Dzięki Anetta.
Dzięki Anetta.
Anetta. Ja juz kiedys pisałam na teamat mojego ubezpieczenia w Gothaer, ale napisze znów
Ubezpieczem sie juz tak 4 lata.
Mam polisę "Na wszelki wypadek" Suma ubezp./suma gwarancyjna Składka
Ubezpieczenie następstw nieszcześliwych wypadków(NNW) 20 000,- zł 135,- zł
Koszty leczenia następstw Nieszczęśliwych wypadków (KL NNW) 20% sumy ubezp. NNW 40,- zł
Zasiłek dzienny z tytułu niezdolności do pracy badź nauki lub 3 600,- zł-niezdolność do pracy 40,- zł
pobytu w szpitalu (ZD) 4 500,- zł - pobyt w szpitalu
Koszty leczenia za granicą RP i kraju stałego pobytu (KLZ) 20 000,- € 185,- zł
________
składka za osobę 400,- zł
Płacę z II ratach po 200,- zł
Nie miałam okazji korzystać z tego ubepieczenia ( na szczęście)
Teraz mam pytanie a propo dojazdu do Pl małymi busami. Wiem , ze jezdzisz czasami, a mieszkasz w mojej okolicy. Prosze napisz mi z usług jakiego przewoźnika korzystasz. Szukam sprawdzonej, dobrej firmy.
Ta kwota tj. 400 zł na 1 rok?
Tak Amelko-to jest opłata roczna.
Nie do mnie to pytanie,ale też tam się ubezpieczam.
Nie wiem tylko dlaczego,ale ja placilam 475 zł za rok,też mam polisę "na wszelki wypadek",nie mam czegos takiego jak zasiłek dzienny....itd.
Ubezpieczenie zawierałam pod koniec sierpnia tego roku.
Też mam od kilku lat.I też odnawiam co rok. W tym roku powiedziano mi,że z uwagi na większą kwotę wypłaconych przez firmę ubezpieczeń,zmuszeni byli podnieść stawki. Ja mam-ubezpieczenie od NNW-(20000)-składka 150, -koszty leczenia następstw NW-20% sumy ubezpieczenia-składka 40 zł -koszty leczenia za granicą (20000)-składka 285 Razem 475zł. Dodam też,że te pieniądze za pobyt w szpitalu(zasiłek dzienny...)-to miałam w pierwszej umowie,potem już niestety nie. I jak sama widzisz,w każdym województwie jest inaczej zapewne.Ja mam tak pod górkę w innych tematach też-np. z założeniem własnej działalności w kraju. Dlatego też,jak ktoś mowi,że jest Polska A i Polska B-ja dodaje ,że jest również Polska C,przynajmniej tam,gdzie mieszkam.
Dodam jeszcze,że 2 lata temu składka roczna wynosiła 360 zł.-tak dla ciekawości,bo ty płacisz co roku to samo.
Ubawiłam się:)Wyjazd mam niby jutro-a właściwie tej nocy o 2-ej,pytam panią,o której mniej więcej będę na miejscu-między 13-ą a 21-szą.....Baaaaardzo duża rozpiętość:)Jadę busem Polaszczyk/chyba to Lipiany są/ i zdziwiło mnie to -przewóz firma załatwiała bo myślałam,że oni na Pomorze to się nie zapuszczają:)
Ubawiłam się:)Wyjazd mam niby jutro-a właściwie tej nocy o 2-ej,pytam panią,o której mniej więcej będę na miejscu-między 13-ą a 21-szą.....Baaaaardzo duża rozpiętość:)Jadę busem Polaszczyk/chyba to Lipiany są/ i zdziwiło mnie to -przewóz firma załatwiała bo myślałam,że oni na Pomorze to się nie zapuszczają:)
Tak to z Lipian, mimo, że blisko mnie są(7km) to jednak wolę Braciak Trans są szybsi. Niestety taaka rozpiętość się Polaszczykowi zdarza ze względu na słabą koordynację busów.
Trans Glass Okonek - "obrabia" zachodniopomorskie a tu telefony : 0048672669491 503198450 00447593207041