Promedica24 Zobacz profil firmy

Zarobki
5 / 5
Warunki umowy
5 / 5
Jakośc obsługi
5 / 5
Dopasowanie oferty
5 / 5
Liczba oddziałów
5 / 5
08 października 2016 18:58
Malina

Tak ja pracowałam w domu seniora,było super,obiady na stołówce,przygotowywałam śniadanie i kolacje.W takim domu wiadomo jest lepiej bo nie czujesz się jak w więzieniu są inni pd jest wesoło,są zajęcia jest świetlica więc czas bardzo szybko leci.To był dom w ktorym nie było opieki medycznej,a pd u której ja byłam miała początki demencji więc w takim domu nie mogła sama funkcjonować,więc rodzina zdecydowała się na opiekunkę.Za mnie na zastępstwo pojechała moja koleżanka,byłam z nią w kontakcie więc jak dowiedzialam sie że demencja bardzo posuneła się u tej pd to zrezygnowałam.

Jeśli mogę zapytać - w domu seniora to praca załatwiana przez agencję czy można samemu bezpośrednio aplikować? Też tak przyszłościowo pytam, bo póki co "molestuje" mnie pan z Niemiec (aż się boję pocztę otwierać ;D ;D

Pozdrawiam.
08 października 2016 19:36
hedonizm

Jeśli mogę zapytać - w domu seniora to praca załatwiana przez agencję czy można samemu bezpośrednio aplikować? Też tak przyszłościowo pytam, bo póki co "molestuje" mnie pan z Niemiec (aż się boję pocztę otwierać ;D ;D

Pozdrawiam.

Jak znasz język i masz mieszkanie to możesz sama szukać,ja byłam przez agencję bo ja mieszkałam z pd, były 2 sypialnie salon kuchnia i łazienka.
22 października 2016 12:06 / 1 osobie podoba się ten post
Miejsce może być dobre,tylko kasa może marna i tak się zmieniają dziewczyny.A częste zmiany męczące są,jakis powód musi być.
22 października 2016 12:21
Ja też jestem w PM24.
22 października 2016 12:22
witam, ja tez
22 października 2016 12:50
gosiako

Miejsce może być dobre,tylko kasa może marna i tak się zmieniają dziewczyny.A częste zmiany męczące są,jakis powód musi być.

Wiesz dla Firmyto na korzyść bo jest rotacja.W 2 przypadkach język był problem.Piszę że miejsce dobre dla mnie ja się tu odnalazłam a dla innej osoby nie.
24 października 2016 10:39 / 3 osobom podoba się ten post
Pracowałam w firmie Promedica - firma jest dobra na 2 lub 3 wyjazdy tak zeby zapoznac się z pracą, a potem gdy masz już jakieś doświadczenie i lepszą znajomość języka to poszukaj sobie innej firmy bo Promedica płaci bardzo mało.
Ja nie byłam zadowolona z pracy w tej firmie jak mówiłam w Niemczech innym opiekunką za jakie pieniądze pracuję to mnie wyśmiewały.
Takie tu pochlebne opinie na temat Promedici ale w busie nie słyszałam a jeżeli to bardzo żadko żeby ktoś pracował kilka lat z tą fitmą.
Poza tym do PIT-u doliczyli przejazdy , zakwaterowanie w Niemczech, wyżywienie w Niemczech, wszystkie szkolenia tzn. zawyzyli mi zarobki o cale 15 tysięcy. Może ludzie nie zwracają na to uwagi albo się nie znają - sumując to dziadowska FIRMA która chce z opiekunki wycisnąc sok jak z cytryny.
Jeszcze jedno za każdym razem po moim przyjeżdzie do kraju ktoś inny był moim opiekunem / tak się zmieniają dziewczyny w Polsce/ jak byłam w Niemczech to nikt nie potwierdził mojego powrotu a gdy sama dzwoniłam i to kilka razy żeby się dowiedzieć że napewno wracam to otrzymalam odpowiedz Pani opiekunka jest na zwolnieniu jak się czegoś dowiem to do Pani oddzownię i to trwało kilka dni.
JA NIE POLECAMTEJ FIRMY A JEZELI TO NA 2 GORA 3 WYJAZDY.
24 października 2016 11:54 / 2 osobom podoba się ten post
annizi

Pracowałam w firmie Promedica - firma jest dobra na 2 lub 3 wyjazdy tak zeby zapoznac się z pracą, a potem gdy masz już jakieś doświadczenie i lepszą znajomość języka to poszukaj sobie innej firmy bo Promedica płaci bardzo mało.
Ja nie byłam zadowolona z pracy w tej firmie jak mówiłam w Niemczech innym opiekunką za jakie pieniądze pracuję to mnie wyśmiewały.
Takie tu pochlebne opinie na temat Promedici ale w busie nie słyszałam a jeżeli to bardzo żadko żeby ktoś pracował kilka lat z tą fitmą.
Poza tym do PIT-u doliczyli przejazdy , zakwaterowanie w Niemczech, wyżywienie w Niemczech, wszystkie szkolenia tzn. zawyzyli mi zarobki o cale 15 tysięcy. Może ludzie nie zwracają na to uwagi albo się nie znają - sumując to dziadowska FIRMA która chce z opiekunki wycisnąc sok jak z cytryny.
Jeszcze jedno za każdym razem po moim przyjeżdzie do kraju ktoś inny był moim opiekunem / tak się zmieniają dziewczyny w Polsce/ jak byłam w Niemczech to nikt nie potwierdził mojego powrotu a gdy sama dzwoniłam i to kilka razy żeby się dowiedzieć że napewno wracam to otrzymalam odpowiedz Pani opiekunka jest na zwolnieniu jak się czegoś dowiem to do Pani oddzownię i to trwało kilka dni.
JA NIE POLECAMTEJ FIRMY A JEZELI TO NA 2 GORA 3 WYJAZDY.

Ja też pracuję kilka lat i nie narzekam. Co za bzdury z tym zawyżeniem o tak wielką kwotę. Każda firma raczej stara się zaniżać, aby jak namniej podatków odprowadzać a tu proszę wszystko zawyżone. A jeżeli faktycznie tak jest, to koleżanka się chyba z choinki urwała bo rozliczenia były na początku roku. Trzeba było od razu na goraco pisać. Coś spóźniona ta opinia i wygląda na wyssaną z palca. 

Z tego co się orientuję to niskie zarobki mają osoby ze słabą znajomością języka. Co nie znaczy, że inne firmy nie zapłacą im więcej. 
A Promedica nie trzyma siłą nikogo. Obowiązuje 2 tygodniowe wypowiedzenie umowy.
24 października 2016 12:07 / 3 osobom podoba się ten post
MeryKy

Ja też pracuję kilka lat i nie narzekam. Co za bzdury z tym zawyżeniem o tak wielką kwotę. Każda firma raczej stara się zaniżać, aby jak namniej podatków odprowadzać a tu proszę wszystko zawyżone. A jeżeli faktycznie tak jest, to koleżanka się chyba z choinki urwała bo rozliczenia były na początku roku. Trzeba było od razu na goraco pisać. Coś spóźniona ta opinia i wygląda na wyssaną z palca. :lol2:

Z tego co się orientuję to niskie zarobki mają osoby ze słabą znajomością języka. Co nie znaczy, że inne firmy nie zapłacą im więcej. 
A Promedica nie trzyma siłą nikogo. Obowiązuje 2 tygodniowe wypowiedzenie umowy.

