To oglądam za granicą 1

09 września 2014 22:59
polecam:

KURACJĘ

jeśli ktoś jeszcze nie widział.
10 września 2014 13:01
filip

polecam:

KURACJĘ

jeśli ktoś jeszcze nie widział.

Obejrzałam część,do reszty muszę nabrać dystansu,przerażające.Pracowalam chwilę w psychiatryku,też na oddziale zamkniętym,wiem że ten obraz jest trochę przerysowany,ale sporo w tym niestety prawdy i wiem , że są przypadki złego traktowania pacjentów chorych psychicznie, ale znam psychiatrów tak oddanych swojej pracy,że właściwie cały czas są gotowi pomóc i śpią z telefonem. Ufam że, tych drugich jest zdecydowanie więcej, w dzisiejszych czasach depresja jest tak powszechną chorobą jak ospa wietrzna.Co do Teatru,świetny pomysł,oraz gra aktorów na wysokim poziomie.Dziękuje.
10 września 2014 17:38
Evvex

Obejrzałam część,do reszty muszę nabrać dystansu,przerażające.Pracowalam chwilę w psychiatryku,też na oddziale zamkniętym,wiem że ten obraz jest trochę przerysowany,ale sporo w tym niestety prawdy i wiem , że są przypadki złego traktowania pacjentów chorych psychicznie, ale znam psychiatrów tak oddanych swojej pracy,że właściwie cały czas są gotowi pomóc i śpią z telefonem. Ufam że, tych drugich jest zdecydowanie więcej, w dzisiejszych czasach depresja jest tak powszechną chorobą jak ospa wietrzna.Co do Teatru,świetny pomysł,oraz gra aktorów na wysokim poziomie.Dziękuje.

To obejrzyj do końca, fajne zakończenie jest ale nie będę zdradzał.
Apropo:  
Ten film jest na faktach autentycznych i na podstawie książki Jacka Głębskiego:  
http://lubimyczytac.pl/ksiazka/35173/kuracja  
A dla lubiących komedie - polecam francuski film : GOŚCIE GOŚCIE 

http://www.cda.pl/video/125428df/Goscie-goscie1993-

W sumie są trzy części, chociaż trzecia, najsłabsza (robiona przez amerykanów) to powielenie gagów z dwóch pierwszych części.  
Dwójka reż dobra.
10 września 2014 18:27
Gute Zeiten Schlechte Zeiten Kto patrzy?Co myślicie dobrze,że Tajfun zerwał z Emily?Ja jej nie znosze grrr!
21 września 2014 00:08 / 2 osobom podoba się ten post
Obejrzałam właśnie "Życie Pi" na telefonie. Toż to akt desperacji oglądać taki efektowny film na takim malutkim ekranie!
21 września 2014 08:28
Ja sobie zainstalowałam polską telewizję w laptopie. Opłaciłam abonament i wieczorkiem oglądam. Tyle, że ja raczej w sci-fi gustuję. Więc "Gwiezdne wrota" oglądam. Całą serię. W domu nigdy nie mam czasu.
21 września 2014 08:56 / 2 osobom podoba się ten post
WSTENGA

Ja sobie zainstalowałam polską telewizję w laptopie. Opłaciłam abonament i wieczorkiem oglądam. Tyle, że ja raczej w sci-fi gustuję. Więc "Gwiezdne wrota" oglądam. Całą serię. W domu nigdy nie mam czasu.

To niestety razem bysmy sobie nic nie poogladaly- ja moge ogladac wszystko, oprocz sci- fi. Zreszta ja bardziej z tych czytajacych, niz ogladajacych. Uwielbiam czytac wszystko, co jest zadrukowane, tylko nie fantastyka. Ale o gustach sie nie dyskutuje
21 września 2014 10:48 / 1 osobie podoba się ten post
joannaxd

To niestety razem bysmy sobie nic nie poogladaly- ja moge ogladac wszystko, oprocz sci- fi. Zreszta ja bardziej z tych czytajacych, niz ogladajacych. Uwielbiam czytac wszystko, co jest zadrukowane, tylko nie fantastyka. Ale o gustach sie nie dyskutuje

Też lubię poczytać. Mam kilkanaście książek na kompie. Ale to już nie to samo co papierowa........ niestety
21 września 2014 11:01 / 1 osobie podoba się ten post
WSTENGA

Też lubię poczytać. Mam kilkanaście książek na kompie. Ale to już nie to samo co papierowa........ niestety

I tu mamy takie samo zdanie papier zawsze pozostanie dla mnie ponad elektronika  
21 września 2014 11:05 / 1 osobie podoba się ten post
No nie to samo, ale z czytników w miarę dobrze się czyta i można zaoszczędzić na kupnie książek. No i na miejscu, bo gdzieś te papierowe też trzeba później trzymać.
21 września 2014 11:14 / 1 osobie podoba się ten post
wichurra

No nie to samo, ale z czytników w miarę dobrze się czyta i można zaoszczędzić na kupnie książek. No i na miejscu, bo gdzieś te papierowe też trzeba później trzymać.

Qpod wzgledem praktycznosci i wygody e-booki sa nie do zastapienia, szczegolnie dla nas, podrozujacych. Jednak papier inaczej sie czuje. 
21 września 2014 11:14
"The Biggest Loser Teens" Super jest to reality show!
21 września 2014 12:24
Mnie się z czytnika czyta tak samo komfortowo, jak z papierowej książki.
21 września 2014 12:39 / 1 osobie podoba się ten post
Mnie nie, bo żal mi go do wanny wziąć - jeszcze się zatopi i co:)
21 września 2014 12:49
wichurra

Wiem. Dlatego nie bralam bo ciężkie. Wszystko na kompie mam. Ale jednak jak się czyta to lepiej papier. Stara już jestem i sentymenty mnie dopadają  :)