To oglądam za granicą 1

10 listopada 2014 16:47 / 3 osobom podoba się ten post
Naprawdę sprawia Wam przyjemność oglądanie filmów po niemiecku?Pomijam ,że można się tak uczyć ,ale kurka wodna oglądać i wysilać mózgownicę przez godzinę czy dłużej tylko po to ,żeby wszystko dobrze zrozumieć?Jak coś oglądam co mnie interesuje to lubię mieć luzik:) Czasem jakieś wiadomości obejrzę i nie więcej:)Dla relaksu to wole sobie serialowe zaległości poodrabiać wieczorkiem.Nie mam ostatnio na sztelach tv w pokoju i wcale jego braku nie odczuwam:)
10 listopada 2014 17:00 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Naprawdę sprawia Wam przyjemność oglądanie filmów po niemiecku?Pomijam ,że można się tak uczyć ,ale kurka wodna oglądać i wysilać mózgownicę przez godzinę czy dłużej tylko po to ,żeby wszystko dobrze zrozumieć?Jak coś oglądam co mnie interesuje to lubię mieć luzik:) Czasem jakieś wiadomości obejrzę i nie więcej:)Dla relaksu to wole sobie serialowe zaległości poodrabiać wieczorkiem.Nie mam ostatnio na sztelach tv w pokoju i wcale jego braku nie odczuwam:)

Tv niemiecka oglądam niewiele, tyle co z PDP, a dla niej też tv mogła by nie istnieć.Jedyne, co ją wkręca, to jakieś koncerty lub ważne mecze.Wtedy i ja pooglądam bez wysiłku. Filmów nie oglądam z tego powodu z tych samych powodów, co Ty Kasiu. W celach że tak powiem dydaktycznych, to też wolę obejżec jakiś reportaż lub "Das perfekte Dinner"
10 listopada 2014 17:52 / 3 osobom podoba się ten post
wichurra

Ten Darryl to ale fajny jest - że też jeszcze żadna się na niego nie połaszczyła.

Jak to żadna, ja sie do niego łaszcze od pierwszego odcinka.
10 listopada 2014 18:02
Montag,to Bauer sucht Frau leci na RTL;)))
10 listopada 2014 18:05 / 2 osobom podoba się ten post
kasia63

Ja oglądam bez wysilania mózgownicy po niemiecku;)) Po polsku nie ogladam wcale,czasem troche po angielsku
10 listopada 2014 18:11 / 1 osobie podoba się ten post
Magdalena_Sewicka

Ja oglądam bez wysilania mózgownicy po niemiecku;)) Po polsku nie ogladam wcale,czasem troche po angielsku

Bo zapewne znasz niemiecki dobrze czy nawet bdb:)Miałam na myśli raczej osoby takie jak ja-ze znajomością średnią czy komunikatywną:) 
10 listopada 2014 18:17 / 2 osobom podoba się ten post
kasia63

Kasieńko,napisałam to z przymrużeniem oka.

Moja Oma - terrorystka chce,żebym cały czas przy niej była-pisalam juz o tym.
A preferuje ona tylko 2 programy TV ZDF i erste ;)))) stad te moje "zainteresowania" ;)))))
10 listopada 2014 18:44
Dobry serial polecam "How to Get Away with Murder"

Moja tez preferuje 2 programy -- SWR i czasami RTL -ale nie ma problemu na zmianę . W tym czasie siedzę z nią ,przy kompie.
10 listopada 2014 18:45
opiekun_Janusz

Oł ale jeszcze tu bywam. :-)
A wracając do tematu, to "Walking dead" i "Sons of anarchy" oraz "Homeland" - wszystko na tapecie. 

U mnie też dwa pierwsze na tapecie a za trzeci się wezmę :)
10 listopada 2014 19:02
Magdalena_Sewicka

Twoja mózgownica jest już zapewne bardziej pofałdowana . A na których kanałachu oglądasz jakieś ciekawe filmy, bo jak ja przeglądam program tv, to rzadko kiedy zainteresował mnie jakiś tytuł lub gatunek..
10 listopada 2014 20:43 / 1 osobie podoba się ten post
wichurra

Ten Darryl to ale fajny jest - że też jeszcze żadna się na niego nie połaszczyła.

Mnie się on też podoba :)
10 listopada 2014 20:57 / 1 osobie podoba się ten post
margaritka59

Twoja mózgownica jest już zapewne bardziej pofałdowana . A na których kanałachu oglądasz jakieś ciekawe filmy, bo jak ja przeglądam program tv, to rzadko kiedy zainteresował mnie jakiś tytuł lub gatunek..

W TV oglądam rzadko,raczej na dvd. No ale przedwczoraj w nocy byl fajny horror wojskowy a potem dobry film Kung Fu.Na Tele 5 i RTL2 puszczają nawet ciekawe filmy science fiction i horrory(wczoraj w nocy "Wrong Turn IV" leciało)
No i w niedziele na Erste "Tatort" po 20stej,wszyscy tutaj oglądają),w ten czwartek(lub piatek,zaraz dopatrze) leci "Hannibal" z Antonny Hopinks 
10 listopada 2014 21:35
Magdalena_Sewicka

W TV oglądam rzadko,raczej na dvd. No ale przedwczoraj w nocy byl fajny horror wojskowy a potem dobry film Kung Fu.Na Tele 5 i RTL2 puszczają nawet ciekawe filmy science fiction i horrory(wczoraj w nocy "Wrong Turn IV" leciało)
No i w niedziele na Erste "Tatort" po 20stej,wszyscy tutaj oglądają),w ten czwartek(lub piatek,zaraz dopatrze) leci "Hannibal" z Antonny Hopinks 

Dzięki, horrory i science fictin, to niestety nie moje gatunki, ale już "Hannibal" i Hopkins do zaakceptowania.
10 listopada 2014 22:12
basiaim

Sturm der Liebe
UM Himmels Willem
Topfgeldjager ;)))))

Też oglądam Sturm der Libe
11 listopada 2014 12:15 / 1 osobie podoba się ten post
margolcia

Jak to żadna, ja sie do niego łaszcze od pierwszego odcinka.

Ja właśnie też:)