ATERIMA MED Zobacz profil firmy

Zarobki
5 / 5
Warunki umowy
5 / 5
Jakośc obsługi
5 / 5
Dopasowanie oferty
5 / 5
Liczba oddziałów
4 / 5
07 marca 2014 19:21
zosia_samosia

............Ale przeciez My -Wy ,pracujemy-cie non-stop swiatek ,piatek i niedziela ...to o jakie dni robocze chodzi???? Wy pracujecie a oni maja wolne (wekend) i ..........porazka.Druga kategoria musi poczekac,tak to rozumiem????

ze niby ja ta druga kategoria???Zoska,bo jak Cie!!!!:):)ale masz racje
07 marca 2014 19:31
kaska_45

ze niby ja ta druga kategoria???Zoska,bo jak Cie!!!!:):)ale masz racje

............ale ja b.przepraszam :( ,ja stwierdzam tylko fakty  ,Zarazem sie "zapytowuje" ??
07 marca 2014 19:38
zosia_samosia

............ale ja b.przepraszam :( ,ja stwierdzam tylko fakty  ,Zarazem sie "zapytowuje" ??

jeszcze jest coś jak podgatunek ludzki, Ty masz szczęście, że tak Nas nie nazwalas:):)Zosiu, no masz racje, no co mam Ci powiedziec,tak jest, po co pytac:)
07 marca 2014 21:50
kaska_45

jezeli masz np 1000 euro to 1000 euro dzielisz na 30dni wowczas masz dniowke jedną mnozysz w lutym niestety tylko przez 28dni i masz kwote jaka dostaniesz. Mi tak wytlumaczono tak na początku jak u nich zaczynalam. jak jestem w bledzie to sorry. A jak miesiąc ma 31 dni to dodajesz jedna dniowke.

Dziękuję za wyczerpującą odpowiedz :) Pozdrawiam cieplutko!
07 marca 2014 21:56 / 2 osobom podoba się ten post
ulencja

po 2-ch tygodniach wróciłam :)

zastanawiam się czy nie zmienić firmy. zleceń nie mają a jeszcze przyjmują inne opiekunki. dziś np zadzwonili do mnie z propozycją dopiero na 1 kwietnia :/

dziś z Aterimy zapytali czy na święta mogłabym wyjechać, zdziwiłam się mocno, ponieważ do świąt to sobie poczekam, a szkoda czasu. Mam nadzieje, że wczesniej coś będzie, jak nie to innej firmy staruję, bo naprawdę szkoda czasu w domu bez zarabiania.
07 marca 2014 22:14
dziekuje wam za wyjasnienie o place,dzisiaj otrzymalam umowe i wlasnie czytalam ,ze dokanie wyplat w ciagu 10 dni roboczych od ostatniego dnia miesiaca.Pozdrawiam was serdecznie i zycze spokojnej nocki
08 marca 2014 08:57
ulencja

po 2-ch tygodniach wróciłam :)

zastanawiam się czy nie zmienić firmy. zleceń nie mają a jeszcze przyjmują inne opiekunki. dziś np zadzwonili do mnie z propozycją dopiero na 1 kwietnia :/

1 kwietnia - za 3 tygodnie dopiero .... 
no racja troche dennie nie pracowac 3 tygodnie ach ... 
08 marca 2014 18:31 / 3 osobom podoba się ten post
Wiesiula

Tak jest niestety, pierwszy dzień jest nie liczony, tylko ostatni niezależnie czy wyjeżdżasz rano czy wieczorem.
Trochę irytujące...

Kurczę, to nie nie jest irytujące, ja uważam to za zwykły wyzysk! Jeśli Promedica24 czy inne firmy płacą za pierwszy dzień pracy, to dlaczego Aterima nie może? Regularnie, z każdym wyjazdem zarabiacie po prostu o jedną dniówkę mniej, taka jest prawda!  Policzcie ile to jest w ciągu roku, na pewno kilkaset euro!
Po drugie przeliczają Wam euro na złotówki na pewno nie wg najlepszego kursu, bo taki jest na przykład w internetowym walutomacie, a nie w jakimś BRE. Ktoś, kto nie chce wydać całej pensji tylko sam sobie euro sprzedać w lepszym momencie NIE MA TAKIEJ SZANSY. W wielu firmach jest możliwość wyboru - euro czy polska  waluta. Tutaj nie ma.
Dlatego nie przeszłam swego czasu do Aterimy.
12 marca 2014 15:45
Coś mi nie pasi z wypłatą, jak u Was? 
12 marca 2014 15:52 / 2 osobom podoba się ten post
nianta

Coś mi nie pasi z wypłatą, jak u Was? 

A co Ci nie pasi Nianta?
12 marca 2014 15:56 / 2 osobom podoba się ten post
romana

Kurczę, to nie nie jest irytujące, ja uważam to za zwykły wyzysk! Jeśli Promedica24 czy inne firmy płacą za pierwszy dzień pracy, to dlaczego Aterima nie może? Regularnie, z każdym wyjazdem zarabiacie po prostu o jedną dniówkę mniej, taka jest prawda!  Policzcie ile to jest w ciągu roku, na pewno kilkaset euro!
Po drugie przeliczają Wam euro na złotówki na pewno nie wg najlepszego kursu, bo taki jest na przykład w internetowym walutomacie, a nie w jakimś BRE. Ktoś, kto nie chce wydać całej pensji tylko sam sobie euro sprzedać w lepszym momencie NIE MA TAKIEJ SZANSY. W wielu firmach jest możliwość wyboru - euro czy polska  waluta. Tutaj nie ma.
Dlatego nie przeszłam swego czasu do Aterimy.

Romana Aterima płaci za ostatni, a nie za pierwszy dzień w całości. Inne firmy płacą za pierwszy dzień, a za ostatni nie, albo płacą za pierwszy i za ostatni dzień połowę dniówki, więc to na jedno wychodzi. Jeśli chodzi o przelicznik waluty, to również nie masz do końca racji. Czasami BRE ma lepszy kurs, a czasami gorszy. Przecież jak sobie sprawdzisz kursy walut, to zawsze są drobne różnice w zależności od tego kto wylicza. Więc też na jedno wychodzi ale przynajmniej wiadomo czego się spodziewać, bo zawsze jest BRE.
12 marca 2014 15:57
Wysokość wynagrodzenia, teraz już nie wiem jak to przeliczają, bo kurs średni  BRE to jest 4,21 dzisiaj, a nawet jeśli, od 2 tyg. Nie schodził z 4,15 , wkurza mnie to, bo nie dostałam "paska''' ani nic... Brakuje mi po prostu... Rozumiem że luty ma mniej dni ale i tak jest za mało
12 marca 2014 15:58 / 2 osobom podoba się ten post
Zadzwoń do firmy i niech Ci wyjaśnią, może to błąd albo pomyłka.
12 marca 2014 16:00
Na razie napisałam, czekam na odpowiedź
12 marca 2014 16:55
Co to jest ten "pasek" ?