dziewczyny powiedzcie mi jak kupię bilet na s-bahn ten za cos ok 2 euro to czy mogę na ten bilet jechać w obie strony jak zmieszczę się w 90 min czy nie
dziewczyny powiedzcie mi jak kupię bilet na s-bahn ten za cos ok 2 euro to czy mogę na ten bilet jechać w obie strony jak zmieszczę się w 90 min czy nie
Bilet za 2,60 waażny jest przez godzinę,bilet za 3,40 ważny jest dwie godziny. O 90 minutach nie słyszałam :)
Tez wydaje mi się,że jeździłam na dwugodzinny bilet i to ten za 2,60,ale to było ładnych parę lat temu,może podrożało,ale zalezy też z jakiej strefy do jakiej się jedzie.Na mapce są te strefy wyrysowane,a w automacie trzeba zaznaczyć strefę w jakiej ma być kupiony bilet.Np bilet ze strefy AB jest tańszy niż AC,bo odległość w tej ostatniej jest większa.Tyle pamiętam:)
No właśnie te strefy podzielone są czasowo ,a nie kilometrowo,dlatego bilety mają ważność godzinną lub dwugodzinną :)
Nie wiem w jakim mieście się chcesz poruszać, ale w Monachium nie możesz jechać w obie strony. Możesz się przesiadać dowolną ilość razy, ale musisz jechać "do przodu". Na drogę powrotną musisz skasować kolejny bilet.
No to bym nawywijała;)Okazuje się,że bilety ważność biletów może być różna,specyficzna dla określonego miasta.Dobrze,że się dowiedziałam,bo np.będąc w Monachium,jak nic zapłaciłabym karę:)
właśnie się dowiedziałam że dziś ok 1 w nocy na moment mąż do mnie wpadnie bo wraca do pracy po pobycie z córką w szpitalu.Super cieszę się że chociaż przez parę minut będę miała namiastkę domu.I zostanie 14 i wyjazd: )
14go wracasz, a skąd?