To ja się zapytam . Potrzebuję coś na puszące się włosy. Mam ich strasznie dużo, a jak jeszcze się napusza, to.... lepiej nie napiszę tego jak wyglądam.......
To ja się zapytam . Potrzebuję coś na puszące się włosy. Mam ich strasznie dużo, a jak jeszcze się napusza, to.... lepiej nie napiszę tego jak wyglądam.......
Witam,
sa specjalne pianki i szampony do wlosow "puszystych" sprobuj tez po umyciu jakas odzywke w plynie gliss kur jest niezly. no i oczywiscie unikaj szamponow dodajacych "volumen" wlosom.
Są specjalne pianki, ale chyba z nazwy, bo jak włosy są uparte i zawzięte to po kilku godzinach i tak sie spuszą, ja jeszcze nie trafiłam na 100%skuteczny preparat, a mam na tym punkcie bzika i próbuje wszystko po kolei przez dłuższy czas.
Witam,
a prostownica? troche roboty jest ale powinno podzialac.
Witam,
prostownicą też wojuję,działa, ale na chwilę, kto nie miał do czynienia z takimi włosami, to nie wie. Ostatnio na wesele fryzjerka fryzurke mi robiła, na szczotce pieknie ponaciągała, prostownicą potraktowała, pieknę miałam włosy, kilka godzin hulanki, patrzę w lustro, a na głowie szopa!!!!Ale ja je jeszcze kiedyś ujarzmię;)
Alpecin-Medicinal
Vitamin Kopfhaut-und Haar-Tonikum
Special bei Haarausfall durch empfindliche kopfhaut -5.95euro.
Kupilam na wypadanie wlosow,bede intensywnie wcierala i obserwowala efekty.
....Na faktach :) .wcieram kazdego ranka w skore ( 12 dni ,juz) .Efekty ..........widoczne .... "golym okiem" .Poduszka -bez wlosow ,na szczotce do czesamia - znikome ilosci (szt ).Przy myciu -troche ale w porownaniu z wczesniejszym -to sukces ...juz.Dorzucilam do tego ......(kazdego dnia) ....jem ciemne winogrona , kontynuuje dalej ,czyli wcieranie. Polecam .
W aptece to kupiłaś czy w sklepie? Jak tak to w jakim?
Jak byłam jeszcze panienką, to moja mama smarowała mi głowę śmieszną miksturą, ale potem o niej zapomniałam. Przypomniałam sobie o niej ostatnio i właśnie od dziś zaczęłam kurację, bo włosy wychodzą mi niemal garściami.
Wersja dla BLONDYNEK
Do miski wbić kurze żółtko, wąskim strumykiem wlewać olej rycynowy cały czas to mieszając łyżeczką, a potem wlewać powoli sok z całej cytryny, robi się trochę gęściejsze.
Wersja dla CIEMNOWŁOSYCH
Żółtko wymieszać z olejem rycynowym ale bez cytryny. Tą miksturę wmasować w całą skórę głowy, owinąć kawałkiem folii aluminiowej i ręcznikiem i zostawić na co najmniej dwie godziny, jak się da to i dłużej można. Potem umyć szamponem dwa razy w bardzo ciepłej wodzie, nałożyć odżywkę, spłukać letnią i znów owinąć głowę na chwilę. Taka kuracja stosowana raz na dwa tygodnie przez kilka miesięcy wzmacnia, nabłyszcza włosy i powoduje że nie wypadają. Stosowałam to dawniej i było skuteczne, mam nadzieję znów sobie poprawić kłaczki :)
Sama rycyna powoduje nieznaczne ciemnienie włosów :)