wichurraNie wiem o co chodzi z tą kolekcją. Pewnie o tzw. chmurę - że masz książki zapisane w chmurze na koncie Amazona. Tylko że szkopuł jest taki, że są to książki tylko kupione na Amazonie. A na Amazonie jest bardzo mało polskich książek. Nie oszukujmy się - większość z nas ma książi z innych źródeł - chomikuj, od koleżanek itp. I tych książek i tak do chmury Amazonu nie da się przetransportować.
Dlaczego odczuwasz niechęć do rejestrowania Kindle?
Przecież to ma być dla Ciebie korzyścią, a nie utrapieniem.
Chodzi o gwarancję własnie.
Jeszcze na 100% nie wiem gdzie kupię, jeśli na Amazon to automatycznie czytnik chyba zostanie zarejestrowany, Tylko ja za tydzień jadę i nie wiem czy mi dojdzie, dlatego w sklepie bym kupiła, a tych korzyści w samodzielnej rejestracji jakoś dostrzec nie mogę, jak piszesz, ta chmura w przypadku naszych książek nie działa, gwarancję mam ze sklepu, choć na Amazon ma ona szerszy zakres. Jakby to wszystko było w języku polskim to bym nie wydziwiała, a tak to podchodzę jak pies do jeża:) I patrzyłam też na inne czytniki, mnie bardzo zależało na funkcji notatek, ale to ma większoć, ogólnie ludzie są zadowoleni z tych innych, mają one polskie menu, ale są opinie, że czytniki dzielą się na Kindle i resztę no i to jest ten argument.