Dwa razy byłam pierwszą opiekunką, ale dla mnie to bez znaczenia.
Na starcie uzgadniam z rodziną i PDP co i jak.....i tego się trzymam.
Dwa razy byłam pierwszą opiekunką, ale dla mnie to bez znaczenia.
Na starcie uzgadniam z rodziną i PDP co i jak.....i tego się trzymam.
Dziękuję. Mam nadzieję, że będzie dobrze, poznam nawyki babci, a Ona zaakceptuje inną babę w domu.
Jak to jest być pierwszą opiekunką na stelli? Na co zwrócić uwagę? Jak postępować??
Moja corka za rok konczy szkole Gastronomiczna , ja teraz pracuje jako opiekunka, chcialabym zamieszkac z corka w Niemczech, isc na 8 godz do pracy, niestety nie znam jezyka , wiem ,ze Wam sie to wyda desperackie , ale naprawde taki mam cel,bede do niego dazyc. Jak wyglada taki przyjazd w ciemno, napewno musi mi jakis Polak pomoc,moze mi ktos doradzi, czy to wogole realne w moim przypadku.Moze daja gdzies mieszkanie w zamian za prace, narazie jestem w tym zielona , za krotko jezdze, moze sa jakies Landy , gdzie moge sie zaczepic na start.
Moja corka za rok konczy szkole Gastronomiczna , ja teraz pracuje jako opiekunka, chcialabym zamieszkac z corka w Niemczech, isc na 8 godz do pracy, niestety nie znam jezyka , wiem ,ze Wam sie to wyda desperackie , ale naprawde taki mam cel,bede do niego dazyc. Jak wyglada taki przyjazd w ciemno, napewno musi mi jakis Polak pomoc,moze mi ktos doradzi, czy to wogole realne w moim przypadku.Moze daja gdzies mieszkanie w zamian za prace, narazie jestem w tym zielona , za krotko jezdze, moze sa jakies Landy , gdzie moge sie zaczepic na start.
magdzie ,dziekuje , poszperam na ten temat, jeszcze przez 1 rok bede jezdzila do opieki, wiem ,ze sa takie opiekunki ,na noce tylko albo na pare godz ,dziennie, to takie moje marzenie cichutkie
A za co Ty przepraszasz kazdy temat jest dobry,nie ma glupich pytan ,tylko glupie odpowiedzi.Czytaj duzo w necie ,dowiesz sie wiecej.
Jest taki szybki myk,wyjsc za maz za Niemca :strach przed noca: