gerta said:
Ja nie napisłam że wszystke agencje pośredniczące sa ble.............po prostu lepiej uważać a zawsze jest lepiej być pozytywnie zaskoczonym aniżeli rozczarowanym...Nie chcę tutaj siać jakichś niezdrowych insnuacji,tez sie boję kiedyś jechałam z panią która miała atak wyrostka,niby rzecz błaha ale cudem przeżyła,zjechała w trybie przyspieszonym,zaraz w pierwszej przygranicznej miejscowości pod autokar podjechała karetka,,,niestety nie wiem jakie miała ubezpieczenie,kierowca zdradził,że przez agencję.Dlaczego z rozlanym wyrostkiem nie była operowana w de,tego niestety nie wiem.Może jest na tym forum i nam powie?
Ja mam zlecenie i dostalam EKUZ i dodatkowe ubezpieczenie prywatne. Lepiej wybierać agencje, które to zapewniają i wtedy jest się zabezpieczonym. Zreztą jak słysze, że agencje dają jakieś umowy przedwstępne i na dzień dobry roszczą sobie prawo do nakładania kar, to już mnie ciarki przechodza. Jakby mi coś takiego powiedzieli, to odwróciłabym się na pięcie i wyszła.
...
...
Rozalia said:
Do Gerty - pisalam juz wczesniej, ale jakies chyba konflikty z moderatorem sie pojawily i nie moglam wyslac, chociaz nie bylo tam nic niestosownego. Gewerba, nie wiem czy to jest dobry pomysl, chociaz mam tu mloda osobe, ktora tu na stale mieszka, wynajmuje czesc domu, ma meldunek i zalozona gewerbe, sprzata domy i niezle zarabia. Ale Gewerba to nie jest tez cos takiego, gdzie bedziesz w przyszlosci miala rente niemiecka
Chyba jednak nie, bo ja nic nie usuwałem.