Co wozicie z Niemiec do Polski?

19 czerwca 2015 20:57
pestka

a ja poproszę o fotkę PIERDZiONKA tego śliczniusiego :)

Nie umiem wklejac fotek. Nie potrafie nawet ze smartfona na kompa wrzucic. 
19 czerwca 2015 21:04 / 4 osobom podoba się ten post
Benita

Teraz to i złoto białe jest - pewnie takie tez by mi się podobało.Dociekałaś, dlaczego tak sie dzieje? Można być uczulonym na srebro ?
Albo to srebro uczulone jest na Ciebie ?

Stopy srebra zawierają do 25% niklu. I to on jest powodem alergii. Czego sama doświadczyłam. Z ekskluzywnych prezentów zatem przyjmuję tylko prefumy i samochody :):):)
19 czerwca 2015 21:07 / 4 osobom podoba się ten post
Ola55

Stopy srebra zawierają do 25% niklu. I to on jest powodem alergii. Czego sama doświadczyłam. Z ekskluzywnych prezentów zatem przyjmuję tylko prefumy i samochody :):):)

"Sama kupuję sobie kwiaty, bo przeciez ktos robic to powinien".Według tej zasady rozgrzeszyłam sie z rozrzutności, jaka jest pierscionek. Mój Men rower mi kupi, komputer mi kupi, ale kwiatka ? A po co ? Pierścionka nawet zaręczynowego nie dostałam, a czekam juz 36 lat.Obrączkę mi kupił - lezy w szufladzie. Nosze inną, bo ta z szuflady za dużo złota ma.

19 czerwca 2015 21:15 / 2 osobom podoba się ten post
Alina

Nie Myszko! Zakupiłam sobie "Komfort Gross" 155x220. Gdzieś mignęła mi Dagmara, która kupuje meble w de. Muszę ją podpytać jak ona to transportuje. Mam nadzieję, że nie samochodem bo to w moim przypadku odpada. W Cuxhaven była firma "Hermes", która zajmowała się transportem gabarytów i była tańsza od DHL. Nie wiem, może DHL też transportuje cięższe paczki. Nie wie ktoś czasem ? Widziałam super krzesła obijane skórą w przecenie i tak mnie korcą, zupełnie jak ten żyrandol. Po  pierwsze zapakować krzesła, a po drugie jak przewieźć? Oj przydałby się jakiś zmotoryzowany man! Oj przydał! 

http://www.mojeniemcy.de/transport/transport-przesylki

Podsyłam Ci wielu menów, może traficie na siebie, czego Ci szczerze życzę :)
19 czerwca 2015 21:17 / 2 osobom podoba się ten post
Kofry wypełnione aż się zamki niedomykają, gdzie Ty się pchasz :)
19 czerwca 2015 21:23 / 1 osobie podoba się ten post
Przyjezdzaj do Lipska i startujemy do Polski 1 lipca rano auto mam małe ale pakowne
19 czerwca 2015 21:25
szkoda
19 czerwca 2015 21:26 / 1 osobie podoba się ten post
doda1961

szkoda :modlmy sie:

no cos ty, 5 lipca frune na sycylijski lans, a 2o bede sie kurowac i lansowac w krynicy.
19 czerwca 2015 21:28 / 3 osobom podoba się ten post
Benita

"Sama kupuję sobie kwiaty, bo przeciez ktos robic to powinien".Według tej zasady rozgrzeszyłam sie z rozrzutności, jaka jest pierscionek. Mój Men rower mi kupi, komputer mi kupi, ale kwiatka ? A po co ? Pierścionka nawet zaręczynowego nie dostałam, a czekam juz 36 lat.Obrączkę mi kupił - lezy w szufladzie. Nosze inną, bo ta z szuflady za dużo złota ma.

30 czerwca będziemy obchdzili z mężem 36 rocznicę ślubu. I też nie dostałam pierścionka zaręczynowego. Dostałam siodło. Bo wtedy jeździłam konno :) A jaka byłam dumna!!!  Żadna koleżanka nie otrzymała takiego oryginalnego "pierścionka". A zaznaczam, że on wtedy nie wiedział, że jestem na nikiel uczulona! Wiedział tylko, że sam z mojego prezentu skorzysta :)
19 czerwca 2015 21:37 / 1 osobie podoba się ten post
Andrea jak chcesz wyfrunąć, to moze Cie balonem do kofra wezmą,  teraz ekspres, w przyszłym tygodniu dobre wiatry w DE zapowiadają, poważnie, śledzę pogodę , bo czekam na odpływ może na Insel pobliską się przespaceruję :)
19 czerwca 2015 21:43 / 1 osobie podoba się ten post
Benita

Teraz to i złoto białe jest - pewnie takie tez by mi się podobało.Dociekałaś, dlaczego tak sie dzieje? Można być uczulonym na srebro ?
Albo to srebro uczulone jest na Ciebie ?

Tak, pewnie masz racje, ze cos mnie uczula.
To samo z naturalnymi perlami. Dostalam piekny sznur rozowych, duzych perel z Majorki ze zlotym zapieciem i takim lancuszkiem.
Moja radosc nie trwala dlugo, poniewaz juz po kilkakrotnym noszeniu perly sciemnialy w miejscu zetkniecia ze skora szyi.
Blyszcza jeszcze pieknie, ale niestety ciemne plamy na delikatnej powierzchni nie dodaja im urody. Nie mozna juz przywrocic im blasku.
Leza w pudelku i powoli beda umierac. Szkoda, bo bardzo podobaja mi sie perly, ale tylko u jubilera podziwiac je moge.
19 czerwca 2015 21:46 / 3 osobom podoba się ten post
amelka

Tez ladny.
Chociaz ja nie moge ozdob ze srebra nosic, poza droszka.
Po kilku godzinach noszenia srebro ciemnieje.

Amelka - zainteresuj się swoim zdrowiem - dokładnie, dogłębnie , dociekliwie . Przesąd mówi, że srebro ciemnieje na chorym człowieku - i jak zauważyłam na swoim przykładzie - coś w tym jest.... 

Znalezione obrazy dla zapytania chory kotek
19 czerwca 2015 22:11 / 1 osobie podoba się ten post
amelka

Tak, pewnie masz racje, ze cos mnie uczula.
To samo z naturalnymi perlami. Dostalam piekny sznur rozowych, duzych perel z Majorki ze zlotym zapieciem i takim lancuszkiem.
Moja radosc nie trwala dlugo, poniewaz juz po kilkakrotnym noszeniu perly sciemnialy w miejscu zetkniecia ze skora szyi.
Blyszcza jeszcze pieknie, ale niestety ciemne plamy na delikatnej powierzchni nie dodaja im urody. Nie mozna juz przywrocic im blasku.
Leza w pudelku i powoli beda umierac. Szkoda, bo bardzo podobaja mi sie perly, ale tylko u jubilera podziwiac je moge.

Perły mi sie podobaja, a nie to , że nie możesz ich nosić.
19 czerwca 2015 22:13 / 2 osobom podoba się ten post
Ja chciałabym więcej rozumu, wszystko jedno w którą stronę. A o to trudno ;-//
19 czerwca 2015 22:41
Mycha

No kochana ten Twój "zmotoryzowany" musiałby ciężarówka jeździć. Wtedy zapakowałabyś wszystko.  A w jakim rejonie Niemiec jesteś ???

Jestem pomiędzy Cuxaven, a Hamburgiem w Stade.