Nieeee,jest gorzej jak było.tylko sie nie odzywam,bo .........jestem wykonczona psychicznie..pozdrawiam cie
Nieeee,jest gorzej jak było.tylko sie nie odzywam,bo .........jestem wykonczona psychicznie..pozdrawiam cie
Chcesz możemy pogadać , może masz telefon stacjonarny , albo jakoś tak jak z innymi na FB jak jesteś ? Oczywiście nic na siłę , czasem potrzeba spokoju więcej niż czyjegos gadania.
Długo pracuję w Bawarii i tu zawsze do gulaszu chcieli makaron, konkretnie Bandnudel (szerokie wstążki, tagliatelle).
Przepis na musli,ktore przyrządzam codziennie dla mojego podopiecznego :
Wieczorem przygotowuje ziarna pszenicy -8 dkg wsypać do termosu zalać przegotowana wodą (woda po zagotowanie jest studzona przez 3 minuty ) zakręcić termos .Przygotowac w szklance suszone owoce ;1 śliwke . 2 rodzynki czarne ,2 rodzynki białe,1 fige ,1 daktyla ,1 morele---wszystkie te owoce pokroić drobno , zalac zimną woda i pozostawić pod przykryciem do rana .
RANO odsączamy na sitku pszenicę i wysypujemy do talerza ,dodajemy namoczone suszone owoce wraz z wodą w ktorej były namoczone i teraz --- dodajemy świeże owoce ;kawałek jabłka ,ananasa,kiwi,banana, melona ,4 winogrona,3 cząstki mandarynki ,kilka jagod amerykańskich. NASTĘPNIE dodajemy po1 łyżeczce ziaren;słonecznika ,dyni ,siemienia,sezamu,jakies suszone owoce wyglądają jak nasza czerwona borówka(Nie widziałam oryginalnego opakowania).NASTĘPNIE DODAJEMY 1łyżke słodzonego mleka w proszku i 1 łyżke otrąb ,a potem to już tylko 3 łyżki jogurtu naturalnego i 2 łyżki bio- jogurtu -fertig
Wieczorem przygotowuje ziarna pszenicy -8 dkg wsypać do termosu zalać przegotowana wodą (woda po zagotowanie jest studzona przez 3 minuty ) zakręcić termos .Przygotowac w szklance suszone owoce ;1 śliwke . 2 rodzynki czarne ,2 rodzynki białe,1 fige ,1 daktyla ,1 morele---wszystkie te owoce pokroić drobno , zalac zimną woda i pozostawić pod przykryciem do rana .
RANO odsączamy na sitku pszenicę i wysypujemy do talerza ,dodajemy namoczone suszone owoce wraz z wodą w ktorej były namoczone i teraz --- dodajemy świeże owoce ;kawałek jabłka ,ananasa,kiwi,banana, melona ,4 winogrona,3 cząstki mandarynki ,kilka jagod amerykańskich. NASTĘPNIE dodajemy po1 łyżeczce ziaren;słonecznika ,dyni ,siemienia,sezamu,jakies suszone owoce wyglądają jak nasza czerwona borówka(Nie widziałam oryginalnego opakowania).NASTĘPNIE DODAJEMY 1łyżke słodzonego mleka w proszku i 1 łyżke otrąb ,a potem to już tylko 3 łyżki jogurtu naturalnego i 2 łyżki bio- jogurtu -fertig
Czyli, mozna sie spodziewać,ze PDP 200 lat pożyje.:)))
Ja pier.....Wiga prawie umarłam hehehehheh A czy próbowałaś tej pszenicy namoczyć 7 g? Matko kochana,mam nadzieję,że dzielą sie z Tobą? No czegoś takeigo nie słyszałam heheeheh
Teraz tej pszenicy nie waże ,mam miarke . Ja sniadania jem u siebie .,mam osobne mieszkanie, a w ogole rodzina jest bardzo fajna, tylko zakręcona na zdrowe zywienie...
To dobrze,ze tylko w sposobie jedzenia są sfiksowani.Jeśli Ciebie szanują to ok. Ale przepisy możesz wrzucac,ja jestem fanką tych przepisów:):)
No to popracujesz jeszcze jakiś czas w tej rodzinie i otworzysz restauracje :)
Ale kurcze fajnie,można sie wiele naucyc:)Ja tam bym reflektowała i sama bym,takie cosik jadała:)
no, z pewnościa czegos nowego sie naucze ,mamy w planach..... salse z awokado...hogatko przepis masz wystarczy tylko zrobić .smacznego ci życze ,