Na pewno niektórzy niemieccy emeryci skorzystają z możliwości zamieszkania w Portugalii,ale pracy nie będzie na taką skalę jak teraz mamy. Poza tym Portugalki też chętnie zaopiekują się dziaduszkami z zasobnymi porfelami.
Na pewno niektórzy niemieccy emeryci skorzystają z możliwości zamieszkania w Portugalii,ale pracy nie będzie na taką skalę jak teraz mamy. Poza tym Portugalki też chętnie zaopiekują się dziaduszkami z zasobnymi porfelami.
no nie radze pracoewałąm z portugalczykami !! to sa ludzie ktorzy w pracy sa bardzo szybcy ! podlizuja sie szfowi zjedli by jego g...o jak by musieli !!!! sa jak psy dolsownie i swoich do pracy werbuja wygryzaja inne nacje !nie polecam starsznie fałszywi ludzie
no nie radze pracoewałąm z portugalczykami !! to sa ludzie ktorzy w pracy sa bardzo szybcy ! podlizuja sie szfowi zjedli by jego g...o jak by musieli !!!! sa jak psy dolsownie i swoich do pracy werbuja wygryzaja inne nacje !nie polecam starsznie fałszywi ludzie
Portugalia?No,gracías;/Nie mój klimat,moźe na kilka tygodni źeby zobaczyc kraj przy okazji,ale na zawsze tam jeździc nein;) A Ty @Kasia63 pojechałabys tam na sztelle?
No właśnie - na Majorkę też przecież masowo nie jeździmy.
A ona już chyba bardziej niemiecka niż hiszpańska jest.
Ja tam chetnie zmieniłabym klimat i do Portugalii czy innego kraju wyjechała, bo Niemcy mi juz z lekka zbrzydły. Właściwie wszędzie byłam, każdy land znam, poza byłym DDR, bo tam nie jeździłam i jeździć nie będę.
A nie, chyba nigdy nie pracowalam w Szlezwiku- Holsztynie, tam mnie nigdy nie wymiotło, ale chyba niewielka różnica w porównaniu z naszym Pomorzem, które znam, bo mieszkam. :)
Bardzo bym chciała do Portugalii, ich język mi się nadzwyczaj podoba, wyjątkowo seksowny, choć chyba w bardziej miękkiej wersji brazylijskiej, ale rodowity portugalski tez piękny.
Nie pogardziłabym też Majorką, Maltą, Włochami ( ale nie u rodowitych Włochów).
Chyba bym nie pogardziła niczym, co z daleka od Niemiec, bo choć w sumie lubię Niemcy, to dla higieny psychicznej przydałby się odskok.
Nawet na kasę bym nie patrzyła. :D
poszukaj w ofertach Czerwonego Krzyza jak kasa ci obojetna.Czasami maja zlecenia na mini Joop nwet do bardzo egzotycznych krajow
A cos bliżej, Orim?
Jakis link, bo sama nie znajdę. Ja jestem pierdoła internetowa. :)
http://www.pck.pl/pages,277.html
Przegladaj strone lub napisz do nich
Do strony dotarłam i nie widze tam ofert zagranicznych ,te na instruktora tez ciekawe -tylko kasa pewno licha bo PCK to chyba państwowa instytucja .....Wr oce to pomyslę czy z czystej ciekawosci nie aplikowac tam -praca na pewno ciekawa,pomyślę:) i znalazłam wazne info nt karty ICE:)
http://www.pck.pl/pages,181.html