Ja również nie narzekam,no co mogą sobie ludzie na wymyślać to szok,to na zasadzie jedna pani drugiej pani.Dla mnie najważniesze że płacą dla mnie wystarczająco,a znam takie co wypieły się na Pr i poszły szczęscia szukać no i znalazły firma, znajomej wypłaciła za miesiąc pracy 1200 zł i wszystko,i co zrobi nic
24 października 2016 12:50 / 3 osobom podoba się ten post
MeryKy

Ja też pracuję kilka lat i nie narzekam. Co za bzdury z tym zawyżeniem o tak wielką kwotę. Każda firma raczej stara się zaniżać, aby jak namniej podatków odprowadzać a tu proszę wszystko zawyżone. A jeżeli faktycznie tak jest, to koleżanka się chyba z choinki urwała bo rozliczenia były na początku roku. Trzeba było od razu na goraco pisać. Coś spóźniona ta opinia i wygląda na wyssaną z palca. :lol2:

Zgodzę się z Tobą że firma płaci mniej za słabą znajomość języka ale bez przesady 700 lub 800 euro? To jest przeginka. Czy Ci opiekuni wykonują inną pracę od tych z dobrą znajomością? Czy aż z taką różnicą finansową. No i na koniec czy rodzina płaci mniej za taką pracownicę? No raczej nie. No i co Firma nie wykorzystuje tych ze słabą znajomością języka.? Czysty zysk! A ta firma jest w tym mistrzem ( jeżeli chodzi o niskie zarobki).
24 października 2016 12:55 / 4 osobom podoba się ten post
IWA

Zgodzę się z Tobą że firma płaci mniej za słabą znajomość języka ale bez przesady 700 lub 800 euro? To jest przeginka. Czy Ci opiekuni wykonują inną pracę od tych z dobrą znajomością? Czy aż z taką różnicą finansową. No i na koniec czy rodzina płaci mniej za taką pracownicę? No raczej nie. No i co Firma nie wykorzystuje tych ze słabą znajomością języka.? Czysty zysk! A ta firma jest w tym mistrzem ( jeżeli chodzi o niskie zarobki).

Dokladnie rodzina płaci mniej za osobę ze słabą znajomością jezyka.
24 października 2016 13:12 / 1 osobie podoba się ten post
IWA

Uwierz mi że inne firmy tez tak robią do tego uwiązują kursem jezyka.  A na sztele czekają miesiącami a jak dostają to akurat na święta. I nie zmyślam ale koleżanka tak się wtopiła :D
24 października 2016 13:20 / 3 osobom podoba się ten post
IWA

Jeszcze dopiszę. Uwierz mi, że różnica w pracy opiekunek i to bardzo duża. Nie tylko wladanie jezyka ich rózni. Tylko myślą , ze wykonują tę samą robotę. Widze to jak przyjeżdżam na sztelę co po niektórych 
24 października 2016 13:33 / 2 osobom podoba się ten post
MeryKy

Uwierz mi że inne firmy tez tak robią do tego uwiązują kursem jezyka.  A na sztele czekają miesiącami a jak dostają to akurat na święta. I nie zmyślam ale koleżanka tak się wtopiła :D

No ta Firma robi również myk z kursem. Beż języka wciskają ciężkie przypadki a opiekun ma dziękować że dostał pracę. A co myślą sobie opiekuni na temat swojej pracy to inny temat = rzeka=. Każda Firma nie jest święta  ale nie mogę już czytać tych samych ochów i achów jaka ta w/w Firma jest wspaniała - bo nie jest.
24 października 2016 13:39 / 2 osobom podoba się ten post
IWA

No ta Firma robi również myk z kursem. Beż języka wciskają ciężkie przypadki a opiekun ma dziękować że dostał pracę. A co myślą sobie opiekuni na temat swojej pracy to inny temat = rzeka=. Każda Firma nie jest święta  ale nie mogę już czytać tych samych ochów i achów jaka ta w/w Firma jest wspaniała - bo nie jest.

Wyczytałaś tutaj jakies ochy i achy? Bo ja nie. Normalne rzeczowe odpowiedzi na temat.

A skoro znasz lepszą to wystaw  laurkę w odpowiednim miejscu. Przecież firmę zawsze można zmienić na lepszą.