17 listopada 2014 16:17 / 4 osobom podoba się ten post
mozah aMWiesz co - a do ilu firm zadzwonilas do Szwajcarii ? Na ile ofert aplikowałas ?
Na jedna i to w Pl - bo akurat wiem co to za firma - juz o niej tu wspominano.Nawet tego nie sprawdziłas - a firma pośrednicząca jest w opiniach na forum. Czytałaś , co pisze moderator ? Ja bana ryzykować nie będę .Masz podaną drogę - ale Ty chcesz gotowca.
Popieram Cię Mozah.
W szukaniu pracy należy wykazać samodzielność,która jest pożądaną cechą w zawodzie opiekunki,bo jak potem opiekować się chorą osobą całkowicie od nas zależną.Nie mozna oczekiwać,że ktoś nam non stop będzie wskazywał palcem,co mamy robić.Trzeba choć trochę wykazać sie inicjatywą.
Również sama szukałam pracy,kontaktów,dzwoniłam do szwajcarskich firm,pytałam się.Można komuś pomóc,ale taka roszczeniowa postawa jest po prostu nie do przyjęcia.
Jeżeli ktoś ma internet,telefon i stara się mówić po niemiecku,to trzeba po prostu zacząć szukać.
Zresztą szwajcarskie firmy mają dość wyśrubowane wymagania co do przyszłych pracownic,tak,że podanie kontaktu,to raz,że właśnie jak pisałaś ryzyko bana,a po drugie kto wie,czy osoba korzystająca z gotowca nie miałaby żalu,w przypadku jeśliby nie przeszła procesu rekrutacji.