Bus Autokar Samolot - czym lepiej?

28 listopada 2014 22:01
agamor

ja jak jadę przez agencję niemiecką to też samolotem do/z Dortmundu Wizzarem,
ale mi wszystko załatwia firma...

Jestes z Olsztyna , tak? Wiec z Gdańska lecisz?
Jak sie  przedstawiaja koszty biletu ?

28 listopada 2014 22:58 / 1 osobie podoba się ten post
doris4

różnie jest, ale z tego co sama się orientuję to ceny śmieszne...... jak zamówisz bilet wcześniej tak ze trzy tygodnie lub dwa to kosztuje 79,00zł tyle teraz agencja płąciła za mój sprawdzałam na święta to były po 289,00 a teraz już chyba 159,00 w wigilię

mam na lotnisko jakieś 140km
28 listopada 2014 23:33 / 1 osobie podoba się ten post
doris4

Sprawdzaj sobie ceny biletów na stronach . Jak masz sztywną datę, to słabo, bo są różnice w dniach, a nawt w porze dnia np z Katowic zawsze poranne loty są o wiele tańsze niż popołudniowe.
29 listopada 2014 10:17 / 1 osobie podoba się ten post
Jak sprawdziłam cenę biletu na Sindbad w obie strony,to mocno się zdziwiłam -562zł
Pojedynczy 351 zł.
Co jeden wyjazd to drożeje.
29 listopada 2014 11:09
ivetta

Jak sprawdziłam cenę biletu na Sindbad w obie strony,to mocno się zdziwiłam -562zł
Pojedynczy 351 zł.
Co jeden wyjazd to drożeje.

i pewnie po nowym roku znow zdrozeje jak zwykle;-
29 listopada 2014 11:35
Czy te niemałe podwyzki cen biletów w Sindbadzie, to nie skutek wykoszenia konkurencji? Teraz kiedy wchłonęli mniejsze firmy stali się monopolistą. Dyktują wreszcie ceny, wiedząc, że nikt im nie podskoczy. Idealna sytuacja dla dużej firmy, jaką stał się Sindbad. Czy ktoś wie, z kim oprócz Sindbada można jeszcze wyjezdżac z Polski? Mam na myśli oczywiście duże firmy autokarowe.
29 listopada 2014 11:51
fado

Czy te niemałe podwyzki cen biletów w Sindbadzie, to nie skutek wykoszenia konkurencji? Teraz kiedy wchłonęli mniejsze firmy stali się monopolistą. Dyktują wreszcie ceny, wiedząc, że nikt im nie podskoczy. Idealna sytuacja dla dużej firmy, jaką stał się Sindbad. Czy ktoś wie, z kim oprócz Sindbada można jeszcze wyjezdżac z Polski? Mam na myśli oczywiście duże firmy autokarowe.

eurobus.........
29 listopada 2014 11:51
Wykupujecie dodatkowo Podstawowa ochronę w podróży?Czy nie warto? 15,33pln
29 listopada 2014 15:17
fado

Eurobus. Obsługują wiele miast.
I z tego,co widzę, taniej niż Sindbad. 
Ostatnio,latem,mój bilet w dwie strony kosztował  97 euro .
29 listopada 2014 15:22 / 1 osobie podoba się ten post
Magdalena_Sewicka

Wykupujecie dodatkowo Podstawowa ochronę w podróży?Czy nie warto? 15,33pln

ja mam  ubezpieczenie wykupione na rok,cały pakiet, wiec tego do autobusu juz nie kupuje...
29 listopada 2014 17:27 / 1 osobie podoba się ten post
iwunia

ja mam  ubezpieczenie wykupione na rok,cały pakiet, wiec tego do autobusu juz nie kupuje...

Iwunia, a u kogo się ubezpieczasz ? Ja miałam roczne ubezpieczenie w Avivie, ale to było raczej takie dla turystów. Przy żądaniu zwrotów kosztu np za leczenie, trzeba udokumentowac nie dłuższy niz 3 miesiące pobyt za granicą. Jak to u Ciebie wygląda i ile płacisz? 
29 listopada 2014 18:30
margaritka59

Iwunia, a u kogo się ubezpieczasz ? Ja miałam roczne ubezpieczenie w Avivie, ale to było raczej takie dla turystów. Przy żądaniu zwrotów kosztu np za leczenie, trzeba udokumentowac nie dłuższy niz 3 miesiące pobyt za granicą. Jak to u Ciebie wygląda i ile płacisz? 

A w Warcie(ubez turystyczne) też trzeba udokumentowac nie dłuższy niz 3 miesiące pobyt za granicą?Jak to udekomentowac w ogóle?
29 listopada 2014 18:41 / 1 osobie podoba się ten post
Magdalena_Sewicka

A w Warcie(ubez turystyczne) też trzeba udokumentowac nie dłuższy niz 3 miesiące pobyt za granicą?Jak to udekomentowac w ogóle?

dziewczyny a ile jest droższe ubezpieczenie takie do pracy? Ja się ubezpieczałam jak pierwszy raz wyjeżdżałam z PZU i miałam opcję że do pracy,
owszem było droższe o jakieś 30%, ale jak mnie było stać na ubezpieczenie to wykupiłam to droższe, różnie bywa i wiem, że ochrona jest inna, a poza tym firma zawsze będzie szukała dziury, żeby nie zapłacić albo jak najmniej.
Teraz mam też takie samo ubezpieczenie ale w Alianz i płaci mi za to firma, mam koszty leczenia i pomoc w podróży, oc w życiu prywatnym i na sobie, oc w życiu prywatnym za szkody na rzeczy.
I zobacz, a przecież byłaś w pracy legalnie, a teraz jest problem z udokumentowaniem, że byłaś turystycznie, 
29 listopada 2014 18:49 / 1 osobie podoba się ten post
margaritka59

Ja mam z Gothaer na cały rok,polisa nazywa sie " Na wszelki wypadek "mam NNW,koszty leczenia nastepswtw NW, OC ,koszty leczenia za granica i kraju stałego pobytu,płace na rok 704 zl,można na 2 raty,leczenie na 40 tys euro,NNW na 40 tys,zlotych .Najlepeij wejdz sobie na ich strone i poczytaj...tam jest kilka opcjii
29 listopada 2014 19:44 / 1 osobie podoba się ten post
Magdalena_Sewicka

Nie jest to aż taki problem. Wystarczy co trzy miesiące wykonać jakąś transakcję ze swoim nazwiskiem np. zakup na rachunek imienny, wpłata, wypłata bezpośredno w banku lub na poczcie. Jezeli do Polski przyjeżdża sie rzadziej, to trzeba też  trzeba mieć coś z w.w.