Tak mnie Iwunia ciekawi - sama organizujesz tą wyprawę, czy przez biuro?
Mój kolega był 2 lata temu - Wietnam, Kambodża i nie pamiętam już co jeszcze, ale ze 3 tygodnie to tam był i mało kasy wydał.
Tak mnie Iwunia ciekawi - sama organizujesz tą wyprawę, czy przez biuro?
Mój kolega był 2 lata temu - Wietnam, Kambodża i nie pamiętam już co jeszcze, ale ze 3 tygodnie to tam był i mało kasy wydał.
Ty to masz ciekawe życie:) Wspinaczka, biegi, podróże. Tylko pogratulować:)
Mnie się znowu Maroko w listopadzie marzy. Wprawdzie już rok temu byliśmy przez 3 tygodnie, ale jest to tak fascynujący kraj i tak łatwo osiągalny, że chcę znowu. Tym razem marzy mi się wynajęcie samochodu na parę dni i dokładniejsze spenetrowanie południa - 2 wąwozy takie wypasione tam są i ogólnie krajobrazy niesamowite. Później kilka dni nad morzem w Sidi Ifni, skąd blisko do bajecznej plaży (zdjęcie poniżej), następnie Rabat, może nawet Casablanca - ogólnie łatwo i szybko w Maroku 3 tygodnie zapełnić. Z jednej strony trochę głupio, że znowu tam mnie ciągnie, bo tyle jeszcze nieodkrytych rejonów czeka - na przykład Turcja. Tylko ona jest tak ogromna, że to znowu całe logistyczne przedsięwzięcie by było i z tego co wiem, nie jest aż tak łatwa do podróżowania.
Niby trochę szkoda, ale byłam już w różnych miejscach i oprócz Jerozolimy to nigdzie nie było tak, że chciałabym tam wrócić. Tzn. wszędzie było fajnie, ale wracać by mi tam było żal. A skoro gdzieś mi nie jest szkoda, to znaczy że warto:) I przede wszystkim to trzeba słuchać siebie.
Zaczyna sie sezon urlopowy a jak urlop to może plaża?
Kap Kamenjak - Chorwacja
Kamieniste i żwirowe zatoczki na przemian z piaszczystymi plażami dla tych co lubią spokoj i swobode.Zadnych kempingow,żadnych hoteli - cisza i spokoj.Od lat 60 XX wieku jest pod ochroną - trzeba uiszczać opłatę drogową i samochodu nie mozna parkowac tu po godz.21-szej.Bogata roślinność -550 gatynkow roslin - wbrzeze jest piekne nawet jak na Chorwację.Uprawiać tu mozna skoki z klifu- to skok kontrolowany- ci nie przygotowani raczej podejmuja ryzyko wykonując ten skok, ale i takich nie brakuje.Nurkowanie,błękitne niebo i turkusowe morze,spokojne plaze - to gwarancja dobrego wypoczynku.
Jutro bedzie plaza Bat Galim Beach,Hajfa,Izrael.
Dzisja obstukałam sobie urlop na naszym morzem w Stegnie Gd. od 3 sierpnia.Kierowałam sie tym,ze tam cisza i spokoj.Kwatera prywatna w lesie,staw z rybami chociaz ja nie łowie,nie wędkuje, ale popatrzec mozna,łaka przepiekna olbrzymia i konie.
Mam sporo rodziny ze strony mojej mamy okolice Gizycka to podjadę a mam też po drodze wiele innych miejsc do odwiedzenia.Zrobie sobie taki wyjazd i do odpoczynku i do włóczenia się.Dość wyjazdów,bo kto nie ma miedzi ten nad morzem siedzi:):):)
Oj jaki zbieg, ja właśnie szukam w stegnie kawalerki od 12 07. szkoda,że terminy inne:(
A ja w tym roku chciałabym wyjechac do Wietnamu,Kambodży i Laosu ,taki mam plan...ciagnie mnie ostatnio w te rejony,,,jeżdże duzo z racji tej,że nie mam żadnych zobowiązań ,jestem sama z "dochodzącym przyjacielem",więc w skarpete nie chowam,,bo i po co...jeszcze mi się marzy Gruzja i Wielki Kanion ,takie mam najbliższe marzenia,co się spełni,zobaczymy...
Nie, no jeśli będziesz montować ekipę na Wielki Kanion, to ja też chcę w tej ekipie być. To także jest moje wieeeeelkie marzenie, zobaczyć jeden
z największych cudów natury.
Michasia, tam mieszka siostra mojej przyjaciolki prowadzi pensjonat.Wieczorem zadzwonie i zapytam czy ma cos wolnego albo ktos z sasiadow.Dam Ci znać.