Bus Autokar Samolot - czym lepiej?

02 września 2014 07:05
Ja jezdze Eurobus  przez biuro Sokół. Nie ma pilota,tylko dwaj kierowcy. Za napoje dodatkowo trzeba płacić. Komfort jazdy,no jak to w autobusie :/ Ale i tak lubie z nimi jeździć. Zawsze trafiam na miłą obsługę i podroż jest o prawie 2 godz krótsza niż np. Sindbadem.
02 września 2014 11:20
A o Becker Reise to już nie wspomnę...szkoda gadać..najlepiej na piechotę albo na stopa..hee..
02 września 2014 11:24
skarbek

A o Becker Reise to już nie wspomnę...szkoda gadać..najlepiej na piechotę albo na stopa..hee..

To bylo by cos! Hihi a ile przygod po drodze  
02 września 2014 11:26 / 1 osobie podoba się ten post
tak Sindbad ma dziwne zachowania pilotki i kierowcy czasem niemili wrecz tragiczni zero jakiejkolwiek oraganizacji i wspolpracy....nastepne co mnie wkurza np autokar relacji Opole Bielefeld staje na dworcu na jednej z dzielnic inny relacji Gorzow Wlkp Bielefeld staje ponad 20 km od tego miejsca na jakims zadupiu w srodku lasu........o 5 z groszem nad ranem....zreszta nawet gdyby stawal na dworcu tu niedaleko zastanwilabym sie czy jest sens jazdy z nimi .....niby troche taniej ale co ......lepiej z rana w busa wsiasc i o 14-15 byc na miejscu niz sie wlec cala noc w niewygodnym autokarze
02 września 2014 11:40 / 1 osobie podoba się ten post
na Sindbada też się raz już nadziałam..jak jechałam z Frankfurtu nad Menem do Malborka...koszmar..kierowcy ..hmmm..do ich kultury to są mocne zastrzerzenia..mówię najlepiej na stopa..bardzo tanio...hii.
02 września 2014 11:46
skarbek

na Sindbada też się raz już nadziałam..jak jechałam z Frankfurtu nad Menem do Malborka...koszmar..kierowcy ..hmmm..do ich kultury to są mocne zastrzerzenia..mówię najlepiej na stopa..bardzo tanio...hii.

Na Bla bla można znależć tani przejazd.
Teraz jak jechałam do DE// z meżem// tez zabraliśmy kobietkę ze Szczecina do Rostocku za grosze.
02 września 2014 12:32
Za dwa tygodnie wracam do domu i chcę właśnie na Blablacar znaleźć przejazd, niestety, na razie nic nie ma :(. Pocieszam się, że jest za wcześnie, ale i trochę martwię, bo będę jechać we wtorek, a tam chyba największy ruch jest przed weekendem..
02 września 2014 14:06
A jak to jest ze zwrotami kosztów podróży a np blablacarem?
Moja firma opłaca autobus,oni mi rezerwują i oplacają bilet.
02 września 2014 14:11
Dostaję zwrot za drogę i nikogo nie obchodzi czym i za ile jadę. Nie mam pojęcia, jak rozwiązują to firmy i czy w ogóle dopuszczają taką możliwość.
02 września 2014 14:11
basiaim

To już może być kłopot,
Najlepiej dostać kasę do ręki i samemu zorganizować przejazd.
02 września 2014 15:35
basiaim

Moja poprzednia firma też organizowała i opłacała podróż. Po jednej przejażdżce z Beker Reisen miałam już dosyć i chciałam jeździć swoim samochodem. Doszliśmy do porozumienia, że pojadę swoim samochodem, a biuro odda mi kasę, jak za bilet autobusowy. Nie powiem, żeby to korzystne finansowo było, ale za to wygodne. 
02 września 2014 15:47
opiekunkaa

To już może być kłopot,
Najlepiej dostać kasę do ręki i samemu zorganizować przejazd.

ja mam tak jeśli chcę to firma mi kupi bilet a jeśli chce jechać swoim autem to oddają mi przy wypłacie zwrot kosztów ale tylko do kwoty biletu jaki by mi kupowali i jest to ok
02 września 2014 19:14 / 1 osobie podoba się ten post
wichurra

Moja poprzednia firma też organizowała i opłacała podróż. Po jednej przejażdżce z Beker Reisen miałam już dosyć i chciałam jeździć swoim samochodem. Doszliśmy do porozumienia, że pojadę swoim samochodem, a biuro odda mi kasę, jak za bilet autobusowy. Nie powiem, żeby to korzystne finansowo było, ale za to wygodne. 

Święte słowa -- taka podróż jest super wygodna ! ja też jutro ruszam swoim autem na DE , ale mi się koszty zwracają w całości i nawet mi zostaje .
02 września 2014 20:30
fiber39

Święte słowa -- taka podróż jest super wygodna ! ja też jutro ruszam swoim autem na DE , ale mi się koszty zwracają w całości i nawet mi zostaje .

Mnie tym razem chyba też się zwróci, bo z innej firmy jadę i zwracają od 120 do 170 euro. A koszt mojej podróży to gdzieś 160 euro.
03 września 2014 12:38
I tak żle i tak niedobrze..i nie wiadomo co w tym życiu robić...albo latający dywanem..hiiii.!!! taniocha zupełna..!!!hii albo teleportacja..jak w tym Startreku było..hii.!!