Hellyspring, nie robie po 24h a jestem opiekunka. Juz nie dramatyzuj , nie kazda Opiekunka jest meczennica.
*
Z tymi meblami babci to ze opiekunka sobie wziela na pamiatke ? O___o Ouí !
Hellyspring, nie robie po 24h a jestem opiekunka. Juz nie dramatyzuj , nie kazda Opiekunka jest meczennica.
*
*
Malgi no sorry ale latwo Ci mowic.
Moja kolezanka dla przykladu ostatnio pojechala na denna sztelle , miala ostatnie 50zl w portfelu wiec nie miala wyboru . Na miejscu okazalo sie gorzej niz w opisie ale musiala miesiac wytrwac przynajmniej do wyplaty , bo za co miala wsiasc do tego busa lub pociagu ... ?
Ale nie przeszkadzam Helly w jej poscie , wiec czekam na dalsze relacje :)))))
Dziewczyny, dajcie Hellyspring dokonczyc, prosze !!! Ja pamietam jej wpisy, nadre byly, jestem ciekawa ciagu dalszego.
Opiszę tylko szybciutko pierwsze wrażenie i spadam też do pracy (by wy, bidulki, to robicie 24h i nikt Was nie doceni).
Córka profesora mnie odwozi, kamienica jak kamienica, bardziej rzekłabym polski blok, ale tam, nieistotne. Do babci przychodzi tylko jej wujeczny (czy jak to się tam zwie) siostrzeniec, czyli syn kuzynki, postać mocno charakterystyczna, łysy, z zaciętą wargą, z żoną uczesaną w pólmetrowy kok, chyba babcia ma jakies oszczędności... ale po mieszkaniu raczej nie widać. Malutkie, biedniutkie, jak i sama babunia na wózku inwalidzkim, to podrzemująca, to zerkająca na telewizor. a obok rosła Pani Opiekunka. Silna, duża kobitka. Sięgałam jej może do ramienia ...
Córka profesora odstawiwszy, mnie zmyła się błyskawicznie i zostałam sama z wytycznymi od przeuroczego siostrzeńca, który z góry, spojrzawszy na mnie mocno niechętnie uznał, że nie nadaję się do tej pracy, opiekunka, której najbardziej spieszyło sie do domu, do męża, a ów czekał już na dole z załadowanymi do samochodu meblami babci i sama zainteresowana, która akurat najbardziej w danej chwili interesowała się już innym światem. A przynajmniej nie reagowała na bodźce z doczesnego.
cdn.
Miło Cię znów tutaj widzieć Hellyspring. Jakby to było przez 24 godziny na dobe, to uwierz mi, że nikogo by tu teraz na forum nie było.