Pisałam tu gdzieś o dzieleniu pół na pół i że , przy 100 daje nam to 25... bo pół ze 100 to 50, a pół (50) na pół to 25... Dziś doszukałam się jeszcze jednego takiego działania ... To jeden z kierunków, bo dla mnie wszystko co ma w wyrażeniu "na" jest kierunkiem poruszania się lub obserwacji. I jest taki kierunek "na sto procent"... To wyrażenie odbieramy jako zapewnienie, gwarancję... A teraz przedstawię to jako działanie matematyczne:
0.01 (procent) : 100 = 0,0001. Wygląda, że obietnica będzie dotrzymana tylko pytanie kiedy???? Mocno odsunięta w czasie....

Udawania się w tym kierunku nie polecam.
Kiedyś dodawałam tu też dwa + dwa = ddwwaa , ale znalazłam "nie do parady" (para dy) i wyszło mi, że dwa + dwa = ddwwaa = Dwa
Teraz też o poprawności pisania, której nie dane nam było ... Poprawnie napisane (zgodne z dźwiękiem) to: SZczecin, DZiwnów, CZaplinek, RZym, CHełm itd. Jeżeli coś piszemy z dużej litery to jeżeli jest to jeden dźwięk to mamy użyć do tego pary w odpowiednim "wieku", a nie dużą literę podeprzeć jakby "dzieckiem" bo nie jest to wtedy razem...

No nic.., taka szkołę ktoś kiedyś wymyślił, a ja mam coraz większa pewność, że wszyscy mówimy małymi literami, więc kardynalnych błędów nie robimy

(to tak na marginesie).