Miłość jest ślepa

12 grudnia 2014 11:01 / 3 osobom podoba się ten post
ORIM

Nie to zebym byl stronniczy.Jednak nasz gatunek homosapiens nie jest monogamiczny.Tak twierdza antropolodzy,genetycy itp.
Młodzi tatusie to fakt nie za bardzo sa gotowi do tej roli.Tak samo zreszta jak młode mamy.Wiesz wtedy chyba zalezy od tego jak mamy poukladane pod "sufitem".Patrzac na zachowania wiekszosci ssakow to facet powinien ruszyc dale w celu przedluzenia gatunku a kobieta zajac sie juz bedacym na swiecie dzieckiem. Tak sie jednak nie dzieje i ma na to wplyw wiele czynnikow spolecznych.

Orim masz racje, ale musisz chyba wyjsc z jaskini )  Natura tak postepuje, ale czlowiek poszedl do przodu :-PP
12 grudnia 2014 11:03 / 3 osobom podoba się ten post
ORIM

a chcesz wyjsc za mnie ???? ha ha Wole przy tak duzej przewadze pan na forum opierac sie na badaniach a nie na swoim zdaniu 

Ha, ha, ha,   Czemu nie, jestem wolna, doświadczona, mądra, miałam juz 2 mężów..................
12 grudnia 2014 11:14 / 4 osobom podoba się ten post
Pyza

Orim masz racje, ale musisz chyba wyjsc z jaskini :-))  Natura tak postepuje, ale czlowiek poszedl do przodu :-PP

Teraz facet, zamiast zapładniać swoim nasieniem możliwie dużo kobiet i przekazywać własne geny dalej, pozostaje przy jednej partnerce bo dzięki monogamii potomstwo ma większe szanse na przetrwanie. Facet opiekuje się dziećmi oraz ich matką a potomstwo które dorośnie, będzie dalej przekazywało geny ojca.
Tak powinno być. A jest? Wiadomo - różnie.

12 grudnia 2014 11:18
Na razie znikam. Moja PDP gotowa w końcu obiad ugotować.
Na razie !!!!
12 grudnia 2014 11:30 / 1 osobie podoba się ten post
marikana

Nie do końca się z tobą zgadzam. Na tzw. bycie razem składa się wiele czynników, nie zawsze podstawowym jest miłość, czasami to już tylko przyzwyczajenie, wygoda, zależnośc finansowa, w przypadku posiadania małych dzieci- konieczność utrzymania tzw. pełnej rodziny. Nie każda kobieta, którą mąż zdradził zarabia w euro i jest gotowa na to by wziąc odpowiedzialnośc materialną za siebie i dzieci. Myslę, że gdybanie o tym co byłoby, gdyby mnie mąż zdradził, nie bardzo ma sens do momentu, gdy w takiej sytuacji się znajdziemy.

Ale mi chodzi o młode osoby, które nie mają ślubu, jestem naocznym świadkiem tej sytuacji, ba sama w niej uczestnicze. I nie potrafie tej dziewczyny zrozumieć. Na prawde.
12 grudnia 2014 11:35 / 5 osobom podoba się ten post
Obiekt pożądania?Przed 50? Co Ty, jakby to był Bratt Pit albo Nikolas Cage to moze. Ja juz nie kieruje sie pożadaniem, patrze na inne zalety, pierwsza to normalnosc i dalej nastepne.
12 grudnia 2014 11:41 / 2 osobom podoba się ten post
ORIM

Ogladalem i powiem ci ze jesli chodzi np o jazde samochodem to duzo w tym prawdy ha ha

No, no, no , uwazaj sobie. Jeżdzę bezkolizyjnie 30 lat, nie licząc incydentu, kiedy to jakiś macho wjechał mi w d......ę, ale i tak mało ucierpiałam bo między nami był jeszcze jeden samochód :)))))))))) Ten to dopiero ucierpiał:)))))))))))) Nie powiem, zdazyło mi się nawet kiedyś malować paznokcie na zmianie świateł :)))))))))))), ale.......jestem tylko kobietą :))))))))))))
12 grudnia 2014 11:43 / 1 osobie podoba się ten post
Pyza

Orim masz racje, ale musisz chyba wyjsc z jaskini :-))  Natura tak postepuje, ale czlowiek poszedl do przodu :-PP

przeciez wyszedlem i nawet z drzewa zlazlem ha ha Dlaczego ? Dla kobiet !!! Aby im zaimponowac,zapewnic byt,Napisalem ze ma na to wplyw wiele czynnikow spolecznych : kultura,wychowanie srodowisko itp.
A co powiesz o kulturach wschodu ? Pasiadania haremu ? Nie byla bys wtedy ta jedyna a tylko jedna z wielu.jesli byla bys wychowana w takiej tradycji i kulturze to bys to akceptowala i czula sie szczesliwa.Chyba ???
12 grudnia 2014 11:44
doda1961

No, no, no , uwazaj sobie. Jeżdzę bezkolizyjnie 30 lat, nie licząc incydentu, kiedy to jakiś macho wjechał mi w d......ę, ale i tak mało ucierpiałam bo między nami był jeszcze jeden samochód :)))))))))) Ten to dopiero ucierpiał:)))))))))))) Nie powiem, zdazyło mi się nawet kiedyś malować paznokcie na zmianie świateł :)))))))))))), ale.......jestem tylko kobietą :))))))))))))

no widzisz a to jest brak odpowiedzialnosci ha ha
12 grudnia 2014 11:45
Gosiap

Teraz facet, zamiast zapładniać swoim nasieniem możliwie dużo kobiet i przekazywać własne geny dalej, pozostaje przy jednej partnerce bo dzięki monogamii potomstwo ma większe szanse na przetrwanie. Facet opiekuje się dziećmi oraz ich matką a potomstwo które dorośnie, będzie dalej przekazywało geny ojca.
Tak powinno być. A jest? Wiadomo - różnie.

Geny matki sa do d....... ha ha ha
12 grudnia 2014 11:45 / 1 osobie podoba się ten post
ORIM

przeciez wyszedlem i nawet z drzewa zlazlem ha ha Dlaczego ? Dla kobiet !!! Aby im zaimponowac,zapewnic byt,Napisalem ze ma na to wplyw wiele czynnikow spolecznych : kultura,wychowanie srodowisko itp.
A co powiesz o kulturach wschodu ? Pasiadania haremu ? Nie byla bys wtedy ta jedyna a tylko jedna z wielu.jesli byla bys wychowana w takiej tradycji i kulturze to bys to akceptowala i czula sie szczesliwa.Chyba ???

Haremy to sa teraz populrne nawet w Polsce ;D
12 grudnia 2014 11:46
Gosiap

Ha, ha, ha,   Czemu nie, jestem wolna, doświadczona, mądra, miałam juz 2 mężów..................

oj jak tamci dwaj byli beee to ja juz sie na 100% nie nadaje na kandydata ha ha
12 grudnia 2014 11:48
Jolek

Haremy to sa teraz populrne nawet w Polsce ;D

no coz ale nadal karalne przez nasze ustawodawstwo.jestesmy barrrdzo katolickim krajem

12 grudnia 2014 11:51
ORIM

no coz ale nadal karalne przez nasze ustawodawstwo.jestesmy barrrdzo katolickim krajem

Do jednego nalezalam.....................
hahahaha
12 grudnia 2014 11:52 / 1 osobie podoba się ten post
Jolek

Do jednego nalezalam.....................
hahahaha

kraju katolickiego ???? ha ha ha