@Lawenda,ja mimo miłosci do Niemiec,chętnie skoczyłabym na kilkutygodniową sztelle do Austrii dla odmiany;)Albo tak mi się Skandynawia marzy!
@Lawenda,ja mimo miłosci do Niemiec,chętnie skoczyłabym na kilkutygodniową sztelle do Austrii dla odmiany;)Albo tak mi się Skandynawia marzy!
Zacznij od Szwecji.Rynek pracy otwarty,pozwolenie na prace dostajesz praktycznie od reki,prom to jakies 300 zł (samochod + kierowca),a potem to juz inny swiat ,inna mentalność inna Europa.Im dalej na polnoc tym lepiej
Owszem, jeśli magdalena jest niebieskooką blondynką.
Jeśli ma ciemne oczy i włosy, to nie radzę. Nie znam bardziej rasistowskiego kraju w Europie, Niemcy przy nich to oaza tolerancji i miłosci do obcych.
Wrogość do inaczej wyglądających na każdym kroku, ostentacyjne ignorowanie w sklepie przez sprzedawczynie, zlosliwe komentarze, mnóstow ataków na cudzoziemców, często za skutkiem śmiertelnym.
Nigdzie, w całej Europie, a byłam niemal wszędzie, nie spotkałam się z takimi szykanami, jak w Szwecji, bo niestety jestem ognistą brunetką o nieco egzotycznej urodzie.
Przez Szwecję tylko przejezdżam, nie chciałabym ponownie tam być chocby kilka godzin dłużej.
Pracowale w Szwecji.Nic takiego mnie nie spotkalo.Tez jestem brunetem .Wrecz przeciwnie.Zawsze pomocni i mili.Moze dlatego ze pracowalem na polnocy Szwecji (okolice Sundwaldu).Poza tym nie ma złodzieji,pospiechu, biegania na zakupy itp. Na wszystko jest czas i miejsce.Mozliwosc nocowania w domkach letniskowych jak sie zgubisz w lesie i idzie noc.Otwarte samochody i domy.Niemcy to dzicz i bambusy w porownaniu ze Szwecja i cała skandynawia.
Popatrzyłam na zdjęcie.
Orim, ty wyglądasz mocno "aryjsko", pomimo ciemniejszych włosów. Poza tym twoje włosy nie są krucze,jak moje.
Spokojnie móglbyś uchodzic za Szweda czy Niemca, masz kilka cech germańskich w urodzie ( kształt twarzy np.). Ja wyglądam na element "obcy rasowo", ty nie.
Ja mam fatalne skojarzenia ze Szwecją. Nie tylko ja.
Nic na to nie poradzę. :)
????? no to chyba nie jestem zbyt fotogieniczny ha ha
Owszem, jeśli magdalena jest niebieskooką blondynką.
Jeśli ma ciemne oczy i włosy, to nie radzę. Nie znam bardziej rasistowskiego kraju w Europie, Niemcy przy nich to oaza tolerancji i miłosci do obcych.
Wrogość do inaczej wyglądających na każdym kroku, ostentacyjne ignorowanie w sklepie przez sprzedawczynie, zlosliwe komentarze, mnóstow ataków na cudzoziemców, często za skutkiem śmiertelnym.
Nigdzie, w całej Europie, a byłam niemal wszędzie, nie spotkałam się z takimi szykanami, jak w Szwecji, bo niestety jestem ognistą brunetką o nieco egzotycznej urodzie.
Przez Szwecję tylko przejezdżam, nie chciałabym ponownie tam być chocby kilka godzin dłużej.
Jestem niebieskooką blondynką o bardzo jasnej cerze ,ale nie dowierzam w ten extramalny brak tolerancji
No, nie jest tak źle. :D
Masz charakterystyczną dla nordyckiej urody pociągłą twarz.
Mnie nordycki typ urody akurat się podoba, może na zasadzie kontrastu.
W moim awatarze jest portret wykonany przez pewnego znanego polskiego malarza. Nie bez kozery go wybrałam.
Jak rozpuszczę włosy, to podobieństwo jest szokujące.
Sam widzisz,że ja to aryjaska nawet w promilu nie jestem. :)
Zasługa węgierskich przodków.
Wprawdzie Cie widziałam we włosach spiętych ,ale potwierdzam:)Jest podobieństwo:)
No właśnie - na Majorkę też przecież masowo nie jeździmy.
A ona już chyba bardziej niemiecka niż hiszpańska jest.
Wodnik -co Ty taka/i/ wsciekła na wszystko i na wszystkich?Gdzie nie wejdziesz to jadem plujesz...Ty taka superowa jesteś???Weź wyhamuj trochę.Masz w ogóle na jakis temat coś pozytywnego do napisania?Napisz gdzie pracowałas ,z kim,ile juz jeździsz,bo jak do tej pory z Twoich postów poza pomstowaniem na wszystko nic konstruktywnego ani pozytecznego nie wynika...Ciekawe czemu?......
Wodnik -co Ty taka/i/ wsciekła na wszystko i na wszystkich?Gdzie nie wejdziesz to jadem plujesz...Ty taka superowa jesteś???Weź wyhamuj trochę.Masz w ogóle na jakis temat coś pozytywnego do napisania?Napisz gdzie pracowałas ,z kim,ile juz jeździsz,bo jak do tej pory z Twoich postów poza pomstowaniem na wszystko nic konstruktywnego ani pozytecznego nie wynika...Ciekawe czemu?......
Podobne haslo reklamowe zachecajace Niemców do wypoczynku w Polsce brzmiało:
"Jedz do Polski na urlop twoj samochod juz tam jest"