Na wyjeździe

04 lipca 2013 10:33
A z Marbą, gdzie jest co porabia? Nie widać jej tutaj już dość długo , czy coś się stało ?
04 lipca 2013 10:33
A z Marbą, gdzie jest, co porabia? Nie widać jej tutaj już dość długo , czy coś się stało ?
04 lipca 2013 10:49 / 2 osobom podoba się ten post
Witam Opiekunkowo:) W Krefeld bez słonka ale ciepło.Ja tu przyjezdżam jak do siebie,więc z aklimatyzacją żadnych kłopotów.Babuszka w doskonałej kondycji.Net działa -zapowiada się spokojny,jak zawsze urlopik w D:):):)I jeszcze za niego zapłacą:):):)
04 lipca 2013 10:53 / 1 osobie podoba się ten post
DZien dobry opiekunkowo kurcze ja dzis od rana biegiem, cholera nie wiem jak to sie stało ale dzis zaspałam, no moze nie całkiem zaspałam ale wstałam jak dla mnie pozno 7.30, to dla mnie pozno przygotowc siebie sniadanie dla dwojga, a tu jak na złosc wszyscy wczesniej wstali moi seniorzy,pfegedins jak na skrzydłach szybko, upociłam sie co niemiara i po co ranny prysznic brałam!!!hehehe ale wszystko wyszło dobrze i teraz moge sie z wami przywitac i zyczyc wszystkim miłego dnia spokojnego bezstresowego a tym co dzis wyjezdzaja szerokiej drogi i miłego uropu, ci co odpoczywaj cieszcie sie chwilami spokoju słoneczkie w domku, a nam tu cierpliwosci miłego dnia:)))))))))))))))))))))))))
04 lipca 2013 10:54
Kasia ale masz fajnie ja juz zaczynam dostawać na głowę chyba. Albo mnie trafi. Jeszcze tylko troszeczkę ponad tydzien tu jestem , a chciałabym juz być w domu.Jestem wykończona rozmowami tylko o urdzinach kto upiecze torta a kto go nie upiecze i pytaniem ile jeszcze dni do 22 lipca i który dzisiaj jest. Chyba śnię jakis koszmar....W sobotę wybieram się znowu na zakupową wycieczkę do miasteczka obok.
04 lipca 2013 10:57
Mam pytanie-czy jak musze tu zostac dzien dluzej niz mam w kontrakcie/zmienniczka nie moze przyjechac tak jak bylo planowane/to moge sie w firmie upomniec o zaplate za ten jeden dzien,czy lepiej załatwic to jakos z rodziną?niby to tylko jeden dzien,ale...
04 lipca 2013 11:00
A ja już deczko nie wyrabiam a niby źle tu nie mam. Chcę do Polski :( Jeszcze 3,5 tygodnia...ło matko...
04 lipca 2013 11:01
Marta

Mam pytanie-czy jak musze tu zostac dzien dluzej niz mam w kontrakcie/zmienniczka nie moze przyjechac tak jak bylo planowane/to moge sie w firmie upomniec o zaplate za ten jeden dzien,czy lepiej załatwic to jakos z rodziną?niby to tylko jeden dzien,ale...

No pewnie, firma powinna normalnie zapłacić Tobie za ten dzień.
04 lipca 2013 11:02 / 2 osobom podoba się ten post
Giunta nie JESZCZE a TYLKO 3,5 tygodnia:):):)przecież dasz radę:)

zinnej beczki
W busie jechała kobieta pk 60 z synem takim z 20.i strasznie narzekała na Niemców,jacy to wstrętni,niedobrzy,mało uprzejmi itd itd ,że za nic by tu nie mieszkała i tak całą drogę w tym tonie-inna pani ,która wracała do domu bo tu mieszka pyta "to czemu pani tu pracuje?" A narzekająca na to -"ale ja u Greka robię":):):):):)Ubawiłam się:)
04 lipca 2013 11:03 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Giunta nie JESZCZE a TYLKO 3,5 tygodnia:):):)przecież dasz radę:)

zinnej beczki
W busie jechała kobieta pk 60 z synem takim z 20.i strasznie narzekała na Niemców,jacy to wstrętni,niedobrzy,mało uprzejmi itd itd ,że za nic by tu nie mieszkała i tak całą drogę w tym tonie-inna pani ,która wracała do domu bo tu mieszka pyta "to czemu pani tu pracuje?" A narzekająca na to -"ale ja u Greka robię":):):):):)Ubawiłam się:)

