Czy jest tu opiekunka, która pojechała bez znaj. języka?

12 sierpnia 2015 15:02
ORIM

to co tak na zmiane ow guzik z babcia przyciskacie ? :-) chippendales juz sa :-)

I jeszcz e wytatuowani:() nasi chłopcy to bardziej intelektualiści
12 sierpnia 2015 15:09
ORIM

to co tak na zmiane ow guzik z babcia przyciskacie ? :-) chippendales juz sa :-)

Co Ty za zdjęcia tu wstawiasz ? jakieś chłopaczki ! Nie można by tak jakichś 50 + , żeby i kobieta w " średnim " wieku oko nacieszyła ? Toż ja synów mam chyba mlodszych od tych na zdjęciu !
12 sierpnia 2015 15:17 / 3 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Co Ty za zdjęcia tu wstawiasz ? jakieś chłopaczki ! Nie można by tak jakichś 50 + , żeby i kobieta w " średnim " wieku oko nacieszyła ? Toż ja synów mam chyba mlodszych od tych na zdjęciu ! :-)

12 sierpnia 2015 15:33 / 1 osobie podoba się ten post
ORIM

Czy ja napisałam 105 + ? i żeby to chociaż od frontu , ale nieeee !
12 sierpnia 2015 16:04
Barbara niepowtarzalna

Czy ja napisałam 105 + ? i żeby to chociaż od frontu , ale nieeee !:-):-):-)

cale szczescie ze nie od frontu 
To Pdp na urlopie bez czerwonego guzika 
12 sierpnia 2015 17:00
Kolejny temat na manowce
12 sierpnia 2015 17:00
Kolejny temat na manowce
12 sierpnia 2015 18:00 / 2 osobom podoba się ten post
dorotee

Kolejny temat na manowce :taniec2:

nie pierwszy raz i nie ostatni szkoda .   Dla mnie to był ostatni .
12 sierpnia 2015 18:49
Barbara niepowtarzalna

Czy ja napisałam 105 + ? i żeby to chociaż od frontu , ale nieeee !:-):-):-)

FKK
15 sierpnia 2015 23:13 / 1 osobie podoba się ten post
Dziewczyny, przeglądałem wątek :Szkolenia, kursy, praktyki"
są tam linki do kilku stron - nauki j. niemieckiego,
ale może kiedyś, któraś spotkała się z jakąś stroną typu:
niemiecki dla debili.
Szukam czegoś dla osób, które w ogóle nie mają pojęcia o tym języku
i ciężko im coś wchodzi do łba.
16 sierpnia 2015 07:03 / 1 osobie podoba się ten post
Samo zycie..ja wyjechalam znajac kilka slow choc znam 2 jezyki to wcale nie ulatwialo mi to poznania 3 go moze to juz wiek moze niechec ale dzis po roku daje rade ciezko bylo ale sie skonczylo cos za cos wiadomo najlepiej znac ale zycie czasem pisze scenariusze nieprzewidywalne do odwazynch swiat nalezy.Kto chce ten uwierzy sprawdza sie stara maksyma dla chcacego nic trudnego czasem gorzej dogadac sie z rodakami wiec nie wszystko zalezy od znajomosci jezyka.

16 sierpnia 2015 07:16
darekr

Dziewczyny, przeglądałem wątek :Szkolenia, kursy, praktyki"
są tam linki do kilku stron - nauki j. niemieckiego,
ale może kiedyś, któraś spotkała się z jakąś stroną typu:
niemiecki dla debili.
Szukam czegoś dla osób, które w ogóle nie mają pojęcia o tym języku
i ciężko im coś wchodzi do łba.

wejdź na youtube tam znajdziesz "niemiecki w 10min", poważnie, bardzo jasno i przystępnie Pani Agnieszka prowadzi te lekcje, na fb jest tez grupa "niemiecki w szkole", wejdź do grupy, poczytaj, popatrz, naprawdę warto, a jak już "liźniesz" trochę ma stronę niemiecki.co i dodatkowy kanał na youtube "angielski to mus, niemiecki twój plus", polecam
16 sierpnia 2015 07:21 / 1 osobie podoba się ten post
Babka

Samo zycie..ja wyjechalam znajac kilka slow choc znam 2 jezyki to wcale nie ulatwialo mi to poznania 3 go moze to juz wiek moze niechec ale dzis po roku daje rade ciezko bylo ale sie skonczylo cos za cos wiadomo najlepiej znac ale zycie czasem pisze scenariusze nieprzewidywalne do odwazynch swiat nalezy.Kto chce ten uwierzy sprawdza sie stara maksyma dla chcacego nic trudnego czasem gorzej dogadac sie z rodakami wiec nie wszystko zalezy od znajomosci jezyka.

Opiekunka nie znająca języka narazona jest tylko na stres.Rodzina zatrudniająca jest narazona na dyskomfort, bo nie zna sytuacji na bierząco muszi widzieć a nie słyszeć co sie dzieje z pdp. Pdp natomiast jest narazony najbardziej - bo co może opiekunka,ktora nie rozumie poleceń lekarza,nie czyta ulotek dotyczących leków.A w razie utraty przytomności pdp szuka odpowiedniego określenia stanu na forum? nie może pomocy udzielić w sensie wykonania telefonu wzywającego pogotowie?Przecież to nie tędy droga,że zadzwoni do rodziny i rodzina podejmuje deczyzję dzwoniąc po pomoc lekarską.Czas jest najważniejszy trzeba działać natychmiast w wielu przypadkach.A jak?

16 sierpnia 2015 08:16 / 5 osobom podoba się ten post
Pracuje juz kilka lat zmienilam kraj pracowalam z trudnymi przypadkami licze sily na zamiary dobieram schorzenia ktore znam z pracy w szpitalu krzywdy nikomu nie zrobilam,,a od ulotek lekow mam Caritas jesli chodzi o wezwanie pomocy moja babulka paliatywna w razie W,,wzywa sie corke,,taki jest zapis,,,i tego sie trzymam jest tu wiele osob ktore tak zaczynaly wroce do tezy nie po tym poznajesz jak zaczynasz a po tym jak konczysz sila woli serce oddanie to wiecej niz jezyk..mialam 2 chorych niemowy..i wtedy liczy sie intuicja.Super jest znac..komfort bezcenny..ale wybacz zrozumie ten kto przezyl kto nie ..nie ma o tym bladego pojecia.
16 sierpnia 2015 08:20 / 7 osobom podoba się ten post
Szacun dla tych ktorzy juz z jezykiem sie urodzili...ale hold tym ktorzy swoim samozaparciem,,sila woli dochodzili do wszystkiego niestety nie pamieta wol jak cieleciem byl....