17 listopada 2014 15:37 / 1 osobie podoba się ten post
mozah aMAldona - masz odpowiedź , dlaczego tu sie nie podaje nazw obcych firm.
Dlatego nie widzę tez nazw czy nazwisk pośredników załatwiających prace na niemiecka gewerbe.I jest ok - nikt nie ma pretensji .
Poza tym - poczytaj , ile konkretnych informacji ( wymagania , dokumenty , warunki pracy i płacy , co musi byc w ofercie firmy , by praca była legalna ) podają wszystkie dziewczyny pracujące w CH.A Szwajcaria jest 10 razy mniejsza niz De i firm tez jest mniej - no i to nie Unia.Wiedząc to wszystko trzeba dzwonić i aplikować do wielu firm. Sa też strony z ofertami pracy szwajcarskie - nie polskie . A tam trzeba systematycznie przeglądać i reagować jak tylko pojawi się ciekawa oferta. Tak robi moja firma - ogłasza zapotrzebowanie .Tak sie załapała moja zmienniczka.
Inne firmy - poszukałam , podzwonilam ale tam nie pracowalam.Więc na swoją odpowiedzialnosc nikomu nie polecę. Mimo , że niektóre wygladały interesująco.
tak robi moja firma, to Twoje slowa co napisalaś, -tylko pytanie jaka to firma?Ty w niej pracujesz wiec jest to pewniak raczej.no ale jaka to firma??to juz niech zostanie Twoją swieta tajemnicą.
Dostalam dokumenty do wypelnienia,gdzie piszą ze zarobek to 14.000brutto w skali miesiaca, ale czy to jest firma pewna czy nie,tego nie wiem, dlatego wolalabym dostać mniej ale mieć to pewne,no ale......
temat koncze bo nic nowego sie nie dowiedzialam,.