Dam, bo muszę, ale jakoś mi ciężko ostatnio, hehe :)
04 lipca 2013 11:07
Zakręcona Mamuela

DZien dobry opiekunkowo kurcze ja dzis od rana biegiem, cholera nie wiem jak to sie stało ale dzis zaspałam, no moze nie całkiem zaspałam ale wstałam jak dla mnie pozno 7.30, to dla mnie pozno przygotowc siebie sniadanie dla dwojga, a tu jak na złosc wszyscy wczesniej wstali moi seniorzy,pfegedins jak na skrzydłach szybko, upociłam sie co niemiara i po co ranny prysznic brałam!!!hehehe ale wszystko wyszło dobrze i teraz moge sie z wami przywitac i zyczyc wszystkim miłego dnia spokojnego bezstresowego a tym co dzis wyjezdzaja szerokiej drogi i miłego uropu, ci co odpoczywaj cieszcie sie chwilami spokoju słoneczkie w domku, a nam tu cierpliwosci miłego dnia:)))))))))))))))))))))))))

He, he, Mamuela, miałam dziś dokładnie to samo, też przyspałam, ale prysznic wzięłam, bo po nim czuję się nowo narodzona. Co z tego, dziadkowi też się zachciało prysznicowania, podkręcił ogrzewanie w lazience na maksa, tak że za chwilę pot po mnie spływał, mimo,że ja przy dziadku nic nie robię, tyle co plecy myję.

A też się zastanawiałam, co z Marbą, dawno jej tu nie było.
04 lipca 2013 11:14
U mnie babcia pierwsza wstała i chciała zrobic snidanie wiec musiałam szybko sie zerwac zeby do tego nie dopuscic-wiadomo,kuchni bym nie poznała
04 lipca 2013 11:27 / 1 osobie podoba się ten post
Witam was i ja.
Też chciałabym z innej beczki,kilka dni temu był u Corni polski rehabilitant.Hartmut zawołał mnie i mówi,jak chcesz to wypytaj go o to co Cię inetersuje jeśli chodzi o rehabilitację ,a może masz jakieś inne pytania do niego to idż i pogadajcie sobie.
No więc poszłam i....pan rehabilitant nie wydukał z siebie ani jednego polskiego słowa do mnie,po prostu ani jednego,nawet nie odpowiedział "cześć".Próbowałam z nim porozmawiać po polsku,no niestety nie przejawił najmniejszej ochoty.Ja,taka wyszczekana,zapomniałam języka w gębie,byłam w szoku.
Wyszłam więc bez słowa i do samego wieczora nie mogłam ochłonąć na takie prostatctwo i chamstwo-bo inaczej nie umiem tego nazwać.
Im dłużej jestem w Niemczech tym bardziej utwierdzam się w przekonaniu,że to Niemcy są o wiele bardziej sympatyczni niż Polacy.Na zachowanie tego rehabilitanta po prostu brak mi słów.
04 lipca 2013 11:32 / 5 osobom podoba się ten post
Nie ma nic bardziej smiesznego i żałosnego niż Polak,który udaje że jest Niemcem...
04 lipca 2013 11:35
Marta

Nie ma nic bardziej smiesznego i żałosnego niż Polak,który udaje że jest Niemcem...

Dokładnie Marta,nawet nie śniło mi się,że moze mnie tak potraktować,czuję się jakbym w pysk od niego dostała.Na szczęście to wyjątek,bo w niedzielę spotkałam się z polską opiekunką z naszego forum i okazało się ,że nadajemy na tych samych falach.Dziewczyna jest suuuper :)