Prosze o przepis na karpatkę. Taaaaaaaaaaaakkkkkkąąąąą mam ochotę :-) wiem,że sa w necie ale wypróbowany najlepszy. Dzieki:-)
Prosze o przepis na karpatkę. Taaaaaaaaaaaakkkkkkąąąąą mam ochotę :-) wiem,że sa w necie ale wypróbowany najlepszy. Dzieki:-)
Michasiu wyglada oblednie,musze i ja wyprobowac.Nie napisalas jak smakuje CZarna Inez,warto zrobic?
Gdzieś jest na to przepis ?
wygląda obłędnie.
Smacznego.
Prosze o przepis na karpatkę. Taaaaaaaaaaaakkkkkkąąąąą mam ochotę :-) wiem,że sa w necie ale wypróbowany najlepszy. Dzieki:-)
Czarną Inez warto zrobić, tylko wierzchnią część ciasta ja bym trochę nasączyłam bo na pierwszą idzie marmolada to jest wilgotna."Zemsta Teściowej " tak smakuje jak "teściowa"- dobra to ciasto jest podobne do kruchego, ja osobiście byłabym za "Cz. Inez" ale te dobre i te w boczki wchodzi super!!!!
Czarną Inez warto zrobić, tylko wierzchnią część ciasta ja bym trochę nasączyłam bo na pierwszą idzie marmolada to jest wilgotna."Zemsta Teściowej " tak smakuje jak "teściowa"- dobra to ciasto jest podobne do kruchego, ja osobiście byłabym za "Cz. Inez" ale te dobre i te w boczki wchodzi super!!!!
Wejdz na youTube" "Kasia w małej kuchni". Jest czasochłonne bo trzeba czekać aż zastygnie galaretka i 2 placki piec ale się pózniej wdzięczy kubkom smakowym.
Będę dzisiaj oglądać. Dzięki Michasia!
Aniu nigdy nie pieklam karpatki takiej swojskiej,raz tylko taka z pudelka wiec Ci nie moge pomoc,szkoda:)
Moja Mleczko ja swego czasu piekłam karpatkę ale robiłam z podwójnej porcji.Podam pojedyńczą * 1 szkl. mąki * 4 jaja * 125gr. masła * 1 szkl. wodyWodę z masłem podgrzewam do wrzenia i wsypuję mąkę. Dobrze wymiesząc i pozostawic do ostygnięcia. Pózniej dodaje po jajka pojedyńczo, ja mieszam ręcznie. Masa: * 3 szkl. mleka * 3 żółtka * 1 czubata łyzka maki ziemiaczanej * 2 łyzki mąki zwykłejcukier waniliowy 1 kostka masła 3/4 szkl łyzki cukru 2 szkl mleka wlewam i cukry do rondelka, reszte roztrzepije w jednej szkl. mleka i zalewam na gotujące mleko. Masło ucieram i powoli / po 2łyżki dodaje budyniu oczywiście ostudzonego i mieszam na małych obrotach. Piekę w 200 st 25- 35 min. Smacznego ")
Proszę Cię bardzo .200 gram margaryny,200 gr.cukru,5 jajek.1 cukier waniliowy,200 gram mąki,półtorejłyżeczki proszku do pieczenia.200 gram orzechów mielonych.Margarynę z cukrem ucierasz do białości(Mikser)Dodajesz jajka i miksujedz dalej,potem mąkę z proszkiem do pieczenia.Na koniec dodaj orzechy delikatnie wymieszaj.Ja piekę w małej tortownicy.180 st. Piec około 60 mniut.Smacznego
dzieki Michasia i do tych swoich fobii dodam jeszcze "chorobliwa zazdrość" o ciasta Michasiu, o ciasta:-) :-)Mam taka sąsiadke,ktora zwsze mowi,że palcem zakręcone ciasto ma w domu. A jakie pyszne piecze. Tylko nie dorówna Tobie Michasiu i Basi :-)
W piekarniku wlasnie siedzi. A przed piekarnikiem dwa sepy... Uzbrojone juz w lyzeczki. Ciekawe czy uda mi sie sprobowac?:-)
Te pliki cookie są niezbędne dla funkcjonowania strony internetowej i nie mogą być wyłączone w naszych systemach. Są one zazwyczaj ustawiane tylko w odpowiedzi na działania podejmowane przez użytkownika, które sprowadzają się do zapytania o usługi, takie jak ustawienie preferencji prywatności, logowanie lub wypełnianie formularzy. Można ustawić przeglądarkę tak, aby blokowała lub ostrzegała o tych plikach cookie, ale niektóre części witryny nie będą wtedy działały. Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych osobowych. Zablokowanie tych plików cookie w przeglądarce może skutkować nieprawidłowym działaniem serwisu.
Te pliki cookie mogą być ustawiane przez naszych partnerów reklamowych za pośrednictwem naszej strony internetowej. Mogą one być wykorzystywane przez te firmy do budowania profilu zainteresowań użytkownika i wyświetlania odpowiednich reklam na innych stronach. Nie przechowują one bezpośrednio danych osobowych, lecz opierają się na jednoznacznej identyfikacji przeglądarki i sprzętu internetowego. Jeśli użytkownik nie zezwoli na stosowanie tych plików cookie, doświadcza mniej ukierunkowanych reklam.
Te pliki cookie umożliwiają stronie internetowej zapewnienie większej funkcjonalności i personalizacji. Mogą być one ustawione przez nas lub przez zewnętrznych dostawców, których usługi zostały dodane do naszych stron internetowych. Jeśli użytkownik nie zezwoli na stosowanie tych plików cookie, niektóre lub wszystkie te usługi mogą nie działać prawidłowo.
Te pliki cookie umożliwiają nam zliczanie wizyt i źródeł ruchu, dzięki czemu możemy mierzyć i poprawiać wydajność naszej witryny. Pomagają one ustalić, które strony są najbardziej i najmniej popularne i zobaczyć, jak odwiedzający poruszają się po stronie. Wszystkie informacje zbierane przez te pliki cookie są agregowane i tym samym anonimowe. Jeśli użytkownik nie zezwoli na stosowanie tych plików cookie, nie będziemy wiedzieć, kiedy odwiedził naszą stronę internetową.