....,to bylo w momencie kiedy kredyt gonil kredyt-dzieci moje niesamodzielne-nie mialam szans podjac takiego ryzyka.
Ale od roku mysl wrocila do mnie,chec stabilizacji-normalnego zycia-kiellkowa z miesiaca na miesiac i zapuscila swoje korzenie w mojej glowie bardzo gleboko.
Szukalam,wylapywalam ogloszenia-wysylam cv-uwierzcie mi bylo mi wszytko jedno czy to bedzie ,,haim,, czy produkcja -zawsze kiedy byl odzew na moje zgloszenie-bylaqm niedyspozycyjna-czyli na zleceniu w DE,
Teraz z prespektywy czasu stwierdzam ze tak mialo byc.....
Psychicznie nastawiano bylam ze bedac Bedburg -u mojego Josefa-to zakonczenie mojej pracy -24h/-wtedy tez poinformowalam swoja rodzina o mojej decyzji ,gdyz terminowo juz zgadzaly sie nam daty mojego niedoszlego a terazniejszego pracodawcy.
Mama moja nie akceptowala mojej decyzji-dzieci roznie-co bede owijac-maja swoje zycie...i ja bardziej jestem tym ,,bankomatem,,.....
Sprawe rozwiazala smierc tesciowej-i ,,wyrostek,,-moja niedyspozycja-.nie wracam do tematu wiekszosc zna....ze moj wyjazd na stale w dniu 2 stycznia 2015 nie doszedl do skutku
Wyjechalam na zlecenie do Bad Saden-....zalamana-bez pomyslu na zycie,bez nawet checi do walki o cokolwiek.
Amelka-mi bardzo pomogla-to madra kobieta
wyslalam swoje cv na inny adres pracy stalej-i kulam zelazo....,i jak wiecie z dwoch firm wybralam jedna w ktorej teraz jestem,,,,
Dzisiaj byl moj pierwszy dzien-.............................cdn
ps.prosze o zrozumienie gdyz nigdy nie potrafilam pisac-ani uzewnetrzniac sie publicznie,pomyslalm ze jak opisze w blog,,swoje doswiadczenie moze komus pomoge a jednoczesnie licze na pomoc wsrod kolezanek kolegow
Wow !!! To bardzo sie ciesze ze tak ci sie sprawy potoczyly.Powodzenia zycze i szykuj miejsce dla kolegi z forum ha ha
Mezczyzni ORIM w Altenheimach sa mile widziani, idz osobiscie z cv, kontakt bezposredni jest dobrze widziany! Szczegolnie, ze praktyke w opiece juz masz. Moim szefem zostal facet, ktory wczesniej zajmowal sie prywatna opieka, Polak ze Slaska. Powodzenia.
Mysle, ze Renatka nic przeciw komentarzom nie ma, nie zaznaczyla, by nie komentowac. Dla pewnosci spytam jutro;)
Sama bym chciala sprobowac , tez mam dosc tych walizek, mam doswiadczenie dobry komunikatywny , tylko niewiem gdzie wyslac CD.......
Wow !!! To bardzo sie ciesze ze tak ci sie sprawy potoczyly.Powodzenia zycze i szykuj miejsce dla kolegi z forum ha ha
Witaj-naturalnie komentarze sa wskazane i kazda pomoc mi sie przyda-jak rowniez innym czytelnikom.juz niejednokrotnie udowodnilo jaka wielka posiadamy zauwazylam ze zalazylas swojego bloga-zanim go przeczytam juz napisze ze skorzystalam z twojej wczorajszej rady i chodzilam pracujac z zeszytem-za co dziekuje..;););)
kurcze boje sie podziekowac za zyczenia -wiec odpukam-przesadna jestem-Orim-jestem jedyna polka-nie mam nic przeciwko temu aby nas bylo wiecej.....polski w niemczech;););)
Renato Ja sie zastanawiam, czy bedzie mi sie taka praca w De opłacac, po odliczeniu mieszkania w De, , oraz mieszkania w Pl czynsz i media]
Prosze napisze mi, Twoj profil jest zamknięty i nie mam innego doiścia,żeby oto zapytac, A każdy mi mówi inaczej, Wiec jak jest naprawde?