Promedica24 Zobacz profil firmy

Zarobki
5 / 5
Warunki umowy
5 / 5
Jakośc obsługi
5 / 5
Dopasowanie oferty
5 / 5
Liczba oddziałów
5 / 5
11 listopada 2016 14:03 / 1 osobie podoba się ten post
Pamietam mialam taka sztele opiekunka nie dawala rady i pojechalam. Ona wytrzymala dwa tygodnie. Ale co ta podopieczna wyprawiala w glowie sie nie miesci. Jak dostawala napadu agresji to bila, kopala, rzucala tym co miala pod reka wzywala wszystkich do pomocy a przeciez nikt jej nie robil nic zlego. Bylo mi tez trudno wytrzymac ale dalam rade. I takie sztele tez sie trafiaja bo jak nie masz stalej to nie wiesz na co mozesz trafic.
09 marca 2017 10:50 / 3 osobom podoba się ten post
witam, tak sobie czytam te komentarze i swoje dwa grosze doloze. Pracuje juz kilka dobrych lat w Promedice i z wlasnego doswiadczenia wiem ze sa lepsze i gorsze kontrakty, co do zarobkow zarabiam bardzo dobrze , nie wiem jak oni teraz rekrutuja i ile placa na poczatek, ale zmieniajac bardzo duza ilosc opiekunow czy opiekunek nasluchalem sie tego i tamtego. Nie rozumiem ludzi ktorzy chca zarabiac kokosy jezeli slabo mowia po niemiecku czy w ogole nie umieja umyc pacjeta. Czasem rece opadaja w jaki chlew trafilem gdy przyjezdzam do podopiecznego a tam dom pol roku sprzatany nie byl. Jezeli na przyklad ktos juz sobie z tym nie radzi nie powiniem wogole sie pacjeta dotykac. Ale coz to sie wynosi z domu. Poznalem wielu takich opiekunow i opieunki. Poza tym nawet jak ktos zarobi 1000 euro czy 800 euro. to tak na chlopski rozum przeliczajac na polskie zlotowki ( od 3000 zl i wiecej )  gdzie ludzie zarobicie tyle w Polsce teraz? chyba na jakims kierowniczym stanowisku i to jeszcze nie zawsze. Wiec nie ma co narzekac tylko rekawy zakasac i do roboty. Oczywiscie jest tyle firm na rynku ze nikt nikogo nie trzyma . Ja moge powiedziec ze Promedica jest spoko firma. Pracuje do tej pory w tej firmie , i polecam
09 marca 2017 11:06 / 3 osobom podoba się ten post
Ja również pracuję w tej firmie od 2011 roku,na tyle lat trafiłam na minę ale zwiałam na drugi dzień,i nie było sprzeciwu ze strony firmy,jak jest żle zawsze można poszukać czegoś innego,pewnie że nikt nikogo nie trzyma można zmieniać poszukiwać jak kto uważa,mi się nie chce, dlatego że mam dobrze więc po co?
30 marca 2017 19:03 / 1 osobie podoba się ten post
nico

Sluchajcie Promedica24 to chyba najgorsza agencja. Przed wyjazdem mowia ci same superlatywy o podopiecznym a jak przyjedziesz na miejsce to siadasz na d...e. Bo dopiero wtedy widzisz na jaka mine sie wpakowalas. Malo tego to placa ci 700-720 E na poczatku a potem daja podwyzke UWAGA 14 EURO tygodniowo. Smiechu warte no nie! A roboty masz po pachy.
A na dokladke jeszcze rodzina potrafi wyslac do firmy reklamacje,ze jest z ciebie niezadowolona. Trzeba z tad zwiewac i nie liczyc,ze cos sie poprawi. HEJKA

Ja też nie narzekam na promedice24.zarobki ok.prywatne busy spod domu.mi trafiały się dobre miejsca
05 kwietnia 2017 16:53 / 1 osobie podoba się ten post
Pragnę poinformować,że firma zrobiła na mnie bardzo pozytywne wrażenie, przemiłe panie. Ugościły, opowiedziały, odpowiedziały na moje pytania, poczęstowały kawą. Wciąż przebieram w ofertach wszak mało ich z językiem angielskim ta firma przypadła mi do gustu. Kultra na poziomie. Co prawda zarobki słabe aczkolwiek nie mogę skarżyć bowiem to będzie mój pierwszy wyjazd. Czy mogę prosić o aktualne opinie na temat tej firmy, uszanowanie.
05 kwietnia 2017 17:03 / 1 osobie podoba się ten post
Rambo8

Pragnę poinformować,że firma zrobiła na mnie bardzo pozytywne wrażenie, przemiłe panie. Ugościły, opowiedziały, odpowiedziały na moje pytania, poczęstowały kawą. Wciąż przebieram w ofertach wszak mało ich z językiem angielskim ta firma przypadła mi do gustu. Kultra na poziomie. Co prawda zarobki słabe aczkolwiek nie mogę skarżyć bowiem to będzie mój pierwszy wyjazd. Czy mogę prosić o aktualne opinie na temat tej firmy, uszanowanie.

No wlasnie.dobrze zauwazyles marnie placa.organizacyjnie ok,podobnie jak inne firmy.opis miejsca zgadzal sie a reszta to pewnie jak sie trafi.
05 kwietnia 2017 17:07
dakota

No wlasnie.dobrze zauwazyles marnie placa.organizacyjnie ok,podobnie jak inne firmy.opis miejsca zgadzal sie a reszta to pewnie jak sie trafi.

