Włosy

25 czerwca 2015 19:11 / 4 osobom podoba się ten post
To ja się pochwalę najtanszą maseczką jaką znajdziecie w domu.UWAGA BĘDZIE OBZRYDLIWIE.A mianowicie kiedyśtam..usłyszałam ,czy przeczytałam o nakładaniu sobie przed myciem ,,MAJONEZU,,na włosy,na całą głowę.No przez dłuzszy czas czułam niesmak,ale zaczełam analizować fakty i wyszlo mi ,że to wcale nie jest durny i obrzydliwy pomysł,bo majonez zawiera olej =natłuszcza,nabłyszcza,jajka=odżywiają,ocet zmiękcza,nabłyszcza.Zebrałam się w sobie i nałożyłam na chwilę.Efekt był taki ,że zmyłam go bez problemów ,a włosy były piękne;odżywione,w dotyku mięciutkie,lśniące,a moje naturalne loki dostały pięknego skrętu bez efektu puszenia się.Ta metodę stosuje raz w tygodniu i mam to gdzieś czy jest obzrydliwa czy nie.;)Żaden loreal nie dał takiego efektu jak nasz poczciwy majonez +olejek biosilk wtarty na suche włosy.UWAGA ten sposób jest na włosy suche,mierzwiące się z efektem ,,szopy,,
25 czerwca 2015 19:25 / 4 osobom podoba się ten post
Z domowych sposobów dorzucę jeszcze miksturę z piwa, żółtek i oliwy z oliwek:)
25 czerwca 2015 20:11
o tak...piwo! Ponoć nawet działa na włosy podczas spożycia także na skórę(w małych ilosciach),ale to bez ulepszaczy i dodatków,,piwnych,,
25 czerwca 2015 20:56
pestka

To ja się pochwalę najtanszą maseczką jaką znajdziecie w domu.UWAGA BĘDZIE OBZRYDLIWIE.A mianowicie kiedyśtam..usłyszałam ,czy przeczytałam o nakładaniu sobie przed myciem ,,MAJONEZU,,na włosy,na całą głowę.No przez dłuzszy czas czułam niesmak,ale zaczełam analizować fakty i wyszlo mi ,że to wcale nie jest durny i obrzydliwy pomysł,bo majonez zawiera olej =natłuszcza,nabłyszcza,jajka=odżywiają,ocet zmiękcza,nabłyszcza.Zebrałam się w sobie i nałożyłam na chwilę.Efekt był taki ,że zmyłam go bez problemów ,a włosy były piękne;odżywione,w dotyku mięciutkie,lśniące,a moje naturalne loki dostały pięknego skrętu bez efektu puszenia się.Ta metodę stosuje raz w tygodniu i mam to gdzieś czy jest obzrydliwa czy nie.;)Żaden loreal nie dał takiego efektu jak nasz poczciwy majonez +olejek biosilk wtarty na suche włosy.UWAGA ten sposób jest na włosy suche,mierzwiące się z efektem ,,szopy,,

W sobotę testuję , jakby co to złożę reklamacje
25 czerwca 2015 21:22 / 2 osobom podoba się ten post
Oki ,ale tak jak pisałam ta metoda sprawdza sie na przesuszonych włosach i puszących się.Na normalnych włosach wyjda ,,straki,, no i nie myć głowy w zbyt gorącej wodzie.Dodatek octu pozwala ładnie zejść miksturze po użyciu szamponu. Pierwsze nałożenie jest nieprzyjemne(przynajmniej było dla mnie)Teraz majonez w promocji kupuję kartonami.Metodę octu stosowałam moja babcia kiedy myła swoje i moje długie włosy kiedy dzieckiem byłam.Wróciłam do niej po latach.
Synowa podopiecznej dziwnie na mnie patrzy jak widzi w liscie zakupów ,,majonez,,bo ja nie jadam nic tłustego,nawet chleba nie smaruje masłem,a tu słoiki schodzą jak świerze bułeczkiWczoraj postawiła mi dwa na stole,bez proszenia się hihihi.Biedna nie wie na co ten majonez sporzytkuję
25 czerwca 2015 21:25
To i bardzo dobrze, moje właśnie są puszące i przesuszone "/>
25 czerwca 2015 22:27 / 3 osobom podoba się ten post
Moim wypadajacym wlosom pomoglo bardzo plyn firmy Alpecin, Medicinal Vitamin Kopfhaut-und Haar-Tonikum.
Kupilam w Dm. Jest tez szampon tej firmy i inne "likiery", ale ten jak dla mnie jest najlepszy.
26 czerwca 2015 07:53
nie chcę się wymądrzać,ale wszystkie ,,specyfiki,,na skóre głowy i włosy powinny być stosowane drugoplanowo lub razem ze ,,specyfikami,, wewnętrznymi.Powinno sie łykać kapsułki zawierające wszystkie witaminy i minerały,bo to one powodują ,że mamy ładne włosy i paznokcie.Każde wahania organizmu takie jak utrata wody ,witamin,zakażenia,osłabienia,choroby,stres..powodują wypadanie włosów(nie wspominam o genetycznych słabych włosach)Kupujac tabletkiw aptece i niekerujcie sie reklamą w TV tylko czytajcie skład .W tych ,,cudach,,kosmetycznych jest o połowę mniej suplementów niż w starych zapomnianych przez nas witaminach i herbatkach ziołowych,ktore możemy kupić za grosze.Z uwielbieniem kupowałam BEllissa 40+od chwili kiedy zobaczyłam reklamę i co ..po dłuższym czasie stosowania,aptekarka z mrugnieciem oka oświeciła mnie ,że to strata pieniedzy i podała mi MERZ SPECJAL DRAGES(to nie pseudoreklama) o bodajeze 6 zł. droższe i zapomniane już witaminy,a skład 300% większy. Zioła typu skrzyp,pokrzywa,bratek..można kupić za grosze w saszetkach lub bez.Napary można pić, płukać nimi włosy.To wszystko co zawiera kapsułka jest chemicznie wytwarzane,Nie ma tam nic naturalnego...
06 sierpnia 2015 15:40
U mnie najlepiej sprawdza się olejowanie. Dwa razy na tydzień małą łyżeczkę oleju lnianego lub z pestek dyni nakładam na włosy i skórę głowy. Zmywam, a potem daję odżywkę bez silikonu. Teraz mam bardzo błyszczące włosy i naprawde widać równicę :) ale mam włosy wysokoporowate i nie dla każdego ten sam olej się sprawdzi :)
06 sierpnia 2015 20:36 / 1 osobie podoba się ten post
pestka

