Na wyjeździe #11

27 lipca 2014 17:42 / 1 osobie podoba się ten post
kacha25

widzieliscie tu w niemczech jest bardzo duzo jezyn dziko rosnacych,jak jade rowerem to zrywaja sobie ludzie zrywaja.jest ich masa i bardzo grube.ja w polsce niespotkalam zeby tak duzo i dziko wystepowały

Była dziś u mnie koleżanka-opiekunka i mówiła ,ze wczoraj 4 kg jeżyn narwała!  Tu są bardzo smaczne i słodkie, w Polsce nie mają szansy dojrzeć,bo zrywają je handlarki :))
27 lipca 2014 17:43 / 1 osobie podoba się ten post
kacha25

widzieliscie tu w niemczech jest bardzo duzo jezyn dziko rosnacych,jak jade rowerem to zrywaja sobie ludzie zrywaja.jest ich masa i bardzo grube.ja w polsce niespotkalam zeby tak duzo i dziko wystepowały

Troche inne lasy tutaj są. Ja mam w zasięgu przewagę drzew liściastych. I też dużo jeżyn.
27 lipca 2014 17:47 / 1 osobie podoba się ten post
To zbierajcie i na bazarek Kasa dodatkowa ha ha Lub robcie przetwory
27 lipca 2014 17:50 / 1 osobie podoba się ten post
ORIM

To zbierajcie i na bazarek Kasa dodatkowa ha ha Lub robcie przetwory

No i co ze słoikami do Polski?
27 lipca 2014 17:51 / 6 osobom podoba się ten post
MeryKy

Troche inne lasy tutaj są. Ja mam w zasięgu przewagę drzew liściastych. I też dużo jeżyn.

Tam gdzie jezdze do Bergneustadt, jade teraz zmienic corke jest zatrzesienie, takie wielkie dorodne. Wszystkie ulokowaly sie na pastwisku dla koni, ja tam w zeszlym roku wlazlam, nazbieralam ale co si strachu najadlam, te konie zwlaszcza ten holenderski to taki napał, sexualnie bardziej zwariowany odemnie. Kilka razy darłam przez płot i w takich chwilach dziekowalam Temu w niebiosach zem nie chlop bo jak nic "klejnoty rodowe" na płocie bym zostawila

Moja babcia zadowolona, kilka sloiczkow w prezentach kolezankom i rodzinie dala, co tam taki prezent? Nie ma jak flaszka Zołądkowej Gorzkiej albo Krupniczka, nie?
27 lipca 2014 17:52 / 2 osobom podoba się ten post
Był u mnie syn Pdp i pogadał z lekarzem.Problem w tym,że ten który to dzisiaj ogladał uwaza że nie da rady zeszyć mojej osobistej skóry-podobno jest za bardzo zniszczona.Dlatego decyzje zostawia specjaliście,który będzie jutro.Wg niego(tego co dzisiaj jest)najlepiej by było wyciąć tą całą martwiczą tkanke i na to miejsce połozyć sztuczna skórę.
Przez 14dni żadnej pracy nie będe mogła wykonywać.Ale syn zapytał mnie czy jezeli lekarze mi pozwolą to czy zostanę tylko do pilnowania sondy bo teraz Plege prawie tam mieszkaja:)
Na razie to mam pełne portki:)
Dostałam do podpisania 3 strony zgody na znieczulenie i zabieg ale niestety mój niemiecki nie jest na tyle dobry żeby sobie to przetłumaczć.Jutro ma od rana dyzur Polka-Madzia to mi to przeczyta.Sama zaproponowała mi pomoc w myciu włosów bo ja kaleka-lewa reka w szynie-tylko palce wystaja,na prawej dłoni wenflon.
27 lipca 2014 17:53 / 1 osobie podoba się ten post
MeryKy

No i co ze słoikami do Polski?

