Wtedy druga opiekunka na dyżur!
Wtedy druga opiekunka na dyżur!
A jednak Baba Jaga z Ciebie :-):-):-)
Witam, dziewczyny szukam nowej pracy bez transferu w cyklach 6/6 tyg.(zmienniczki) tylko prywatnie bez agencji.10L doświadczenia,jęz.niemiecki,referencje od rodzin podopiecznych,wykształcenie medyczne.Nie pojadę za mniej niż 1700euro za miesiąc, proszę nawet nie dzwonić z innymi propozycjami.tel. +48 693505682Malgosia
No i zapomniałam że chciałabym też słonia na zlotym lancuszku :-)
Mówisz i masz:bravo:
Dlaczego tak lubimy sobie nawzajem podcinać skrzydła? Była tutaj na forum Andrea, pracowała prywatnie nie za 1700! Później pracowały dwie opiekunki , jedną na mocne dyżury czy jakoś tak .Można? Ja pracowałam dwa razy przy paliatywnym pacjencie, zawsze druga osoba do pomocy . Przy trudnej pdp , schizofrenia ,depresja , demencja , solidna nadwaga byłyśmy we dwie w dzień , na noc nocna opieka. Zresztą 1700 to po odliczeniu ew ZUs nie wypada tak korzystnie.
Mówisz i masz:bravo:
Dlaczego tak lubimy sobie nawzajem podcinać skrzydła? Była tutaj na forum Andrea, pracowała prywatnie nie za 1700! Później pracowały dwie opiekunki , jedną na mocne dyżury czy jakoś tak .Można? Ja pracowałam dwa razy przy paliatywnym pacjencie, zawsze druga osoba do pomocy . Przy trudnej pdp , schizofrenia ,depresja , demencja , solidna nadwaga byłyśmy we dwie w dzień , na noc nocna opieka. Zresztą 1700 to po odliczeniu ew ZUs nie wypada tak korzystnie.
:-(Ech.. . te wymagania... Pewnie jeszcze zero wstawania w nocy, jakby nawet podopieczny konał, może jeszcze cały dzień wolny... I to za minimum 1700... Ech...
Tak skomentowałam wpis, bo mnie rozsmieszył . 1700 euro to już pensja do zaakceptowania, zwłaszcza na czarno w dodatku jak opiekunka ma emeryturę w Polsce i nie płaci ZUS-ów . Można sobie wykupić dodatkowe ubezpieczenie wyjeżdżając do D . Co jakiś czas zaglądam na inne forum opiekunek ( nie będę reklamowała ) i miałam szczęście trafić na "sądny dzień" . Dwie opiekunki z tej cudownej szteli:-) w zapamiętaniu dawały czadu . Opisały wszystko drobiazgowo . Nie ma czego zazdrościć ani wynagodzenia ani współpracy obu pań . Szkoda tylko, że szczerość najczęściej objawia się w emocjonalnym stanie .
Trafi się takie miejsce bez wstawania, z wielkim szacunkiem dla opiekunki,za lepszą kasę . To tak jak na loterii . Uwierz mi . Trafia się, trafia .
Bez wstawania na pewno się trafi .
Jak dotąd, sporadycznie musiałam wstawać w nocy, tylko,jak jedna z babć 2 dni przed moim przyjazdem upadła i mocno się poobijała.
Dwa tygodnie leżała w łóżku, na szczęście więcej jak dwa razy w nocy mnie nie budziła