Kuchnia Niemiecka - przepisy

09 września 2013 11:56 / 2 osobom podoba się ten post
Placuszki z pieczarkami
300g pieczarek,8czubatych lyzek maki,2jajka,1/2pora,vegeta,pieprz,sol,olej
Pieczarki pokroić w bardzo drobna kostke,8lyzek maki starannie wymieszać z 2 lyzkami maki i odrobina wody.
Tak aby ciasto miało konsystencje gestej smietany.Nastepnie dodac pieczarki.Wszystko wymieszać.Pora pokroić w cienkie talarki i wymieszać z masa pieczarkowa.Calosc doprawić sola,pieprzem,vegeta.Smazyc...Można podawac z kleksem keczupu..Swietnie smakuje z sosem pieczeniowym czy tez z sosem pieczarkowym...SMACZNEGO !
09 września 2013 11:57
misiekFfm

Sie wie, no nie? :-DDDDDDDDDDDD.

Misiek:):):)No sie wie,oj wie:):):)
09 września 2013 12:35 / 1 osobie podoba się ten post
A wiecie, że teraz w dużych marketach Kaufparku są już na stałe polskie stoiska?
Oferują różne polskie przetwory owocowe i warzywne oraz gotowe dania /flaki, bigos, fasolka, zupy - barszcze, żurek.../, a do tego, np. majonez Winiary, słodycze Wawela, Prince Polo i oczywiście alkohole /czasami jest nawet polski spirytus/.
W małych Kaufparkach są tylko okresowe akcje z polskimi produktami, ale dość często.
09 września 2013 14:52
Marynia51

Placuszki z pieczarkami
300g pieczarek,8czubatych lyzek maki,2jajka,1/2pora,vegeta,pieprz,sol,olej
Pieczarki pokroić w bardzo drobna kostke,8lyzek maki starannie wymieszać z 2 lyzkami maki i odrobina wody.
Tak aby ciasto miało konsystencje gestej smietany.Nastepnie dodac pieczarki.Wszystko wymieszać.Pora pokroić w cienkie talarki i wymieszać z masa pieczarkowa.Calosc doprawić sola,pieprzem,vegeta.Smazyc...Można podawac z kleksem keczupu..Swietnie smakuje z sosem pieczeniowym czy tez z sosem pieczarkowym...SMACZNEGO !

Maryniuuu!!! Ja nie rozumiem! 8 łyżek mąki mam wymieszać z 2 łyżkami mąki??? Może o olej chodzi?
09 września 2013 15:12
Asik

Maryniuuu!!! Ja nie rozumiem! 8 łyżek mąki mam wymieszać z 2 łyżkami mąki??? Może o olej chodzi?

Można się chyba domyśleć,że z 2 jajkami ;)
09 września 2013 15:15 / 1 osobie podoba się ten post
ania37

Można się chyba domyśleć,że z 2 jajkami ;)

Można sie domyśleć :)) ale ja chce wiedziec na pewno :))
09 września 2013 16:08 / 2 osobom podoba się ten post
Poniewaz ograniczam w menu mięso o moja Pani bardzo lubi więc łacze  2 in 1 i nie musze sobie czegoś dogotowywać.

Obsmazam kawałek kurczaka na patelni i przykrywam pokrywka.Ziemniaki gotuje pokrojone w ćwiartki gdy są poł miekkie wylewam na druszlak kladę troszeczke masla albo oleju i obsypuje mąka.Przekładam je na patelnie,do tego też w ćwiartki czy osemki ze 2 jablka dodaje przyprawy i na wolnym ogniu odchodz do miekkosci.Moja podopieczna bardzo lubi,jabłko puści sok kwaskowy,ziemniaki wchloną i jest obiad.Jak są obsypane mąką to sie fajnie zarumienią,te ziemniaki oczywiscie nie kucharka.Ja sobie do tego jajko sadzone robię.Albo z maślanką.
09 września 2013 16:52
mleczko47

Poniewaz ograniczam w menu mięso o moja Pani bardzo lubi więc łacze  2 in 1 i nie musze sobie czegoś dogotowywać.

Obsmazam kawałek kurczaka na patelni i przykrywam pokrywka.Ziemniaki gotuje pokrojone w ćwiartki gdy są poł miekkie wylewam na druszlak kladę troszeczke masla albo oleju i obsypuje mąka.Przekładam je na patelnie,do tego też w ćwiartki czy osemki ze 2 jablka dodaje przyprawy i na wolnym ogniu odchodz do miekkosci.Moja podopieczna bardzo lubi,jabłko puści sok kwaskowy,ziemniaki wchloną i jest obiad.Jak są obsypane mąką to sie fajnie zarumienią,te ziemniaki oczywiscie nie kucharka.Ja sobie do tego jajko sadzone robię.Albo z maślanką.

Ciekawe,ja to musze zrobic.....Calkiem smacznie ten przepis wyglada:)
09 września 2013 17:13 / 1 osobie podoba się ten post
Ale gafa z moje strony.W moim przepisie na placuszki z pieczarkami
oczywiście te 8 lyzek maki wymieszać z 2-ma jajkami...Przepraszam drogie koleżanki...
09 września 2013 17:18
Marynia51

Ale gafa z moje strony.W moim przepisie na placuszki z pieczarkami
oczywiście te 8 lyzek maki wymieszać z 2-ma jajkami...Przepraszam drogie koleżanki...

Ok, Marynia :)) Tym razem ci wybaczam :) Mnie to trzeba drukowanymi literami ...:))
09 września 2013 17:22
Asik...masz załatwione...Tak będę pisać....
Jestem chyba zakochana..wybacz
09 września 2013 17:35
Marynia51

Asik...masz załatwione...Tak będę pisać....
Jestem chyba zakochana..wybacz

Maryniu, nie na temat, ale jak Twoja podopieczna?
09 września 2013 17:41
dorotee...nic nie wiem...moi pracodawcy zapadli się pod ziemie...
Pytalam ich sprzataczke gdzie sa ...odpowiedziala ze gdzies na geburtstagu.
Zadzwonilam do szpitala...nic nie chcieli opiekunce niestety powiedzieć...
Jestem wsciekla,ze rodzinka tak {przepraszam za wyrażenie}olewa...
A ja glupia się przejmuje..
09 września 2013 17:42
Tyle znaczy czesto opiekunka
09 września 2013 17:44
dorotee.Dopiero się urlopowali.Moze wściekli ,ze ich sciagnelam z urlopu ???
a może szykują mowe jak mi podziekowac ??