19 lipca 2017 16:27 / 4 osobom podoba się ten post
BazylkaKochane/ni! Mam jutro zrobić nadziewane papryki, ale tu nie ma brytfanki czy naczynia żaroodpornego. Jest za to, wyższa patelnia z przykrywką (też wyższa, szklana). Jak myślicie, da się w niej udusić(?) te papryki. I jeszcze jedno pytanie. Pani mi mówi, że jedna wystarczy na osobę. Ja myślę, że powinny być dwie skoro dodatkiem jest tylko sałata. Wg niej i ona odpada:). Ale ja już się jej nie słucham...tylko Was?:telefon1:Buźka!
Ja piekłam w piekarniku,zawijałam w folię aluminiową,dokładałam odrobinę masła i na około 45 minut w 180 st. Można też w wyższym garczku dusić na kuchence,a można i na patelni ale trzeba obracać . Jeśli papryki są duże to faktycznie jedna na dwie osoby wystarczy.