Grzyby tutaj u rodziny pdp, są czyszczone miękką szczoteczką do zębów :-)
Grzyby tutaj u rodziny pdp, są czyszczone miękką szczoteczką do zębów :-)
A pro po kurek - nie wolno ich myć i tutaj dziadkowie mieli rację . Moja mama zawsze mnie uczyła ,że nalezy je oczyścić szmatką od piasku lub innych zabrudzeń i wtedy kurka smazona ma smak i nie jest gorzka . Ja smażę na maśle.
Też na masełku smażę.
Niemcy jak już mają na coś wjazd, to na całego, najpierw sezon szparagowy a teraz kurkowy. Wczoraj byliśmy w restauracji, menu obszerne, ale bez kurek dania nie uświadczysz, czyste szaleństwo.
Dziewczyny, proszę o pomoc kulinarną!
Proszę o podanie sprawdzonego ciasta do knedli ze śliwkami. Knedle będę robić w sobotę. Mogę oczywiście ostatecznie skorzystać z netu, ale chciałabym od was, takie sprawdzone.
Ja robie tak
Ok.kg ziemniaków gotuję wieczorem sobie i gorace porządnie ubijam,pokrywkę uchylam jak zostawiam do ostygnięcia bo jak za duzo pary nakapie to mokre są:( Robota - ziemniaki na stolnicę,do nich wbijam 3 całe jaja,pół płaskiej łyżeczki soli i łyżeczkę cukru waniliowego.Podsypuje maką,tak ok niepełna szklanka ,ale z wyczuciem bo jak podsypiesz za dużo to knedle są twardawe.Wyrabiam wszystko na ciasto.Na dłoni lepię knedle.Na gotująca wodę zaraz zmniejszam ,tak ze 3-5 min az wyplyną.U nas się je ze śmietaną i cukrem:)Smacznego:)
Oczywiście tak tez można ,zapomniałam o tym napisać .
Az strach zapytac czym myja zęby.
Ta rodzina u ktorej jestem chętnie jezdzi do lasu zbierac grzyby, dziadek byl zapalonym grzybiarzem, własnie chcę go "gwaltem wziąć" zeby jechac(on na wózku)do tego lasu na prawdziwki, bo mnie szlag chce jasny trafic jak widze te fotki Malgi a na nich pelne kosze prawdziwków, ha ha ha ha ha .
Margolcia będziesz pierwsz ktora "gwałtem wezmie" ale kto wozi grzybki do lasu nawet na wózku:))))))
Ja nie mam innego wyjscia jak zawieżć"grzybka" na wózku do lasu, my sami jestesmy, wprawdzie moj pdp duzo spi, ale chce zmienic te nawyki, wiecej swiezego powietrza, spacerów póki na to czas, bo zaraz zimaaaaaaa.
No i tak trzymaj.Znajac Twoje usposobienie ogranicz tylko ataki śmiechu,bo pdp kolki dostanie:))))))