Chyba do wróżki pojdę.:):)
Chyba do wróżki pojdę.:):)
U ciebie od 250 zł a w mojej firmie od 100 zł !!!! to jest smieszne co oni teraz robia.
A ja dostałam info od firmy ze od 1 stycznia zus i podatek na umowie polskiej bedzie odprowadzany od kwoty 100 zł a na umowie niemieckiej od minumum najnizszej krajowej . Dalej nic z tego nie rozumie moze mi ktos to prosciej wytlumaczy?
No właśnie, kombinują jak tylko się da, aby dla siebie najwięcej zostawić. Przy tych zmianach chcę jeszcze więcej zarobić, bo rodzinom podnieśli bardzo dużo rachunki. Opiekunki są tylko robolami, które mają przynieść zysk dla firm. Smutne, ale prawdziwe.
No właśnie, kombinują jak tylko się da, aby dla siebie najwięcej zostawić. Przy tych zmianach chcę jeszcze więcej zarobić, bo rodzinom podnieśli bardzo dużo rachunki. Opiekunki są tylko robolami, które mają przynieść zysk dla firm. Smutne, ale prawdziwe.
Tak też się przymierzam do zmiany. Chociaż mam dobrą Stellę, to jestem bardzo rozczarowana ofertą tej firmy. Muszę tylko zebrać informacje o innych firmach. Jak coś lepszego znajdę, to podziękuję za taką umowę, z której mam praktycznie zerową składkę do ZUS.
Przeczytałam właśnie jak kreatywna jest Twoja agencja i aż się nóż w kieszeni otwiera. Takich kombinacji to ja nie słyszałam,ciekawa jestem co zrobią jak ktoś z pracowników uprzemie doniesie do Finansamtu i kontrol agencji zafunduje. Takich bzdur jak żyje nie słyszałam i aż się prosi o pomstę.
Zosiu,teraz bardzo dużo agencji przeszło na nowe zasady,masz większy wybór ,spokojnie możesz startować do takiej co nie ośmiesza się jakimiś bzdurnymi umowami .
Już raz był na forum napisany list propagandowy przez jakąs tymczasową agencję pracy,namawiający do zakładania działalnosci ,bo inaczej opiekunki bez pracy zostaną....no ale takich wymysłów i kombinacji jak Twoja agencja to nie słyszałam. Powtarzam się,ale wkurzyłam się strasznie. W tym kraju nigdy dobrze nie będzie bo za dużo cwaniactwa jest.
Zostań na Stelli (jeśli dobra), a pożegnaj firmę. Nie myslałaś o takim rozwiązaniu ;)?
No nie wiem, to nie jest zgodne z umową.
cześć Ivanilka :)
daaaawno Cie nie widziałam :P
Zapomnialam jakiego Tobie pana miałam naraić. Co po górach chodzi? Czy po muzeach? ;)
Nie tylko agencje opiekunkowe wykorzystują taką lukę prawną - inne branze tak samo. Dlatego dzis prezydent podpisał nowelizację tej ustawy żeby od 2016r. ukrócić owe praktyki.
A w ogóle powiem ze tak jest w p24. 2 umowy.
Nie podpisałam ich.
No nie wiem, to nie jest zgodne z umową.