nie chcę się wymądrzać,ale wszystkie ,,specyfiki,,na skóre głowy i włosy powinny być stosowane drugoplanowo lub razem ze ,,specyfikami,, wewnętrznymi.Powinno sie łykać kapsułki zawierające wszystkie witaminy i minerały,bo to one powodują ,że mamy ładne włosy i paznokcie.Każde wahania organizmu takie jak utrata wody ,witamin,zakażenia,osłabienia,choroby,stres..powodują wypadanie włosów(nie wspominam o genetycznych słabych włosach)Kupujac tabletkiw aptece i niekerujcie sie reklamą w TV tylko czytajcie skład .W tych ,,cudach,,kosmetycznych jest o połowę mniej suplementów niż w starych zapomnianych przez nas witaminach i herbatkach ziołowych,ktore możemy kupić za grosze.Z uwielbieniem kupowałam BEllissa 40+od chwili kiedy zobaczyłam reklamę i co ..po dłuższym czasie stosowania,aptekarka z mrugnieciem oka oświeciła mnie ,że to strata pieniedzy i podała mi MERZ SPECJAL DRAGES(to nie pseudoreklama) o bodajeze 6 zł. droższe i zapomniane już witaminy,a skład 300% większy. Zioła typu skrzyp,pokrzywa,bratek..można kupić za grosze w saszetkach lub bez.Napary można pić, płukać nimi włosy.To wszystko co zawiera kapsułka jest chemicznie wytwarzane,Nie ma tam nic naturalnego...

Tak, to prawda. Jednaze skrzyp polny zawiera zwiazki podrazniajace blone sluzowa zoladka.
Nie kazdy ( w tym i ja) moze pic skrzypowy wywar, czy lykac takowe tabletki, niestety.
06 sierpnia 2015 20:49 / 1 osobie podoba się ten post
amelka

Tak, to prawda. Jednaze skrzyp polny zawiera zwiazki podrazniajace blone sluzowa zoladka.
Nie kazdy ( w tym i ja) moze pic skrzypowy wywar, czy lykac takowe tabletki, niestety.

no własnie ,niestety nie mogę tego pić bo mi żąłądek na drugą stronę się przewraca.
13 sierpnia 2015 21:41
Blondynki farbowane jaką macie sprawdzoną farbę aby włosy były nie za żółte ani nie za białe tzn platyna chciałabym taki ładny naturalny jasny blond dziś w Rossmanie przeglądałam i nie wiem która byłaby najlepsza aby pokryła siwe przy skórze "/>
14 sierpnia 2015 12:12 / 1 osobie podoba się ten post
takaja

Blondynki farbowane jaką macie sprawdzoną farbę aby włosy były nie za żółte ani nie za białe tzn platyna chciałabym taki ładny naturalny jasny blond dziś w Rossmanie przeglądałam i nie wiem która byłaby najlepsza aby pokryła siwe przy skórze :laska2:

Jolu  ja kupiłam Loreal Paris Preference Aschblond 9.1 
Chciałam Goldblond ale nie było.
Na razie leży i patrzę na nią:)
14 sierpnia 2015 12:18 / 2 osobom podoba się ten post
Tu chyba nic Wam nie doradze:):):)
14 sierpnia 2015 12:19
Mazury

Tu chyba nic Wam nie doradze:):):)

Wiem, męższyźni wolą brunetki:)