Tylko chcę jechać pierwszy raz to pewnie dlatego tak mówili, chwalili, że mają oferty pracy nawet za 1300 euro ale nie dla mnie.
05 kwietnia 2017 17:10 / 2 osobom podoba się ten post
Rambo8

Tylko chcę jechać pierwszy raz to pewnie dlatego tak mówili, chwalili, że mają oferty pracy nawet za 1300 euro ale nie dla mnie.

Jak na pierwszy wyjazd jesli Ci pasuje to bierz.moja mama pojechala z nimi,po pierwszym wyjezdzie daja 50e wiecej ale wyrwane z trudem.inne firmy na start daja ok 1000 do 1050 ze slabym jezykiem.
05 kwietnia 2017 18:05 / 4 osobom podoba się ten post
Rambo8

Ile ludzi tyle opini .Na każdą firmę znajdziesz pozytywne wpisy i negatywne.Ja myślę że z promedica 24 mozesz spokojnie jechać na pierwszy raz nie zostawią cię na łasce losu-jak się nie mylę masz oddzial w poznaniu .Tym bardziej mogę ci polecić wyjazd pod ich opieką .A jak nie uzyskasz tu wszystkich odpowiedzi możesz tam dzwonić pytać bo są chętne żeby ci wyjaśnić wszystko.Oczywiście jak ci kasa pasuje -bo to najważniejsze!!
05 kwietnia 2017 19:59 / 3 osobom podoba się ten post
Rambo8

Byłeś w poznańskim oddziale ? Nie wiem jaką stawkę Ci zaproponowano i w jakim kraju ale jeśli chodzi o Niemcy to akurat ja narzekać nie mogę. Byłam z nimi co prawda tylko raz na zastępstwie i to przez przypadek ale naprawdę nie mogę złego słowa powiedzieć.Interesował mnie wyjazd do Anglii,  skończyłam w Essen ale jakby co to wszytkim formalnościom sprostałam. Wiesz, że gdybyś chciał z nimi wybrać się do Anglii to i tak musiałbyś zaliczyć czterodzniowy kurs w Radomiu. Dlaczego mówisz, że zarobki słabe? Mi zaproponowano całkiem przyzwoitą stawkę, nie odbiegającą od tego co oferują inne firmy. Moja pdp była mobilna. Nic przy niej nie musiałam robić. Do tego miejscówka świetna. Bardzo dobra baza wypadowa do zwiedzania. Czego chcieć więcej. Po powrocie się dowiedziałam, że gdybym chciała to nie muszę jechać busem ponieważ istnieją także inne możliwości dojazdu. W tym konkretnym przypadku w grę wchodził pociąg.
05 kwietnia 2017 20:36 / 2 osobom podoba się ten post
Po roku rozstania z w/w firmą prawie z sentymentem o niej myślę dobrze to dobrze, żle to ma się przechlapane, rzadko ktoś pomógł sensownie, no pociągiem sobie pojeżdziłam, za dopłatą ze swoich funduszy ale tak było w umowie.
05 kwietnia 2017 21:12
dorotee

Po roku rozstania z w/w firmą prawie z sentymentem o niej myślę:-) dobrze to dobrze, żle to ma się przechlapane, rzadko ktoś pomógł sensownie:strach na wroble:, no pociągiem sobie pojeżdziłam, za dopłatą ze swoich funduszy:strach na wroble: ale tak było w umowie.

Co to znaczy" za dopłatą ze swoich funduszy"? Pokrywali przejazd tylko do pewnej kwoty, a powyżej musiałaś z własnej kieszeni dopłacać? Dobrze rozumiem?
05 kwietnia 2017 21:14 / 1 osobie podoba się ten post
Alina

Co to znaczy" za dopłatą ze swoich funduszy"? Pokrywali przejazd tylko do pewnej kwoty, a powyżej musiałaś z własnej kieszeni dopłacać? Dobrze rozumiem?

Standardem był autobus , więc zwracali równowartość biletu. Powyżej placiłam sama, a przy ich terminach zmian na ostatnią chwilę nie mogłam prędzej kupować tańszych biletów.
27 kwietnia 2017 13:58 / 1 osobie podoba się ten post
Alina

Byłeś w poznańskim oddziale ? Nie wiem jaką stawkę Ci zaproponowano i w jakim kraju ale jeśli chodzi o Niemcy to akurat ja narzekać nie mogę. Byłam z nimi co prawda tylko raz na zastępstwie i to przez przypadek ale naprawdę nie mogę złego słowa powiedzieć.Interesował mnie wyjazd do Anglii,  skończyłam w Essen ale jakby co to wszytkim formalnościom sprostałam. Wiesz, że gdybyś chciał z nimi wybrać się do Anglii to i tak musiałbyś zaliczyć czterodzniowy kurs w Radomiu. Dlaczego mówisz, że zarobki słabe? Mi zaproponowano całkiem przyzwoitą stawkę, nie odbiegającą od tego co oferują inne firmy. Moja pdp była mobilna. Nic przy niej nie musiałam robić. Do tego miejscówka świetna. Bardzo dobra baza wypadowa do zwiedzania. Czego chcieć więcej. Po powrocie się dowiedziałam, że gdybym chciała to nie muszę jechać busem ponieważ istnieją także inne możliwości dojazdu. W tym konkretnym przypadku w grę wchodził pociąg.

Uniżenie dziękuję za pomocne rady. Byłem w Katowicach, miłe panie, kawa i rozmowy. Owszem o kursie mówili obowiązkowym. Domniemam, że za dużo oczekuję jak na pierwszy raz, nabieram ogłady. Pozdrowienia dla pięknej pani.
27 kwietnia 2017 14:00
Pozwolę sobie pozostawić telefon kontaktowy do firmy 32 209 20 16 telefon do centrali. Przemiły głos w słuchawace, sprawdzenie doświadczenia i umówienie do najbliższego oddziału na spotkanie.