A co !!!! Sloiczki w gazete ( masz mase reklamowych) wszystko w karton dzwonisz po busa i juz masz w domku.Jak posiedzisz w DE z 2 miesiace to piwnica pelna
27 lipca 2014 17:55 / 1 osobie podoba się ten post
agama

Był u mnie syn Pdp i pogadał z lekarzem.Problem w tym,że ten który to dzisiaj ogladał uwaza że nie da rady zeszyć mojej osobistej skóry-podobno jest za bardzo zniszczona.Dlatego decyzje zostawia specjaliście,który będzie jutro.Wg niego(tego co dzisiaj jest)najlepiej by było wyciąć tą całą martwiczą tkanke i na to miejsce połozyć sztuczna skórę.
Przez 14dni żadnej pracy nie będe mogła wykonywać.Ale syn zapytał mnie czy jezeli lekarze mi pozwolą to czy zostanę tylko do pilnowania sondy bo teraz Plege prawie tam mieszkaja:)
Na razie to mam pełne portki:)
Dostałam do podpisania 3 strony zgody na znieczulenie i zabieg ale niestety mój niemiecki nie jest na tyle dobry żeby sobie to przetłumaczć.Jutro ma od rana dyzur Polka-Madzia to mi to przeczyta.Sama zaproponowała mi pomoc w myciu włosów bo ja kaleka-lewa reka w szynie-tylko palce wystaja,na prawej dłoni wenflon.

Oj Agama, Agama, ales sobie przez kundla kłopotu narobiła? Wracaj szybko do zdrowia.Pozdrawiam.
27 lipca 2014 17:55 / 2 osobom podoba się ten post
ORIM

A co !!!! Sloiczki w gazete ( masz mase reklamowych) wszystko w karton dzwonisz po busa i juz masz w domku.Jak posiedzisz w DE z 2 miesiace to piwnica pelna

Ja już tu siedze 4 m-ce. Ja chce do domu! Żadnych jeżyn :))
27 lipca 2014 17:57 / 2 osobom podoba się ten post
margolcia

Oj Agama, Agama, ales sobie przez kundla kłopotu narobiła? Wracaj szybko do zdrowia.Pozdrawiam.

Ona nie przez kundla. To mnie kundel przewiózł na smyczy po asfalcie i jade do domciu :))
27 lipca 2014 17:57
margolcia

Margolciu!
Nie przez kundla tylko przez nogę od wózka,która chciałam odczepić:)
27 lipca 2014 17:58
MeryKy

one w kolonii w lasach nie rosna tylko na polu dziko.przy  takich skwerach dla spacerowiczów,fajnie to wyglada.
27 lipca 2014 17:59 / 2 osobom podoba się ten post
MeryKy

Ja już tu siedze 4 m-ce. Ja chce do domu! Żadnych jeżyn :))

MeryKy a co ci zalezy, cukier niemiecki, sloiki gaz tez, moze jak kiedys juz na dobrze platnych emeryturkach osiądziemy, do piwniczki poslesz niemiecką opiekunke po sloiczek dzemu z bromberen. Rob i nie pitol, zaraz do domu jedziesz przeciez, nie? Czy kiedy Ty tam sie zbierasz?
27 lipca 2014 18:01
ORIM

orim nalewka jezynówka jest bardzo dobra:))
27 lipca 2014 18:02 / 3 osobom podoba się ten post
agama

Margolciu!
Nie przez kundla tylko przez nogę od wózka,która chciałam odczepić:)

A to nie Ty pisalas, ze mialas smycza reke obwiazana i pies sie zerwał? Boniu Agama, przepraszam, ale do zdrowka szybkiego powrotu zycze Ci szczerze, szkoda mi Cie. W dodatku stało sie to tutaj w pracy, Agama zdrowie

A to Mery pojechała po psie, przepraszam, to te KIKowe bryle, slepam jak wrona, dosłownie. A z Toba Mery juz okey, z Twoim ramieniem?