anniziPracowałam w firmie Promedica - firma jest dobra na 2 lub 3 wyjazdy tak zeby zapoznac się z pracą, a potem gdy masz już jakieś doświadczenie i lepszą znajomość języka to poszukaj sobie innej firmy bo Promedica płaci bardzo mało.
Ja nie byłam zadowolona z pracy w tej firmie jak mówiłam w Niemczech innym opiekunką za jakie pieniądze pracuję to mnie wyśmiewały.
Takie tu pochlebne opinie na temat Promedici ale w busie nie słyszałam a jeżeli to bardzo żadko żeby ktoś pracował kilka lat z tą fitmą.
Poza tym do PIT-u doliczyli przejazdy , zakwaterowanie w Niemczech, wyżywienie w Niemczech, wszystkie szkolenia tzn. zawyzyli mi zarobki o cale 15 tysięcy. Może ludzie nie zwracają na to uwagi albo się nie znają - sumując to dziadowska FIRMA która chce z opiekunki wycisnąc sok jak z cytryny.
Jeszcze jedno za każdym razem po moim przyjeżdzie do kraju ktoś inny był moim opiekunem / tak się zmieniają dziewczyny w Polsce/ jak byłam w Niemczech to nikt nie potwierdził mojego powrotu a gdy sama dzwoniłam i to kilka razy żeby się dowiedzieć że napewno wracam to otrzymalam odpowiedz Pani opiekunka jest na zwolnieniu jak się czegoś dowiem to do Pani oddzownię i to trwało kilka dni.
JA NIE POLECAMTEJ FIRMY A JEZELI TO NA 2 GORA 3 WYJAZDY.
Ja też pracuję kilka lat i nie narzekam. Co za bzdury z tym zawyżeniem o tak wielką kwotę. Każda firma raczej stara się zaniżać, aby jak namniej podatków odprowadzać a tu proszę wszystko zawyżone. A jeżeli faktycznie tak jest, to koleżanka się chyba z choinki urwała bo rozliczenia były na początku roku. Trzeba było od razu na goraco pisać. Coś spóźniona ta opinia i wygląda na wyssaną z palca.

Z tego co się orientuję to niskie zarobki mają osoby ze słabą znajomością języka. Co nie znaczy, że inne firmy nie zapłacą im więcej.
A Promedica nie trzyma siłą nikogo. Obowiązuje 2 tygodniowe wypowiedzenie umowy.