Ja jestem zalogowana od 2 tygodni ale tez nie mam ani polsatu,ani tvn,
Ja jestem zalogowana od 2 tygodni ale tez nie mam ani polsatu,ani tvn,
Mleczko nie wiem :D Chyba ta druga :))) Albo inny stanik - chociaz podlug ich zyciowego motta stanik tez powinnien byc taki sam :)))
Acha dodam ze siostry dziela sie wszystkim . Lozkiem,ubraniami, autem, chlopakiem ...
Właśnie obejrzałam Janosika w reżyserii Agnieszki Holland.
Jakby ktoś miał ochotę - http://dodane.pl/file/74849/Janosik.Prawdziwa.Historia.2009_r.avi
Rozmarzyłam się - Janosik według mnie pierwsza klasa - Perepeczko zdecydowanie zdeklasowany. Historia odarta z mitu, piękne zdjęcia z Doliny Chochołowskiej, Kościeliskiej, Rusinowej Polany, dobrze ucharakteryzowani górale, w małej części (ale ciekawie) pokazane zwyczaje i obrzędy ówczesnych górali - ślub, pogrzeb, Noc Kupały. Czytałam, że film zebrał bardzo kiepskie recenzje, moim zdaniem niezasłużenie.
No ale może to dlatego, że jestem miłośniczką Tatr i góralszczyzny.
No i ten Janosik...:)
Ja kochałam Perepeczkę. Przyznam że tego nowego Janosika nie oglądałam własnie przez kiepskie recenzje . Wichurko przekonałaś mnie żebym w końcu obejrzała ten film.
No jako dziecko, to każda dziewczynka chciała kiedyś mieć takiego chłopaka jak Janosik-Perepeczko.
Jednak w miarę, jak mi się gust ukształtował, to postawni blondyni z wielką klatą nie są jednak w moim typie.
Zdecydowanie za to ten nowy Janosik jest:)
Ciekawa jestem skąd oni tak dobrze po polsku mówili - bo i Janosik i jego filmowa dziewczyna to zagraniczni aktorzy.
Rozumiem, że dykcja itd. należy do ich zawodu, no ale nauczyć się tak dobrze mówić kwestie po polsku, że Polak nie jest w stanie wyczaić, że aktor jest obcokrajowcem, to moim zdaniem duży wyczyn.
No chyba, że polskie korzenie mają.
Czytałam, że film był nagrywany w języku słowackim i później dopiero dubbingowany, więc Janosik i jego dziewczyna mają użyczone głosy do polskiej wersji.
Andrea, kinomaniak.tv to teraz kinoman.tv.
Właśnie obejrzałam Janosika w reżyserii Agnieszki Holland.
Jakby ktoś miał ochotę - http://dodane.pl/file/74849/Janosik.Prawdziwa.Historia.2009_r.avi
Rozmarzyłam się - Janosik według mnie pierwsza klasa - Perepeczko zdecydowanie zdeklasowany. Historia odarta z mitu, piękne zdjęcia z Doliny Chochołowskiej, Kościeliskiej, Rusinowej Polany, dobrze ucharakteryzowani górale, w małej części (ale ciekawie) pokazane zwyczaje i obrzędy ówczesnych górali - ślub, pogrzeb, Noc Kupały. Czytałam, że film zebrał bardzo kiepskie recenzje, moim zdaniem niezasłużenie.
No ale może to dlatego, że jestem miłośniczką Tatr i góralszczyzny.
No i ten Janosik...:)
Gra o tron. Tylko na razie nie ma mega dużo odcinków.
Ja tam tez Pamiętniki wampirów lubię. Ale to może bardziej dla młodzieży.
Czy ktoś zna fajne seriale najlepiej kilkusezonowe oprócz :"The walking deat"," Lekarze",'Vikingowie","Hanibal","Dr.House",Beraking bed"? Wezmę wszytko co polecicie byle długie było:)