....
....
gerta said:
Hej,witam wszystkich-o co wlasciwie ten szum?mysle,ze moja emerytura to sprawa indywidualna,nawiasem mowiac nie musze sie o nia martwic,pracuje u kogos w Polsce i tam jest odprowadzana skladka,praca tutaj to powiedzmy praca dorywcza.Jestem w duzym miescie i wszystkie pracujemy ILLEGAL! Janusz czytaj ze zrozumieniem-pracujac na Gewerbe automatycznie pracujesz na niemieckich warunkach itd,,ktore oczywiscie nie maja nic wspolnego z naszym MOPS-em
Gerta jakie gewerbe?
Napisałaś przecież: "ja pracuje juz w de kilka ladnych lat,na razie na czarno jednak jest to droga,ktora sama wybralam."
Jakim cudem jeszcze pracujesz w tym samym czasie legalnie w Polsce? I co ma praca na czarno wspólnego z Gewerbe?
Witam w CiemnogrodzieJestescie tania sila robocza,wystarczy wasza godzinna stawke przeliczyc....heh,zal mi was..............Sprzataczka ma 12euro na godz.Zaden Niemiec na to by sie nie zgodzil!Mozna pobierac np.rente.mozna prowadzic rolnicza dzialalnosc i pracowac a nie nabijac kase posrednikom .Nie macie pojecia o tym jakie skladki sa odprowadzane!Wasza niewiedza jest powalajaca!